Miljø

 

Støj

Lokalplantillægget indebærer ikke væsentlige ændringer vedr. støjpåvirkninger set i forhold til det eksisterende plangrundlag.
Boliger skal placeres og udformes så støjkravene overholdes. Det vurderes, at der ikke er eksisterende virksomheder eller støj fra veje, der kan påvirke beboelse i området.

OBS. Se evt. Miljøministeriets publikationer ”Støj fra Veje” - vejledning nr. 4, 2007, ”Ekstern støj fra virksomheder” - vejledning nr. 5, 1984, ”Støjkortlægning og støjhandlingsplaner” - vejledning nr. 4, 2006, samt vejledninger om flystøj (nr. 5/1994) og jernbanestøj (nr. 1/1997).

Jordforurening

Anvendelsen til boligområde vil ikke medføre en øget risiko for forurening.

Der er ikke registreret jordforurening eller formodning derom indenfor arealet, med undtagelse af en mindre udpegning specifikt på løbebanen på stadion (underlag af slagger)

Hvis der efterfølgende ved grave- og anlægsarbejdet konstateres jordforurening, skal arbejdet indstilles og kan først genoptages, når dette godkendes af Holbæk Kommune, som kan kontaktes på jord@holb.dk

 

Fund og fortidsminder

Lokalplantillægget vurderes ikke at indebære væsentlige ændringer ved fortidsminder og arkæologi set i forhold til det eksisterende plangrundlag. Der er ikke inden for området registreret fortidsminder.

Der kan dog fremkomme fund indenfor lokalplanområdet, f.eks. i forbindelse med byggemodning. Jf. museumslovens § 25 kan bygherren eller den, for hvis regning et jordarbejde skal udføres på landjorden, forud for igangsætning af arbejdet anmode Museum Vestsjælland om en udtalelse. Såfremt der i forbindelse med grave- og anlægsarbejder konstateres fund af fortidsminder, skal den del af arbejdet, der berører fundet, straks indstilles, og fundet skal anmeldes til Museum Vestsjælland, jf. museumslovens § 27.

 

Miljøvurdering

Der er foretaget en screening af planforslagets/planforslagenes (vælg) miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr. 646 af 19. maj 2020). Miljøscreeningen er offentliggjort som bilag til planforslaget.

Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse

1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller

2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Efter § 8, stk. 2, nr. 1 skal planer, der fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan eller alene medfører mindre ændringer i forhold til den gældende planlægning dog kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. Beskriv her i hvorfor der er tale om mindre ændringer ift. gældende planlægning eller et mindre område på lokalt plan. Hvis det ikke er muligt, skal der udarbejdes miljøvurdering.

Planforslaget vurderes på baggrund af en screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:

  • Tillægget til lokalplan 3.83 kun vedrører en mindre del af området for den gældende lokalplan, der allerede er screenet for miljøvurdering
  • Det vurderes, at omdisponeringen ikke indebærer væsentlige ændringer ved det bestående miljø, herunder ændringer ved indbliksgener og skyggegener m.v. for eksisterende omkringliggende naboer.
  • Omdisponeringen tilpasser de maksimale bygningshøjder, så de svarer til de maksimalt tilladte bygningshøjder mod naboer nord og vest for området i det eksisterende plangrundlag.
  • De eksisterende særskilte bestemmelser vedr. byggefelt BF9 og BF10 mod Højen og Østre Kirkegård fastholdes ligeledes.
  • Tilsvarende vurderes ændringerne ikke at indebære ændringer i den trafikale belastning af området, da etagearealet ikke ændres i forhold til det udlagte med gældende lokalplan.

Afgørelsen om ikke at udarbejde miljørapport var offentliggjort sammen med planforslaget.

 

Bilag IV-arter

Lokalplantillægget vurderes ikke at indebære væsentlige ændringer ved sjældne dyr, planter eller naturtyper set i forhold til det eksisterende plangrundlag.
Ved screening af det eksisterende plangrundlag, Lokalplan 3.83 blev konstateret, at der ikke er registreret nogen bilag IV-arter indenfor området, men det vurderes i forlængelse af besigtigelse på stedet, at der i læhegn inden for området er træer, der potentielt kan rumme, eller vil kunne komme til at rumme levesteder for flagermus. Det er vurderet, at der ikke vil ske væsentlig påvirkning af beskyttede arter direkte eller indirekte, såfremt det iagttages, at rydning af træer ikke må ikke ske i perioder, hvor der kan være ynglende eller overvintrende flagermus, samt at der opretholdes tilstrækkeligt med eksisterende træer til, at der fortsat er mulige levesteder på området.
Tilsvarende må rydning ikke ske i fuglenes yngleperiode.