Miljø

 

Støj

Lokalplanområdet ligger ud til Holbæk Have, og det skal sikres, at der ved etablering af boliger kan tilvejebringes opholdsareal, der overholder vejledende grænseværdier, ligesom vejledende grænseværdier for indendørs støj skal overholdes. Derudover forefindes ikke jernbane eller anden infrastruktur, der giver anledning til væsentlige støjpåvirkninger.
Der er udarbejdet et støjnotat, der belyser, at påvirkninger udover grænseværdier ikke vurderes at forekomme.

Lokalplanen indebærer ikke væsentlige ændringer vedr. støjpåvirkninger set i forhold til det eksisterende plangrundlag.
Boliger skal placeres og udformes så støjkravene overholdes. Det vurderes, at der ikke er eksisterende virksomheder eller støj fra veje, der kan påvirke beboelse i området.

Link til støjnotat

OBS. Se evt. Miljøministeriets publikationer ”Støj fra Veje” - vejledning nr. 4, 2007, ”Ekstern støj fra virksomheder” - vejledning nr. 5, 1984, ”Støjkortlægning og støjhandlingsplaner” - vejledning nr. 4, 2006, samt vejledninger om flystøj (nr. 5/1994) og jernbanestøj (nr. 1/1997).

Jordforurening

Der er ikke registreret jordforurening eller formodning derom indenfor arealet, med undtagelse af en mindre udpegning specifikt på løbebanen på stadion (underlag af slagger)

Fund og fortidsminder

Der er ikke registreret fortidsminder inden for lokalplanområdet.
Hvis der fremkommer fund inden for lokalplanområdet, eksempelvis i forbindelse med byggemodning jf. Museumslovens § 25, kan bygherren eller den, for hvis regning et jordarbejde skal udføres på landjorden, forud for igangsætning af arbejdet anmode Museum Vestsjælland om en udtalelse. Såfremt der i forbindelse med grave- og anlægsarbejder konstateres fund af fortidsminder, skal den del af arbejdet, der berører fundet, straks indstilles, og fundet skal anmeldes til Museum Vestsjælland, jf. Museumslovens § 27.

 

Miljøvurdering

Der er foretaget en screening af planforslagets miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr. 646 af 19. maj 2020). Miljøscreeningen er offentliggjort som bilag til planforslaget.

Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse

1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller

2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Efter § 8, stk. 2, nr. 1 skal planer, der fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan eller alene medfører mindre ændringer i forhold til den gældende planlægning dog kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. 

Planforslaget vurderes på baggrund af en screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:

  • Planforslagets anvendelse og disposition ligger i forlængelse af den eksisterende gældende lokalplan for området, og kun indebærer mindre ændringer heraf, herunder ændret fordeling af rækkehuse og etageboliger, så alle rækkehuse samles i et enkelt delområde.
  • Planforslagets forslag om principiel ændring af vejadgang i det nordøstlige hjørne ved senere planlægning giver en trafikal ændring ved Samsøvej, men forudsætter ny planlægning og besluttes ikke med nærværende plan. Antallet af boliger med den pågældende vejadgang er væsentligt reduceret ved ikke længere at rumme etageboliger
  • Planområdet ligger omkranset af eksisterende fuldt udbygget byområde, og planforslagene muliggør opførelse af boligbebyggelse, som i højde og tæthed er tilpasset skalaen mod eksisterende tilstødende bebyggelse i området;
  • Planforslagenes mulighed for at opføre ny bebyggelse ikke vurderes at indebære visuel påvirkning af kystlandskabet
  • Omdannelse af arealet til boligformål er indarbejdet i boligbyggeprogram og befolkningsprognoser og indgår således i eksisterende behovsanalyser

Afgørelsen om ikke at udarbejde miljørapport offentliggøres sammen med planforslaget.

 

 

Bilag IV-arter

Der er ikke registreret nogen bilag IV-arter indenfor området, men det vurderes i forlængelse af besigtigelse på stedet, at der i læhegn inden for området er træer, der potentielt kan rumme, eller vil kunne komme til at rumme levesteder for flagermus. Med lokalplanforslaget er fastsat bestemmelser om bevaring af træer, men nogle træer fjernes ved realisering af planerne. Det er vurderet, at der ikke vil ske væsentlig påvirkning af beskyttede arter direkte eller indirekte, såfremt det iagttages, at rydning af træer ikke må ikke ske i perioder, hvor der kan være ynglende eller overvintrende flagermus, samt at der opretholdes tilstrækkeligt med eksisterende træer til, at der fortsat er mulige levesteder på området.
Tilsvarende må rydning ikke ske i fuglenes yngleperiode.