Energi og forsyning

 

Energiforsyning

Cerius A/S er netselskab og elleverandør i området, dvs. de har ansvaret for en sikker elforsyning i området. Der kan frit vælges elleverandør. Elleverandørselskabet er det selskab, der sælger el til slutbrugerne.

Varmeforsyning

Området ligger uden for kollektivt varmeforsyningsområde.
Bygningsopvarmning skal ske som individuel opvarmning og i henhold til den enhver tid gældende varmeplan for Holbæk Kommune. Opvarmning skal baseres på vedvarende energi.

Note*: Jf. planlovens §19 stk. 4 skal kommunalbestyrelsen dispensere fra en lokalplans bestemmelser om tilslutning til et kollektivt varmeforsyningsanlæg som betingelse for ibrugtagning af ny bebyggelse, når bebyggelsen opføres som lavenergibebyggelse. Ved lavenergibebyggelse forstås bebyggelse, der på tidspunktet for ansøgningen om byggetilladelsen opfylder de energirammer for energibygninger, der er fastsat i bygningsreglementet.

Vandforsyning

Området forsynes med vand fra Svinninge Vandværk, og ny bebyggelse forudsætter tilslutning fra ovennævnte vandværk, der har kapacitet til udbygningen.

Regn- og spildevand

Området skal udelukkende spildevandskloakeres. Spildevand skal ledes til den offentlige spildevandsledning. Der er udlagt spildevandsledninger til de eksisterende boliger.

Regnvand skal afledes lokalt. Ligeledes anbefales det, at vejvand efter fornøden rensning skal nedsives. Nedsivningsanlæg skal udformes og placeres således, at det tilledte vand kan ledes væk uden ulempe for terræn, installationer, bygninger og naboer. Der skal søges om nedsivningstilladelse hos Holbæk Kommune.

Holbæk Kommune har fra projektudvikler modtaget en redegørelse for nedsivning i lokalplanområdet. Der etableres grøfter dimensioneret til at kunne klare en 5 års regnhændelse. Vejvand nedsives i grøfter med vegetationsdække og filtermuld for at tage hensyn til forureningsrisiko. Hertil er der planlagt enkelte lavtliggende områder, der kan aftage overløbsvand fra grøfter i forbindelse med skybrud. Det vurderes at overfladevand ikke vil påvirke søer, vandløb og vådområder væsentligt.

Jordbundsundersøgelse fra Geosyd kan ses her.

Jordbundsundersøgelse fra Orbicon kan ses her.

Udviklers redegørelse for nedsivning kan ses her.

Her kan ses eksempler på grøfter til håndtering af 5 års regnhændelse. Tegningerne, der kan åbnes ved at trykke på links herunder, er lavet som principsnit for lokalplanens regnvandshåndtering.

Klik her for at se principsnit for regnvandshåndtering ved grøfter 1.

Klik her for at se principsnit for regnvandshåndtering ved grøfter 2.

Klik her for at se principsnit for regnvandshåndtering ved grøfter 3.

 


Generelt om etablering af spildevandsanlæg

Spildevandsanlægget skal etableres på privat anledning, og det kræver forsyningsselskabets godkendelse. Det forventes, at det udførte kloakanlæg kan overtages af forsyningsselskabet på visse vilkår. Tilslutning og overtagelse skal betragtes som et hele i forbindelse med tilladelsen til udførelsen. Inden kloakanlægget udføres, skal der være truffet en aftale mellem forsyningsselskabet og den, der lader anlægget udføre, om den økonomiske afregning i forbindelse med forsyningsselskabets overtagelse af anlægget. Herunder skal der træffes aftale om kloaktilslutningsbidrag og eventuel godtgørelse for anlæggets værdi. Der skal yderligere træffes aftale om dimensioneringen af anlægget, før det eventuelt kan overtages af forsyningsselskabet. Det er forsyningsselskabet, der afgør, om det ønsker at overtage et privat fælles spildevandsanlæg.

 

Opfordring til bygherre
Holbæk Kommune opfordrer bygherre og projekterende til at kontakte de respektive forsyningsvirksomheder og myndigheder tidligt i projekteringsfasen med henblik på koordinering, råd og vejledning.

Holbæk Kommunes myndighedsopgaver på spildevandsområdet, f.eks. spildevandstilladelser, varetages af Natur, Miljø og Vand.

Tilslutning til den offentlige kloak skal færdigmeldes af autoriseret kloakmester til Holbæk Kommune. Tilladelse til etableringer af LAR-løsninger skal søges hos Natur, Miljø og Vand i Holbæk Kommune. 

 

Eksempler på LAR
Se flere eksempler på løsninger til lokal håndtering af regnvand på www.laridanmark.dk


 

Affald og genbrug

Affald bortskaffes i henhold til ”Regulativ for bortskaffelse af husholdningsaffald” samt ”Erhvervsaffaldsregulativ” for Holbæk Kommune.

Telekommunikation

Ny bebyggelse kan tilsluttes kabelnet, fibernet eller lignende fælles signalanlæg.