Lokalplanens indhold

Området får karakter af et afgrænset boligområde med et grønt islæt, der fremstår indbydende med et centralt beliggende grønt fællesareal og nærhed til større rekreative oplevelser. Samlet giver lokalplanen mulighed for at opføre op til 39 rækkehuse.

Rækkehusbebyggelsen vil fremstå som en ensartet helhed af moderne hustyper i to etager med flade tage. Boligstørrelserne vil være på mellem 90m2 og 125 m2, ligesom der kan opføres et mindre opbevaringsskur til hver bolig. Hver bolig får en grundstørrelse på ca. 140 m2.

De enkelte boliger har på den ene side tilknyttet et mindre areal til indgang, skur og parkering og på den modsatte side en privat have.

Facader vil fremstå med skifer, fibercement eller udføres i lerteglsten, i blank mur, eller med filset, eller pudset overflade. Facader kan blive suppleret med semi-transparente facadematerialer såsom lameller og skærme, for at skabe arkitektonisk variation, styrede indblik og solafskærmning.

Facader på mindre bygninger (skure m.v.) opføres i enten træ, puds, skifer eller fibercement.

Facaders farver afstemmes efter omgivelserne og bygningernes arkitektur, og holdes i rød, hvid, grå, sort, brun og gul farveskala. Der laves en farvesammensætning med henblik på at sikre en harmonisk helhed.

Tage udføres som ”flade” uden udhæng. Tage på mindre bygninger belægges som grønne tage eller med tagpap.

Da der oprettes vejadgang fra Skagerakvej vil de omkringliggende boliger kun påvirkes i mindre grad. Med etablering af boligområdet vil det give flere naboer en ændret udsigt fra tilstødende haver. Som en del af lokalplanen vil stier igennem lokalplanområdet forbedre adgangen til de nærliggende rekreative arealer.

Centralt i området imellem boligbebyggelsen er der udlagt et større fælles friareal. Stier fra boligerne giver beboere adgang hertil. Det fælles friareal får karakter af vild beplantning og med varierende grønne strukturer. På det fælles friareal anlægges desuden en legeplads og et område til lokal afledning af regnvand (LAR). I den nordlige del af friarealet ligger en sø, der vil indgå som et stærkt rekreativt element for det nye boligområde. Området ned mod søen friholdes for beplantning. 

De eksisterende større træer i beplantningsbæltet beliggende i lokalplanområdets nordlige del skal bevares. Træerne har en stor naturmæssig værdi og danner en god ramme om det kommende boligområde. Beplantningsbæltet vil samtidig fungere som visuel afskærmning mod erhvervsområdet Højvang og Skagerakvej mod nord. 

Der vil være vejadgang til området fra Skagerakvej, hvorfra en ny privat fællesvej vil være adgangsvej til boligerne og parkeringspladser. Der etableres minimum 1,5 parkeringsplads pr. bolig. Ved hver bolig er der tilknyttet én parkeringsplads, mens der også er parkeringsmuligheder i tilknytning til den private fællesvej. Gående, cyklende og des lige får desuden adgang via en stiforbindelse fra Åvangsvej. Stien går igennem området og rundt om søen i den nordlige del og herfra forbindes lokalplanområdet til det kommunale stinet. Der vil derudover være interne stier, der forbinder boligerne til det fælles friareal. Langs lokalplanområdets fordelingsvej er der fortov, der forbinder til Skagerakvej og parkeringspladsen ved dagligvareforretningen på hjørnet af Roskildevej og Skagerakvej.

I forbindelse med den nye adgangsvej til lokalplanområdet skal der etableres nye trafikforanstaltninger på Skagerakvej, så vejadgangen og de nye trafikale forhold er velfungerende og trafiksikre. I den forbindelse udarbejdes en udbygningsaftale.

Mod Skagerakvej vil en støjvæg sikre, at boligområdet ikke udsættes for vejstøj, der overskrider Miljøstyrelsens gældende vejledende grænseværdier.

Lokalplanen fastsætter bestemmelser om terrænregulering, dels for at sikre, at de grønne friarealer ned mod søen bevares så vidt muligt, men også for at sikre indbliksgener til naboer syd for lokalplanområdet. 

I skel mod naboer mod syd og vest opsættes fast hegn, således at potentielle gener for lyskegler minimeres.