Bæredygtighed

Holbæk Kommunens strategi og handleplan for bæredygtig udvikling opstiller en række mål og indsatser for en bæredygtig udvikling, gennem nedsættelse af miljøbelastningen og bevarelse af biodiversiteten.

For at indfri disse mål er det bl.a. besluttet at området udformes med en grøn karakter. Bebyggelserne skal derfor også etableres i materialer, der ikke er skæmmende for det landskabelige miljø.

Byggeri og planlægning

Lokalplanområdets eksisterende hovedhus bevares.

Transport

Øst for lokalplanområdet ligger et internt stisystem, som forbinder den omkringliggende beboelse. Ved en stiforbindelse gennem lokalplanområdet muliggør lokalplanen at stisystemet øst for området kan kobles på den fremtidige trafiksti langs Slagelsevej. Dette vil bl.a. kunne koble boligområdet tætter sammen med det rekreative område omkring Skarresø.

Ressourcer og miljø

Affaldshåndtering og affaldssortering skal følge det til enhver tid gældende regulativ til husholdningsaffald ift. husholdningsaffald og erhvervsaffald skal følge det til enhver tid gældende regulativ for erhvervsaffald.

Natur

Lokalplanområdets anlagte græsareal tættest på Slagelsevej friholdes for bebyggelse, således at åbenheden og den visuelle forbindelse mod Skarresø bibeholdes. Derudover fastholder lokalplanen beplantningsbæltet mod nord for at skærme mod nærliggende nabo.   

Sundhed og trivsel

Lokalplanen er affødt af ønsket om at fremme turismen relateret til det rekreative område omkring Skarresø. Anvendelsesformålene relaterer sig direkte hertil. Derudover fastsætter lokalplanen bestemmelser, som muliggør en stiforbindelse i den sydlige del af grunden. Stien giver mulighed for at binde det interne og bagvedliggende stisystem for områdets boliger sammen med den foreslåede trafiksti langs Slagelsevej. Yderligere sikrer stien, at det bagvedliggende boligområde får let tilgængelighed til naturområdet omkring Skarresø.