Bestemmelser

I henhold til lovbekendtgørelse nr. 1157 af 01.07.2020 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

1.1
Formålet med lokalplanen er:
- at muliggøre bebyggelse til institutionsformål i form af f.eks. en daginstitution.
- at fastsætte principper for bebyggelsens omfang og placering.

2.1

Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 4 og omfatter matr. nr. 1r og del af 1p Jyderup By, Jyderup.
samt alle matrikler, der efter lokalplanens endelige vedtagelse måtte blive udstykket fra de nævnte ejendomme.

2.2

Området er beliggende i byzone og skal forblive i byzone

3.1

Lokalplanområdet må kun anvendes til institutionsformål i form af f.eks. en daginstitution.

3.2

Lokalplanområdet opdeles i de på kortbilag 5 anviste anvendelser, herunder:

- Parkering og ankomst,

- Byggefelt til opførelse af byggeri til daginstitutionsformål,

- Friareal og legeplads.

4.1

Matriklerne indenfor lokalplanområdet (matr. nr. 1r og del af 1p Jyderup By, Jyderup), som vist på kortbilag 4, må sammenlægges til en matrikel.

5.1

Bebyggelse må kun placeres indenfor det på kortbilag 5 anviste byggefelt. Undtaget herfra er mindre bygninger såsom mindre skure, hytter eller andre mindre bygninger som har en tilknytning til institutionen.

5.2

Bebyggelsesprocenten for området som helhed må ikke overstige 30.

5.3

Bygninger må opføres i to etager med en maksimal højde på 8,5 meter. Bygningshøjden måles fra niveauplan fastsat efter reglerne i bygningsreglementet. Bygninger må gerne følge det naturlige terræn, sådan at der etableres forskudte etager.

 

6.1

Bygningsfacader må kun udføres i træ eller metal med lav refleksion, blank murværk eller pudset / vandskuret / filtset murværk, eller en blanding mellem murværk og træ eller metal med lav refleksion. Vinduer, døre og større glaspartier kan udføres med karme og rammer udført i træ eller metal med lav refleksion.

6.2

Tagflader må kun udføres som grønne tage eller med overflade af tagpap, tagdug, tegl, skifer eller metal med lav refleksion.

6.4

Solceller og solfangere skal oplægges på eller integreres i tagflader i rektangulære felter. Ophængning eller integreringen af solceller og solfangere må ikke ske på facader. Solceller og solfangere skal være antirefleksbehandlede.

7.1

Vejadgang til lokalplanområdet skal ske fra Præstemarken.

7.2

Der udlægges areal til ankomst og parkering som vist på kortbilag 5.

7.3

Der skal udlægges min. 40 p-pladser og anlægges min. 30 p-pladser, heraf min. 2 handikap p-pladser.

7.4

Parkerings og vejarealer skal udføres som faste permeable belægninger med mulighed for nedsivning.

8.1

Langs med og indenfor lokalplanområdets afgrænsning må der opføres et fast hegn i form af trådhegn.

8.2

Der må kun foretages terrænændringer på +/- 0,5 meter indenfor en afstand af 5 meter fra lokalområdets ydre afgrænsning. Der kan foretages terrænregulering udover dette  5 meter fra lokalplanområdets ydre afgrænsning, dog maks. 5 meter over eksisterende terræn.

9.1

Kloakering udføres som spildevandskloakering.

9.2

Belysning af veje, stier og parkeringsarealer skal udføres som parkbelysning.

9.3

Ny bebyggelse kan varmeforsynes med grønne teknologier som eksempelvis varmepumper og/eller i kombination med solvarmeanlæg på tagflader. Det er endvidere muligt efter nærmere varmeplanlægning efter varmeforsyningsloven, at bygninger kan varmeforsynes med kollektiv varmeforsyning i form af fjernvarme.

9.4

Området skal tilsluttes kollektiv vandforsyning iht. den til enhver tid gældende vandforsyningsplan

10.1

Inden ibrugtagning af ny bebyggelse, skal bebyggelse være tilsluttet den kollektive kloakforsyning og vandforsyning.

10.2

Inden ibrugtagning af ny bebyggelse skal parkeringspladser være etableret.

 

11.1

Lokalplan 10-84 og 11.16 aflyses i sin helhed med den endelige vedtagelse af lokalplan 11.25 indenfor lokalplan 11.25's område.

12.1
Efter Kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

12.2
Den eksisterende lovlige anvendelse kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til Plandata.dk.

12.3
Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

Lokalplanforslag 11.25 blev endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. september 2021.