Bestemmelser

I henhold til Lov om planlægning (lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020 med senere ændringer) fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

Det er lokalplanens formål:

1.1  at fastlægge områdets anvendelse til offentlige formål i form af eks. daginstitution, med tilhørende friarealer.

1.2  at fastlægge principper for områdets disponering, herunder placering af bebyggelse, friarealer, stier, vejadgang og parkering.

1.3  at udlægge areal og etablere anlæg til lokal håndtering af regnvand.

2.1   Lokalplanområdet udgør ca. 0,7 ha. og afgrænses som vist på kortbilag 4. Lokalplanområdet omfatter matr. nr. 21c og 21gg Holbæk Markjorde, Holbæk.

2.2   Lokalplanområdet er beliggende i byzone og skal forblive i byzone.

3.1   Lokalplanområdets anvendelse fastlægges til offentlige formål med tilhørende fælles friarealer, anlæg til lokal håndtering af regnvand, veje, stier og parkering, samt sekundære småbygninger, såsom affaldsstation og overdækket cykelparkering.

3.2   Lokalplanområdet må kun anvendes til institutionsformål i form af f.eks. en daginstitution.

4.1   Matriklerne indenfor lokalplanområdet (matr. nr. 21g og 21cc, Holbæk Markjorde, Holbæk), som vist på kortbilag 4, må sammenlægges til én samlet matrikel, og må efterfølgende ikke udstykkes i mindre dele.

5.1   Bebyggelse må kun placeres indenfor det på kortbilag 5 anviste byggefelt. Undtaget herfra er mindre bygninger, såsom skur, hytte eller andre mindre bygninger, som har en tilknytning til institutionen. 

5.2   Renovationsstation(er) samt tekniske anlæg, såsom varmepumper skal placeres på fast belægning indenfor angivne felt, jf. kortbilag 3 og 5.

5.3   Bebyggelsesprocenten for området som helhed må ikke overstige 35.

5.4   Bygninger må opføres i to etager med en maksimal højde på 9 meter. Bygningshøjden måles fra eksisterende terræn fastsat efter reglerne i bygningsreglementet. Bygninger skal følge det naturlige terræn.

Det er muligt at indrette tagterasse mod syd såfremt den nødvendige støjafskærmning jf. støjrapport overholdes. Tagterasse må kun indrettes på tag af stueetage afskærmet af 1.sal, således der ikke skabes indbliksgener for nabobebyggelse mod nord, som vist på kortbilag 3.

For hele lokalplanområdet gælder:

6.1   Eksisterende bygninger kan nedrives. 

7.1   Bygningsfacader må kun udføres i tegl, træ, glas og naturskifer. Mindre dele af bygningsfacaden kan udføres i metal. Facader skal opbygges på en måde, så det sikres, at materialer skal kunne genanvendes, såsom at murstensfacader opmures med kalkhydraulisk mørtel. Træfacader skal fremstå i træets naturlige farve eller i jordfarver efter Farveskala, kortbilag 6 eller en blanding heraf med sort eller hvidt. Træfacader må ikke fremstå som bjælkehytter af rundtømmer el.lign.

7.2  Vinduer, døre og større glaspartier i facader skal udføres med karme og rammer udført i træ, aluminium eller en kombination af disse. 

7.3   Materialer må ikke anvendes på en sådan måde, at de kan give blændingsgener til naboer, bebyggelse på samme grund eller på opholdsarealer.  

7.4   Tagflader må kun udføres med tagpap, tagdug, tegl, naturskifer eller metal. Tagflader kan udføres som vegetationstag, såsom sedumtag. 

7.5   Solceller og solfangere kan oplægges på eller integreres i tagflader i rektangulære felter. Ophængning eller integreringen af solceller og solfangere må ikke ske på facader eller på fælles friareal. 

7.6   Der må ikke anvendes reflekterende materialer på tage og facader med undtagelse af vinduer, glaspartier, transparente materialer og solceller eller solfangere. Glansværdien for tag- og facadematerialer må maksimalt være 20. Reflekterende byggematerialer som eks. solceller, glas el.lign. skal være antirefleksbehandlede og opsættes på en måde, hvor de ikke giver blændingsgener for omkringliggende naboejendomme samt internt mellem bygninger og deres opholdsarealer.

7.7   Vinduesrammer og døre skal fremstå med overflader af træ eller træ/metal. Inddækninger, sålbænke og vinduesrammer skal fremtræde i jordfarver efter Farveskala, kortbilag 6 eller en blanding heraf med sort eller hvidt og må ikke fremstå i blanke og reflekterende materialer.

 

For sekundære bebyggelse gælder:

7.8   Sekundær bebyggelse, såsom skure, skal udføres i i træ. Træ skal fremstå i naturlige farver eller i jordfarver efter Farveskala, kortbilag 6 eller en blanding heraf med sort eller hvidt. Træfacader må ikke fremstå som bjælkehytter af rundtømmer el.lign., og skal fremstå i træets naturlige farve, sort eller i jordfarver efter Farveskala, kortbilag 6 eller en blanding heraf med sort eller hvidt.

7.9   Tage på sekundær bebyggelse, såsom skure og udhuse, skal udføres som flade tage eller tage med ensidig taghældning. Tagflader må kun udføres med tagpap, tagdug, tegl, naturskifer eller metal. Tagflader på sekundær bebyggelse skal udføres som vegetationstag, såsom sedumtag. 

8.1   Vejadgang til lokalplanområdet skal ske via Stormøllevej.

8.2   Der udlægges vejareal til ankomst og parkering, som vist på kortbilag 5.

8.3   Der skal udlægges 1 p-plads pr. 50 kvm. etageareal, heraf min. 2 handicap p-pladser.

8.4   Der skal anlægges min 10 cykel p-pladser, heraf skal halvdelen være overdækket. Cykel p-pladser skal anlægges indenfor byggefelt og ankomst- / og parkeringsområde jf. kortbilag 5.

8.5   Vejarealer skal udføres som fast belægning, der kan arbejdes med LAR-løsninger. Parkeringsareal skal udføres som fast belægning.

8.6   Der skal anlægges ny sti fra Munkholmvej til p-areal, som vist på kortbilag 5.

9.1   Der udlægges fælles friareal i form af opholds- og legeareal. Anlæg af ubebyggede arealer skal ske efter en samlet plan i henhold til principperne vist på kortbilag 5. Landskabsplanen skal redegøre for terrænregulering, beplantning, vej- og parkeringsareal, sti, belysning og belægningstyper samt LAR-løsninger såsom vandrender, regnvandsbassin og tage, enten som tage til solceller eller vegetationstage.

9.2   Fælles friareal i form af opholds- og legearealer skal indrettes og beplantes, så der opnås en god helhedsvirkning. Hermed menes blandt andet, at terrænet kan reguleres, så det fremtræder med organiske former. Opholds- og legearealer skal henligge som græsflade med beplantning, der har en rumgivende funktion. De enkeltstående høje træer skal indbyde til ophold og skygge. Dele af fælles friareal skal have overdrevskarakter, dvs. en bund af naturgræs, som skaber øget biodiversitet.

9.3   Ny beplantning i området skal etableres med udgangspunkt i danske, hjemmehørende arter - dog med undtagelse af beplantning ud mod Munkholmvej langs det sydlige skel. Beplantning i det sydlige skel kan bestå af arter som Malus hybrid ’street parade’, Malus tschonoskii, Prunus avium ‘plena’, Sorbus aucuparia ’fastigata’, Sorbus incana og Sorbus thuringiaca ’fastigata’.

9.4   Af eksisterende træer og buske er der registreret et flerstammet træ, markeret på kortbilag 5, samt udpegede frugttræer, som qua deres størrelse og naturpotentiale skal bevares.

9.5   Parkeringspladser, der grænser op mod opholdsarealer, skal afgrænses med hæk, buske eller flerårige urter, der afskærmer udsigt til parkering og omkringliggende byggeri. De tekniske anlæg i området skal så vidt muligt skjules ved terrænregulering og beplantning.

9.6   Randbeplantningen, supplerende til trådhegn og støjafskærmning, skal have en volumen på min. 1 meter i bredden og have en tæt afskærmende karaktér mod Munkholmvej. 

9.7   Hegn i skel skal udføres som trådhegn med beplantning. Dette med undtagelse af hegn i det sydlige skel mod Munkholmvej samt tilstødende vestlige og østlige skel jf. støjrapport, som skal udføres i form af 2 meter høj beplantet støjafskærmning.

9.8   Ubebyggede arealer skal holdes ryddelige og må ikke benyttes til nogen form for oplag og parkering. Eksempelvis må henstilling og parkering af køretøjer over 3.500 kg opstilling af fritidsbåde, uindregistrerede køretøjer, campingvogne og lignende må ikke finde sted inden for lokalplanområdet.

10.1   Indenfor lokalplanens område må der ikke ske terrænregulering udover 0,5 meter i forhold til eksisterende terræn og ikke nærmere naboskel end 1 meter. 

10.2   Indenfor parkeringsareal, markeret på kortbilag 5, kan der i forbindelse med LAR-løsninger og byggemodning ske terrænregulering +/- 1 m i forhold til eksisterende terræn.

10.3   Indenfor friareal til leg og ophold kan terrænreguleres med +3 meter i forhold til eksisterende terræn og ikke nærmere naboskel end 1 meter, angivet på kortbilag 5. Der må maks. laves 3 forhøjninger og med maks. stigning på 1:3, således der skabes bløde kurver.

11.1   Der skal etableres belysning i form af pullertbelysning på parke­ringsareal samt på stiforbindelse langs det østlige skel.

11.2   Belysningen må ikke virke blændende og skal placeres i en sådan afstand fra naboejendomme, at lyskegle ikke lyser ind på naboejendomme. Pullertbelysning skal udføres med nedadrettet lys­kilde og i max lyspunkthøjde på 0,5 meter over terræn.

Armaturer skal være med vandret skærm med en hældning på max. 3 grader. Armaturer kan monteres på arme med en maksimal længde på 80 cm.

 

13.1   Tekniske anlæg og installationer, herunder elskabe samt ventilation, skal være indesluttet i bygningerne eller være en del af bygningernes arkitektur, således disse inddækkes på alle sider i tilsvarende materialer som bygninger. Her undtaget stålgittermast. Der kan f.eks. anvendes trælameller eller perforerede metalplader, hvor tekniske anlæg har ind- og udtag, der ikke må tillukkes. Transformerstation, elfordelingsskabe o.lign. skal indpasses i området under hensyn til at de bliver så lidt synlige som muligt og placeres under hensyntagen til nabobebyggelse.

Stålgittermast, som i dag står på grunden, kan flyttes og opstilles indenfor angivne felt jf. kortbilag 5. Endelige placering skal ske i samarbejde og efter aftale med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

13.2   Solceller må ikke placeres på jorden jf. § 7.10. Placering af varmepumper skal overholde de nugældende krav til støjgrænseværdier fra miljøstyrelsen.

Note: Via linket findes energistyrelsens støjberegner for varmepumper
https://ens.dk/ansvarsomraader/varme/stoejberegner-varmepumper

13.3   Ledninger skal føres i jorden.

13.4   Renovationsbeholdere skal placeres i mindre bygninger eller afskærmes med materialer jf. § 7.8, således at beholdere syner mindst muligt og fremtræder tilpasset områdets karakter.

14.1   Al regnvand og tagvand fra befæstede arealer, der ikke opsamles og anvendes til andet formål, skal nedsives indenfor området eller ledes til regnvandskloak i overensstemmelse med den til enhver tid gældende Spildevandsplan.

15.1   Inden ibrugtagning af bebyggelse skal landskabsplanen jf. § 9.1 være godkendt og fælles friarealer samt beplantning skal være anlagt. 

15.2   Bebyggelsen må ikke tages i brug før spildevandsplanens bestemmelser er overholdt og der er foretaget den nødvendige klimasikring. Bebyggelsen skal være tilsluttet offentlig anlæg for regn- og spildevand inden ibrugtagning. 

15.3   Inden ibrugtagning skal bebyggelse være tilsluttet kollektiv vandforsyning.

15.4   Inden ibrugtagning skal vejadgang og parkeringsareal være anlagt.

16.1   Lokalplan nr. 45 aflyses delvist, for så vidt angår denne lokalplans område, som anført i § 2.

17.1   Flg. servitutter skal aflyses i sin helhed / for så vidt angår dette lokalplanområde

Dokument lyst den 24.04.1995 nr. 8131-21 om master mv.

Servitut om stålgittermast med fast sireneinstallation og underjordiske kabler. Servitutten er i strid med lokalplanen og skal aflyses - dog med forud afklaring af problemstillingen med påtaleberettiget; Beredskabsstyrelsen/ Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

18.1   Indtil planforslaget er endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen må området ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Det gælder efter planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsættes som hidtil.

18.2   Når fristen for fremlæggelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet kan Kommunalbestyrelsen give tilladelse til, at ejendommen ændres eller bebygges i overensstemmelse med planforslaget. Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra datoen for forslagets offentliggørelse og indtil forslaget er endelig vedtaget, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen.

19.1   Efter Kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

19.2   Den eksisterende lovlige anvendelse kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til Plandata.

19.3   Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

20.1   Lokalplan 3.89, for Børnehus ved Munkholmvej er vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 14. december 2022.