Kommuneplan 2021

Lokalplanområdet ligger indenfor kommuneplanramme nr. 11.B22 – Elmelunden boliger. Området er udlagt til boliger, med specifik anvendelse som tæt-lav boligbebyggelse med en maksimal bebyggelsesprocent på 45 %, maksimalt 2 etager og en maksimal højde på 8,5 meter.
Kommunelpantillæg 13 fastsætter bebyggelsesprocentet til maks. 60% indenfor ramme område 11.B23 (T13) og lokalplan 11.26 i overenstemmelse med kommuneplan 2021.

Eksisterende lokalplaner

Området er i dag omfattet af lokalplan nr. 50-43, der udlægger området til offentlige formål.
Holbæk Kommune har meddelt en midlertidig dispensation, der muliggør områdets nuværende anvendelse som ældreegnede boliger. Dispensationen vil blive erstattet af nærværende lokalplan.

Lokalplan nr. 50-43 ophæves i sin helhed indenfor det område, som er omfattet af nærværende lokalplanafgrænsning.
Begge ting vil ske i forbindelse med Administrationen ved Holbæk Kommunes endelige vedtagelse af nærværende lokalplan, lokalplan nr. 11.27 for boliger ved Elmelunden.

Natura 2000-områder

Nærmeste Natura 2000-område er Store Åmose, Skarresø og Bregninge Å, som ligger i en afstand af ca. 1 km i fugleflugtslinje sydvest for lokalplanområdet. Nærværende lokalplan påvirker ikke Natura 2000-områder.

Bilag IV-arter

Habitatdirektivets bilag IV består af en række arter, som for eksempel markfirben, spidssnudet frø og stor vandsalamander. Jf. miljøscreeningen til planen er der ikke registreret bilag IV-arter inden for lokalplanområdet, og det vurderes ikke, at lokalplanen vil påvirke bilag IV-arter.

Der er ikke foretaget en besigtigelse, men lokalplanområdet anvendes i dag til boligformål og er fremstår fuldt befæstet.

§3-beskyttede områder

Der er ikke udpeget §3-områder inden for lokalplanområdet.

Det kan bemærkes, at der ligger et beskyttet engområde mod øst, som grænser op til lokalplanområdet, dog uden at påvirke og være en del af lokalplanområdet, jf. Kortbilag 2 – Bindings- og matrikelkort.

Skovbyggelinje

Der er inden for lokalplanområdet ikke registreret skovbyggelinjer.
En skovbyggelinje grænser op til lokalplanområdet, dog uden at påvirke og være en del af området, jf. Kortbilag 2 – Bindings- og matrikelkort.

Drikkevandsinteresser

Området er beliggende indenfor et område med særlige drikkevandsinteresser (OSD). Områder med særlige drikkevandsinteresser, skal friholdes for virksomhedstyper og anlæg, der medfører en væsentlig fare og risiko for forurening af grundvandet.

Lokalplanens anvendelse som tæt-lav boligbebyggelse medfører ikke en trussel mod drikkevandsinteresserne og vurderes derfor ikke at påvirke grundvandet.