Net- og elforsyning

SEAS/NVE er netselskab og elleverandør i området, dvs. de har ansvaret for en sikker elforsyning i området. Der kan frit vælges elleverandør. Elleverandørselskabet er det selskab, der sælger el til slutbrugerne.

Varmeforsyning

I området er det muligt at tilslutte sig til kollektiv varmeforsyning, idet der er naturgas-ledning i området. Opvarmning må ikke ske ved etablering af oliefyr (supplerende opvarmning skal opfylde kravene for dispensation til fritagelse for tilslutning til kollektiv varmeforsyning jf. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg, BEK nr. 690 af 21. juni 2011, § 15 stk. 2.).

Det er muligt at arbejde med individuel opvarmning. I så fald skal opvarmning baseres på vedvarende energi, såsom luft-til-vand varmepumper. Iøvrigt gælder et forbud jf. varmeforsyningsloven mod etablering af elopvarmning i ny bebyggelse i områder, der som dette område, er eller bliver udlagt til kollektiv varmeforsyning.

Vandforsyning

Området forsynes med vand fra Tuse Næs vandværk, og ny bebyggelse forudsætter tilslutning til ovennævnte vandværk.

Regn- og spildevand

Spildevandsplanen udlægger området til spildevandskloakering. Spildevand skal ledes til den offentlige spildevandsledning, jf. kortbilag 2.

Regnvand skal nedsives på egen grund, hvor jordbundsforholdene tillader det. Derudover foreskriver lokalplanen etablering af regnvandsbede og med mulighed for andre lign. løsninger på lokal håndtering af regnvand. Regnvandsanlæg og tærren skal udformes og placeres således, at vandet også ved ekstreme regnhændelser kan ledes væk uden ulempe for terræn, installationer, bygninger og naboer. 

Eksempel på nedsivning af regnvand Gødvad Enge, Tusindfryd i Silkeborg (ref. Constructa A/S Rådgivende Ingeniører og Arkitekter)

Tilladelser til kloaktilslutning samt nedsivning skal søges hos Holbæk Kommune.

Spildevandsanlægget skal etableres på privat anledning. Det forventes, at det udførte kloakanlæg overtages af Holbæk Forsyning på visse vilkår. Tilslutning og overtagelse skal betragtes som et hele i forbindelse med tilladelsen til udførelsen.

Inden kloakanlægget udføres skal der være truffet en aftale mellem Holbæk Forsyning og den, der lader anlægget udføre, om den økonomiske afregning i forbindelse med FORS’s overtagelse af anlægget. Herunder skal der træffes aftale om kloaktilslutningsbidrag og eventuel godtgørelse for anlæggets værdi. Der skal yderligere træffes aftale om dimensioneringen af anlægget, før eventuel overtagelse kan finde sted. Det er Kommunalbestyrelsen, der afgør, om det ønsker at overtage spildevandsanlægget.

Note:

Holbæk Kommune opfordrer bygherre og projekterende til at kontakte de respektive forsyningsvirksomheder og myndigheder tidligt i projekteringsfasen med henblik på koordinering, råd og vejledning.

Affald og genbrug

Affald bortskaffes i henhold til ”Regulativ for bortskaffelse af husholdningsaffald” samt ”Erhvervsaffaldsregulativ” for Holbæk Kommune.

Telekommunikation

Ny bebyggelse kan tilsluttes kabelnet, fibernet eller lignende fælles signalanlæg.