Lokalplanens indhold

Lokalplanen udlægger anvendelsen af området til besøgs- og udflugtsområde, boligformål og traktørsted/ restaurant i forlængelse af den hidtidige brug af området, med tilhørende eksisterende parkeringsplads og offentlige stier.
For ejendommen Maglesøvej 6 fastsættes en anvendelse af stueplan og tilliggende udearealer mod syd og vest til publikumsorienterede serviceerhverv, som café, restauration, traktørsted o. lignende, i forlængelse af tidligere anvendelse. Førstesalen af ejendommen kan endvidere anvendes til boligformål, ligeledes i forlængelse af eksisterende lovlig anvendelse af ejendommens førstesal.
Den overvejende del af lokalplanområdet er omfattet af gældende landskabsfredning og fredningsbestemmelserne skal overholdes.

Øst for den eksisterende bebyggelse på Maglesøvej 6 gives mulighed for indplacering af en ny udhusbygning med mulighed for et mindre hestehold. Dette delareal er ikke omfattet af fredningen. Udhusbygningen vil være synlig fra vejen men kun i begrænset omfang synlig fra søen, dels pga. beplantning og dels pga. terrænet. Af samme årsag er der ikke på den givne placering udsigt fra vejen til søen, og en ny udhusbygning vil således ikke blokere væsentligt for udsigt. Udhusbygningen skal indplaceres i terrænet på en måde, således at ingen dele af bygningen overstiger en bygningshøjde på 6 m målt fra terræn. Bygningen kan placeres delvist gravet ind i terræn. Bygningen skal fremstå med facader i træbeklædning eller murværk, enten som ubehandlet træ eller med malet overflade i svenskrød, hvid eller sort og med tagbelægning enten i tegl, tagpap eller en mørk pladebeklædning.

Nærarealer ved traktørstedet med illustration af ny udhusbygning

 


Placering af ny udhusbygning set fra Maglesøvej