Miljø

 

Støj

Området er ikke beliggende ud til støjbelastede veje eller lign.

Jordforurening

Der er ikke registreret forurening på grunden. Hvis der efterfølgende ved grave- og anlægsarbejdet konstateres jordforurening, skal arbejdet indstilles og kan først genoptages, når dette godkendes af Holbæk Kommune, som kan kontaktes på jord@holb.dk.

 

Fund og fortidsminder

Museum Vestsjælland har i 2007 foretaget en arkæologisk forundersøgelse indenfor eller i tilknytning til lokalplanområdet, hvor der blev fundet kulturlag og gruber fra førromersk jernalder. Hele det daværende planområde blev dog ikke undersøgt, og det kan forventes, at der i forbindelse med grave- og anlægsarbejdet konstateres yderligere fund af fortidsminder.

Museum Vestsjælland bemærker, at lokalplanens område er arkæologisk forundersøgt i december 2020, og ikke indeholder væsentlige arkæologiske interesser, men derimod nyere affaldsdeponering.

Jf. museumslovens § 25 kan bygherren eller den, for hvis regning et jordarbejde skal udføres på landjorden, forud for igangsætning af arbejdet anmode Museum Vestsjælland om en udtalelse. Såfremt der i forbindelse med grave- og anlægsarbejder konstateres fund af fortidsminder, skal den del af arbejdet, der berører fundet, straks indstilles, og fundet skal anmeldes til Museum Vestsjælland, jf. museumslovens § 27.

 

 

Miljøvurdering

Der er foretaget en screening af lokalplanens miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr. 973 af 25.06.2020). Miljøscreeningen er offentliggjort som bilag til planforslaget.

Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse

1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller

2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Efter § 8, stk. 2, nr. 1 skal planer, der fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan eller alene medfører mindre ændringer i forhold til den gældende planlægning dog kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet.

Lokalplanen vurderes på baggrund af en screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da der ikke er forhold i miljøscreeningen, der udløser krav om miljøvurdering.

Afgørelsen om ikke at udarbejde miljørapport er offentliggjort sammen med planforslaget.

 

Bilag IV-arter og internationale beskyttelsesområder

Der er ikke fundet bilag IV-arter indenfor området. Der forventes ingen påvirkning af beskyttede arter direkte eller indirekte.

Lokalplanområdet er beliggende ca. 1,9 km. fra Natura 2000 habitatområdet Store Åmose, Skarresø og Bregninge Å samt ligeledes ca. 1,9 km. fra Natura 2000 fuglebeskyttelsesområdet Store Åmose.

Den ændrede anvendelse indenfor planområdet vurderes ikke at påvirke naturbeskyttelsesinteresserne væsentligt, hverken direkte eller indirekte. Det er herunder væsentligt at bemærke at Jyderup by er beliggende mellem det nye planområde og Natura 2000 området.