Borgerinddragelse

Der har været afholdt tidlig inddragelse af lokalområdet med et velbesøgt orienteringsmøde, hvor lokalforum deltog. På orienteringsmødet blev der blandt andet drøftet terrænforhold til naboer, grønne arealer, LAR - anlæg til lokal afledning af regnvand, varmeforsyning, vej og trafik samt bebyggelsens omfang. 

Lokalplanen kan ikke regulere, hvilken varmeforsyning boligerne skal have. Lokalplanen giver mulighed for solceller på tagene.

Læs notat fra orienteringsmødet her.​

Der har desuden været afholdt møde med Centertorvets butikker, hvor butiksejerne blev gjort opmærksom på, at der med ny planlægning inddrages en fremtidig udvidelsesmulighed, da der vil være færre parkeringspladser tilknyttet Centertorvet.

Der er modtaget to kommentarer ifm. den tidlige inddragelse. Se de to kommentarer i fuld længde her.

Kommentaren fra Sejergaardsskolen omhandler ønske om, at Møllevej lukkes af for kørende trafik på den sydligste del. Det foreslås at der etableres gangsti eventuelt kombineret med cykelsti. Skolen vil gerne indgå dialog om, at der skal skabes en forbindelse for bløde trafikanter imellem centertorvet og stationen, men bemærker, at skolens primære formål er undervisning, hvilket der i den forbindelse skal tages hensyn til. Skolen er offentlig tilgængelig og ser ikke umiddelbare behov for at facilitere en forbindelse for bløde trafikanter med yderligere tiltag.

Kommentar fra borger udgør et forslag til placering af parkering langs områdets sydlige skel, der samtidig giver mulighed for større fælles arealer mellem boligblokkene. Forslaget har været efterprøvet, men blev vurderet som uhensigtsmæssig, da der ikke var nok plads til at opfylde parkeringsbehovet for den foreslåede bebyggelsesprocent. Terrænspringet mod sydlig nabo gør det vanskeligt at placere parkering helt om mod skel. Hvis parkeringen flyttes længere mod nord, vil det gøre det svært at få plads til boligblokkene.

I det videre arbejde med planen er der fokuseret på at etablere en mere harmonisk overgang fra projektet til de omkringliggende naboer. Dette har resulteret i bestemmelser omkring terrænregulering, beskyttelse af beplantning placering af bebyggelse, sikring mod indbliksgener og fredeliggørelse af Møllevej.

Offentlig høring

Lokalplanen har været i offentlig høring i perioden 21.november - 19. december 2022. Der blev i høringsperiode afholdt borgermøde.

Behandling af høringssvar

Administrationen har modtaget 6 høringssvar i høringsperioden.

Høringssvarende og administrationens behandling, samt mødenotat fra borgermødet kan ses her.