Lokalplanområdet

Lokalplanområdet er beliggende i byzone i den sydvestlige del af Svinninge. Planområdet udgør ca. 13 ha. og afgrænses som vist på kortbilag 1.

Planområdet udgør den sydvestlige grænse af Svinninge by. Mod syd og vest grænser planområdet direkte op til det åbne land. Syd for planområdet ligger markerne mellem Gudmandstrup og Svinninge. Længere mod syd findes skovene og moseområderne omkring Aggersvold og via ”Aggersvoldstien” og små kommuneveje er der adgang til den regionale rute Jyderupstien. Mod vest afsluttes lokalplanområdet til markerne i det åbne land.

Mod nord grænser lokalplanområdet op til et parcelhuskvarterer, som er udbygget i perioden fra 1960’erne og frem til årtusindeskiftet.

Østgrænsen består af Ringstedvej. Videre mod øst ligger en række nyere boligområder. Nord for disse ligger et erhvervsområde, der tidligere har huset fødevarefabrikken Beauvais, og som i dag er hjemsted for bryggeriet To Øl og nogle andre drikkevarevirksomheder.

Med placeringen i den sydvestlige del af Svinninge er der forholdsvis kort afstand til idrætsfaciliteter, skole, indkøbsmuligheder, togstation og den bynære skov Bjerregårdsskoven.

Der er med Kalundborgvej forbindelse til Kalundborg (30 km) og Holbæk (21 km). Der er en times kørsel til København. Mod syd forbinder Ringstedvej til Jyderup via Aggersvoldvej (11 km).

Svinninge station ligger på Odsherredbanen, der mod nord går til Odsherred og Nykøbing Sjælland, mens den mod øst går til Holbæk.

 

Landskabelige karaktertræk

Inden for selve lokalplanområdet er der forholdsvist fladt med højdekoter ca. 10 meter over havets overflade.

Området gennemskæres af et nord-sydgående dige og tilhørende beplantning. Desuden findes beplantning i det meste af den nordlige grænse af lokalplanområdet og på en mindre strækning i den sydlige grænse af lokalplanområdet.

Det nord-sydgående dige og dets beplantning er karakterskabende for lokalplanområdet og har en stor kulturhistorisk og naturmæssig værdi. Hegn og diger er med til at skabe karakter i lokalplanområdet og er kilde til naturoplevelser.

Fra lokalplanområdet er der en smuk udsigt til landskabet mod vest til bakkerne ved Lysbjerg, mod sydvest til Hjembæk Kirke og mod sydøst til hatbakkerne ved Kundby.

 

Bebyggelse og anlæg

Landlystvej løber igennem lokalplanområdet og er vejadgang for 3 ejendomme i området mod nord. Derudover ligger en bebyggelse ud til Ringstedvej, som nedrives. Der er desuden opført en del nyere rækkehuse og parcelhuse inkl. vejanlæg i den nord- og nordøstlige del af lokalplanområdet.

Langs det nord-sydgående dige løber Aggersvoldstien, der i dag fremstår som en grussti. Stien forbinder stinettet i Svinninge til det åbne land og landsbyen Gudmandstrup mod syd.