Bestemmelser

I henhold til lovbekendtgørelse nr. 287 af 16. april 2018 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

Lokalplanens formål er:

1.1 At bevare og styrke den rekreative anvendelse af området under hensyn til områdets biologiske og landskabsmæssige bevaringsinteresser.

1.2 Muliggøre opførelse af naturrum, shelters, legeplads, bro, bålhytte og servicefaciliteter til campingpladsen.

1.3 At sikre offentlig adgang til arealet

1.4 At fastsætte bestemmelser for naturpleje i området

2.1 Lokalplanområdet omfatter matr. nr. 26d, 26e, 26f, 26a, "bm" samt vejlitra "m" som vist på kortbilag 4

2.2 Lokalplanområdet er beliggende i landzone og forbliver i landzone

2.3 Lokalplanområdet er inddelt i seks delområder, angivet på kortbilag 5.

2.4 Delområde A indeholder matr. 26f og "bm"

2.5 Delområde B indeholder matr. 26e

2.6 Delområde C indeholder matr. 26f 

2.7 Delområde D indeholder vejlitra ’m’ og 26f

2.8 Delområde E indeholder matr. 26a

2.9 Delområde F indeholder matr. 26a, 26d og 26e

3.1 Lokalplanen giver bonusvirkning til opførelse af naturrum som vist på kortbilag 3, i henhold til nærmere bestemmelser angivet i §5, §6 og §7.

3.2 Lokalplanen giver ikke bonusvirkning på bro, bålhytte, shelters, naturlegeplads eller på campingpladsens servicefaciliteter, disse skal der senere søges om i en ansøgning om landzonetilladelse 

4.1 Lokalplanområdet må kun anvendes til fritidsformål

4.2 Delområde D, C og A må anvendes til campering med autocamper, campingvogn og telte.

4.3 Området umiddelbart nord for naturrummet, udsigtszonen A3 jf. kortbilag 5, skal, hvis naturrummet bliver realiseret, friholdes for campingvogne og telte i tilsvarende størrelse som en campingvogn.

4.4 Delområde B, E og F må ikke anvendes til camping

4.5 Inden for delområde D, C og A gives mulighed for at etablere en bod med salg af udstyr, is, kaffe o.lign., som understøttende funktion for områdets fritidsformål.

6.1 Området må kun udstykkes i henhold til principperne vist på kortbilag 5

6.1 Lokalplanen muliggør ny bebyggelse i form af naturrum, bro, servicefaciliteter, bålhytte, naturlegeplads og shelters med en omtrentlig placering som angivet på kortbilag 5.

For byggefelt A1 gælder

6.2 Muliggør opførelse af Naturrum i form af ny bebyggelse i en række af særskilte bygninger samlet på række, under et fælles tag og i et samlet arkitektonisk udtryk.

6.3 Bygningerne må maksimalt opføres i 1 etage. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tag må være højere end 5 m over terræn.

6.4 Naturrummets tag må maksimalt have en bredde på 12 meter og en længde på 100 meter.

6.5 Naturrummets bygninger skal placeres på række med mindst 3 – 10 meter luft imellem således at de danner mindst ét overdækket uderum på 100 m2.

For udsigtszonen A2 gælder

6.6 Beplantning holdes lav således at udsigten mod Skarresø friholdes.

For byggefelt A3 gælder

6.7 Muliggør opførelse af to shelters i en omtrentlig placering som angivet på byggefelt A3. Shelters skal fremstå som primitive enheder som er åbne i den ene side med en maksimal indvendig rumhøjde på 1,8 meter. 

6.8 Bygningerne må maksimalt opføres i 1 etage med mulighed for tagterrasse. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tag må være højere end 3 m over terræn. 

For byggefelt A4 gælder

6.9 Muliggør opførelse af et shelter i en omtrentlig placering som angivet på byggefelt A4. Shelteret skal fremstå som en primitiv enhed som er åbne i den ene side med en maksimal indvendig rumhøjde på 1,8 meter. 

6.10 Bygningerne må maksimalt opføres i 1 etage med mulighed for tagterrasse. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tag må være højere end 3 m over terræn. 

For byggefelt A5 gælder

6.11 Muliggør opførelse af et shelter i en omtrentlig placering som angivet på byggefelt A5. Shelteret skal fremstå som en primitiv enhed som er åbne i den ene side og en maksimal indvendig rumhøjde på 1,8 meter. 

6.12 Bygningerne må maksimalt opføres i 1 etage med mulighed for tagterrasse. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tag må være højere end 3 m over terræn. 

For byggefelt B1 gælder 

6.13 Broen kan udføres med mulighed for overdækning 

6.14 Broens skal udformes på en sådan måde, at det ikke er i strid med planerne i beskyttelsesområderne. 

For byggefelt C1 gælder

6.15 Muliggør opførelse af bygning til servicefaciliteter, shelters, naturlegeplads og bålhytte. Shelteret skal fremstå som en primitiv enhed som er åbne i den ene side med en maksimal indvendig rumhøjde på 1,8 meter. 

6.16 Shelters må maksimalt opføres i 2 etager med mulighed for tagterrasse. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tag må være højere end 4,5 m over terræn.                                                                                               

6.17 Bygning til servicefaciliteter må maksimalt opføres i én etage. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tag må være højere end 4,5 meter. 

6.18 Bålhytte må opføres med en maksimalt dybde på 12 meter

For byggefelt C2 gælder

6.17 Muliggør opførelse af et shelter. Shelteret skal fremstå som en primitiv enhed som er åbne i den ene side med en maksimal indvendig rumhøjde på 1,8 meter. 

6.18 Bygningerne må maksimalt opføres i 2 etager med mulighed for tagterrasse. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tag må være højere end 4,5 m over terræn. 

7.1 Lokalplanen muliggør nedrivning af eksisterende bebyggelse

For byggefelt A1 gælder

8.1 Naturrummets bygninger skal udformes i et samlet arkitektonisk udtryk under et fælles tag.

8.2 Facaderne skal fremstå i ét materiale i gabionsnet ifyldt sten af lokal herkomst eller et andet naturmaterialer som vist på bilag 8. Mindre bygningsdele kan udføres i glas, træ eller stål.  

8.3 Øvrige tagflader kan beplantes.     

8.4 Solceller muliggøres såfremt de er nedfældet i tagfladen og ikke synlige for forbipasserende. 

For byggefelt B1 gælder 

8.4 Broen skal udføres som en trækonstruktion med mulighed for partier i andre materialer.

8.5 Broen gives mulighed for overdækning.

For byggefelt A3, A4, A5, C1 og C2 gælder

8.6 Shelters, bålhytte, legeplads og servicebygning skal fremstå i naturmaterialer som angivet på kortbilag 8, med mulighed for mindre partier i andre materialer.

8.7 Solceller muliggøres såfremt de er nedfældet i tagfladen og i samme farve som tagfladen. 

9.1 Vejadgang til lokalplanområdet skal ske ad eksisterende vejadgang fra Slagelsevej (vejlitra m / delområde D). Veje og stier udlægges i princippet som vist på kortbilag 5. Adgangsvej A-A udlægges i 5 meters bredde og anlægges med omkring 4,5 m kørebane

9.2 Indenfor lokalplanområdet opretholdes og vedligeholdes eksisterende stier. Nye stier anlægges i omkring 2 m bredde med belægning i slotsgrus som vist på illustration 10 eller i en lignende konstruktion.

9.3 Parkering for besøgende af områdets rekreative arealer skal ske på p – areal i delområde D som vist på kortbilag 5.

 

Illustration 10

10.1 Skiltning i forbindelse med formidling skal indplaceres diskret således at det ikke forstyrrer naturoplevelsen.

10.2 Skilte må maksimalt placeres i en højde af 1,2 meter i højden. Selve skiltet må maksimalt være 0,25 m2. Der kan dog tillades at der på P-plads og i byggefelt A1 placeres enkelte kort og formidlingskilte i en højde af 1,8 meter. Selve skiltet må her maksimalt være 1,00 m2. Fjernsynsskilte må ikke opsættes.

10.3 Skiltning skal fremstå i dæmpede ikke reflekterende farver.

10.4 Lysskilte og belyste skilte må kun etableres i byggefelter A1 og C1. Belysning skal vende nedadrettet eller på anden måde tilpasset områdets karakter under hensyntagen til de naturmæssige værdier.

11.1 Delområde A skal fremstå som klippet græs enten ekstensiv eller intensivt efter behov. Eksisterende træer skal for så vidt muligt bevares eller erstattes med nye træer i hårdføre arter som lind, eg, løn, røn o.lign.

11.2 Delområde F – ligger i Natura 2000 område og skal for så vidt muligt fremstå som urørt sumpskov. Området omkring broen må dog holdes åbent ved at beskære træer så udsigten bibeholdes. 

11.3 Delområde E – beskyttet eng, mose og sø. kan anvendes til dyrehold. Skal plejes jf. principper som angivet i redegørelsesteksten.

11.4 Delområde D – parkering kan indrettes til parkering. Område D1 planlægges som helårsparkering. Område D2 skal fremstå med græs og kan anlægges med kørefast belægning i naturmaterialer (ikke plastik).

11.4 Inden for lokalplanens område må der ikke ske terrænregulering. Dog må der indenfor byggefelterne og ifm. etablering af stier  terrænreguleres max +/- 0,25 meter. Indenfor byggefelt A tillades terrænregulering på +/- 0,5 meter.

11.5 Ubebyggede arealer skal holdes ryddelige og må ikke benyttes til nogen form for oplag og parkering. Eksempelvis må henstilling og parkering af køretøjer over 3.500 kg opstilling af fritidsbåde, uindregistrerede køretøjer, og lignende ikke finde sted inden for lokalplanområdet.

11.6 Der kan anlægges én naturlegeplads i delområde A eller delområde C.

12.1 Belysning må kun forekomme i byggefelt A1 og C1 og skal være nedadrettet eller på anden måde tilpasset områdets karakter under hensyntagen til de naturmæssige værdier.

13.1 Tekniske anlæg og installationer, herunder elskabe, solceller samt ventilation skal være indesluttet i bygningerne eller være en del af bygningernes arkitektur. 

13.2 Ledninger skal føres i jorden.

14.1 Bygningerne skal, om muligt, forsynes af vedvarende energikilder som etableres i forbindelse med bygningerne som eksempelvis jordvarme. 

14.2 Der må ikke opsættes tekniske anlæg der giver anledning til refleksion eller genepåvirkning eller som virker visuelt skæmmende.  

14.3 Der må ikke opsættes landbaserede solceller på området. 

 

15.1 Inden ibrugtagning af bebyggelse skal parkeringsarealer, fælles friarealer være anlagt og beplantede og beskyttede naturområder plejede. Bebyggelsen skal ligeledes være tilsluttet private og offentlige anlæg for regn og spildevand.

16.1 Efter Kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

16.2 Den eksisterende lovlige anvendelse kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til plandata.dk

16.3 Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

 

17.1 Lokalplan 11.21 - Naturområde ved Skarresø er vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 28.10.2020