Støj

Lokalplanen fastsætter bestemmelser om, at gældende vejledende støjgrænser skal overholdes, således at der ikke i medfør af realisering af lokalplanen gives støjpåvirkninger udover det tilladte.

De vejledende grænseværdier for støj fra virksomheder m.v. er omtalt i Miljøstyrelsens vejledning nr. 5 / 1984 "Ekstern støj fra virksomheder". I støjmæssig henseende defineres området som kategori 1: Erhvervs- og industriområde. Støjgrænsen gælder inden for området. Ud over lokalplanområdets grænse skal virksomhederne opfylde vejledningens støjgrænser for åben-lav boligbebyggelse og for det åbne land (svarende til kategori 3: Områder for blandet bolig- og erhvervsbebyggelse).

Tabel 1: Vejledende grænseværdier for støjbelastning fra virksomheder målt udendørs.

OBS. Se evt. Miljøministeriets publikationer ”Støj fra Veje” ­ vejledning nr. 4, 2007, ”Ekstern støj fra virksomheder” ­ vejledning nr. 5, 1984, ”Støjkortlægning og støjhandlingsplaner” - vejledning nr. 4, 2006, samt vejledninger om flystøj (nr. 5/1994) og jernbanestøj (nr. 1/1997).

Jordforurening

Der er ikke registreret jordforurening inden for planområdet. Hvis der efterfølgende ved grave- og anlægsarbejde konstateres jordforurening, skal arbejdet indstilles og kan først genoptages, når dette godkendes af Holbæk Kommune, som kan kontaktes på jord@holb.dk.

Fund og fortidsminder

Der er registreret ét enkeltfund fra stenalderen (dateret 3950 - 2801 f.Kr.)  inden for lokalplanområdet. Der kan sagtens fremkomme flere fund inden for lokalplanområdet, f.eks. i forbindelse med byggemodning. Jf. museumslovens § 25 kan bygherren eller den, for hvis regning et jordarbejde skal udføres på landjorden, forud for igangsætning af arbejdet anmode Holbæk Museum om en udtalelse. Såfremt der i forbindelse med grave og anlægsarbejder konstateres fund af fortidsminder, skal den del af arbejdet, der berører fundet, straks indstilles, og fundet skal anmeldes til Holbæk Museum, jf. museumslovens § 27.

I forbindelse med udarbejdelse af lokalplanen er det sammen med Museum Vestsjælland blevet undersøgt om der ligger en ældre kirkesti på området. Museet har vurderet at der ikke er tale om en kirkesti, da disse oftest har gået den mest direkte vej mod kirken, hvorimod denne sti går på tværs.

Miljøvurdering

Der er foretaget en screening af planforslagenes miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017). Miljøscreeningen er offentliggjort som bilag til planforslagene.

Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse

1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller

2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Efter § 8, stk. 2, nr. 2 skal planer dog kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet.

Planforslagene vurderes på baggrund af miljøscreeningen ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:

  • der er tale om en udvidelse af et allerede eksisterende erhvervsområde med relativt få naboer og gode muligheder for at indpasse sig i de eksisterende omgivelser - trafikalt og landskabeligt.

Afgørelsen om ikke at udarbejde miljørapport blev offentliggjort sammen med at planforslagene blev sendt i høring.

Bilag IV-arter

Habitatdirektivets bilag IV består af en række arter, som for eksempel markfirben, spidssnudet frø og stor vandsalamander. Der er ikke registreret truede arter inden for planområdet og det vurderes ikke at planforslagene vil påvirke bilag IV-arter.