Lokalplanafgrænsning

Planområdet, som her på kortudsnittet ses markeret med gult, omfatter mat.nr. 2B, Nøkkentved By, Mørkøv.

Lokalplanområdet

Lokalplanområdet er beliggende i Knabstrup ca. 12-13 km sydvest for Holbæk by. Planområdet omfatter matr.nr. 2b, Nøkkentved By, Mørkøv. Planområdet udgør et areal på ca. 2,3 ha, og er centralt beliggende Knabstrup i den nordvestlige del af byen mellem Knabstrup station og Knabstrup Skole.

Lokalplanområdet ligger i et landskabeligt fladt område. Planområdet er tidligere kommunalt ejet og har ligget brak i nogle år inden det i 2009 blev tilsået med korn igen. Arealet har førhen været opdyrket med korn og andre afgrøder, dog ikke afgræsset. Arealet har ikke beskyttede naturtyper eller lignende som planlægningen af området skal tage hensyn til.
Størstedelen af lokalplanområdet blev i forbindelse med vedtagelsen af lokalplan nr. 13.01 i februar 2010 udlagt til byzone og boligformål,
Planområdet har en central placering i Knabstrup, og udlægget ses som en naturlig udvidelse af byen mod nordvest. Et areal på ca. 0,65 hA i den nordligste del af planområdet ligger dog fortsat i landzone.

Planområdet afgrænses mod vest af opdyrkede marker, der også er udlagt til byzone og boligformål, mens det mod øst ligger op ad et allerede udbygget boligområde med parcelhuse. Mod syd afgrænses området af Skolevej, og syd for denne ligger et boligkvarter med tæt-lav bebyggelse. Området omkring planområdet rummer også flere ældre delvist istandsatte huse fra omkring århundredskiftet.

Der ligger en gennemgående fælleskloakledning i planområdets nordvestligste hjørne med en deklarationslinje på 2 meter fra ledningens midte. Der må ikke plantes træer, bygges eller udstykkes grunde ind over de friholdte 4 meter. Dog må der gerne anlægges veje og stier på arealet.

Kig fra nord mod syd udover planområdet, der i dag udgør en relativ flad opdyrket mark. Det blå hus til venstre på billedet, Skolevej 24, ligger omkranset af planområdet mod nord og vest.