Energi og forsyning

Der forekommer gasledning, regnvandsafledning og spildevandsafledning i området, disse er indtegnet på kortbilag 2. 

Energiforsyning

SEAS/NVE er netselskab og elleverandør i området, dvs. de har ansvaret for en sikker elforsyning i området. Der kan frit vælges elleverandør. Elleverandørselskabet er det selskab, der sælger el til slutbrugerne.

Varmeforsyning


Området ligger inden for et kollektivt varmeforsyningsområde for naturgas.

Der er ikke tinglyst tilslutningspligt for Udbyvej 28 og 79. Der planlægges for individueller varmepumper i begge områder.

Bygningsopvarmning kan etableres som individuel opvarmning og i henhold til den enhver tid gældende strategiske varmeplan for Holbæk Kommune. 

Forbud

Opvarmning må ikke ske ved etablering af oliefyr (supplerende opvarmning skal opfylde kravene for dispensation til fritagelse for tilslutning til kollektiv varmeforsyning jf. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg, BEK nr. 690 af 21. juni 2011, § 15 stk. 2.).

Der må, jf. varmeforsyningsloven, ikke etableres elopvarmning i ny bebyggelse i områder, der er eller bliver udlagt til kollektiv varmeforsyning. Dette forbud gælder dog ikke vedvarende energikilder. 

Note*: Jf. planlovens §19 stk. 4 skal Kommunalbestyrelsen dispensere fra en lokalplans bestemmelser om tilslutning til et kollektivt varmeforsyningsanlæg som betingelse for ibrugtagning af ny bebyggelse, når bebyggelsen opføres som lavenergibebyggelse.

Note**: Ved lavenergibebyggelse forstås bebyggelse, der på tidspunktet for ansøgningen om byggetilladelsen opfylder de energirammer for energiforbrug for lavenergibygninger, der er fastsat i bygningsreglementet.

Vandforsyning

Området forsynes med vand fra Tuse Næs Vandværk, og ny bebyggelse forudsætter tilslutning til ovennævnte vandværk.

Regn- og spildevand

Lokalplanområdet er separatkloakeret. Ved lokalplanområdet er der etableret regn- og spildevandsledning. Afløbskoefficienten fastsættes jf. Spildevandsplan 2020-2030 for Holbæk Kommune til 0,5 for tæt-lav bebyggelse i form af rækkehuse. Der henvises til spildevandsplanens regler, når et områdes benyttelse ændres til et andet formål.

Udbyvej 28

Området ligger i en centerramme og har tidligere været anvendt som købmandsbutik med en befæstelsesgrad på omkring 50. 

 

Udbyvej 79

Området har tidligere hørt under et område udlagt til åben-lav byggeri og har jf. spildevandsplanens regler i forhold til ændret anvendelse fortsat en afløbskoefficient på 0,25. 

Der er i forbindelse med lokalplanarbejdet blevet redegjort for afløbskoefficienten. Afløbskoefficienten for området som helhed ligger på 0,42. Udvikler har redegjort for, hvordan det overskydende volumen, jf. spildevandsplanen, beregnet til 35 m3 regnvand kan tilbageholdes på egen grund eller ledes til nærliggende regnvandssø efter aftale med FORS Spildevand Holbæk A/S som ejer arealet.

Information om spildevand og afløbskoefficient 

Afløbskoefficienten angiver, hvor meget overfladevand, der direkte må afledes til regnvandsledningen. Hvis afløbskoefficienten overskrides, skal der anvendes andre metoder til håndtering af den vandmængde, der er større end den tilladte. Disse regnvandsmængder skal håndteres / forsinkes på egen grund, før eventuel afledning til regnvandsledning. Håndteringen /forsinkelsen kan ske ved forskellige LAR-løsninger eksempelvis ved underjordiske regnvandsfaskiner.

Det anbefales at regnvand nedsives på egen grund, hvis jordbundsforholdene og grundvandsspejlet tillader det. Nedsivningsanlægget skal udformes og placeres så vand kan ledes væk uden ulempe for terræn, installationer, bygninger og naboer. Ved ekstrem regnhændelser kan ledningssystemet og LAR-løsninger ikke bortlede alt vand, derfor er det vigtigt, at ejendomme og områder indrettes sådan, at vandet samler sig i lavninger, hvor der ikke er bygninger, infrastruktur og andre værdifulde anlæg, der kan tage skade.

Der skal søges om nedsivningstilladelse hos Holbæk Kommune.