Støj

Der tages hensyn til støj i området ved at holde boligerne i en fornuftig afstand fra Tuse Næs vej. Gade & Mortensen Akustik A/S har udarbejdet en støjrapport, som viser, at grænseværdien for støj fra veje jf. Miljøstyrelsen kan overholdes ved at placere boliger i en afstand på min. 13 meter fra skel. Det er ikke muligt at etablere støjafskærmning af både pladsmæssige årsager samt af hensyn til det beskyttede jord- og stendige dige langs det nordlige skel.

Du kan læse hele støjrapporten her

Se Miljøministeriets publikationer ”Støj fra Veje” - vejledning nr. 4, 2007, ”Ekstern støj fra virksomheder” - vejledning nr. 5, 1984, ”Støjkortlægning og støjhandlingsplaner” - vejledning nr. 4, 2006, samt vejledninger om flystøj (nr. 5/1994) og jernbanestøj (nr. 1/1997).

Jordforurening

Region Sjælland har ingen oplysninger om jordforurening i området.

Hvis der efterfølgende ved grave- og anlægsarbejdet konstateres jordforurening, skal arbejdet indstilles og kan først genoptages, når dette meddeles. Fundet anmeldes til Vækst og Bæredygtighed, Holbæk Kommune jf. jordforureningslovens § 71. Send en mail til jord@holb.dk eller kontakt os på tlf. 72 36 36 36. Ændret anvendelse af kortlagt forurenet jord kan kræve tilladelse efter jordforureningslovens § 8.

Fund og fortidsminder

Lokalplanen vil ikke medføre byggeri eller andre anlæg på arealer af arkæologisk eller kulturhistorisk interesse.

Det beskyttede sten- og jorddige langs det nordlige skel, er i lokalplanen fredet med et 5 meter bredt bælte langs det nordlige skel. Her må der ikke bygges eller placeres anden form for anlæg.

Miljøvurdering

Der er foretaget en screening af planforslagets miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 1225 af 25-10-2018). Miljøscreeningen er offentliggjort som bilag til lokalplanen.

Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse

1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller

2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Efter § 8, stk. 2, nr. 1, skal kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. Foreliggende lokalplan er udarbejdet for at muliggøre boligbebyggelse, i et allerede kommuneplanlagt boligområde. Planområdet udgør er areal på blot 5300 m² og området beholder sin zonestatus i den nye planlægning. Således vurderes, at det her er tale om mindre ændringer i forhold til gældende planlægning, i et mindre område på lokalt plan.

Lokalplanen vurderes på baggrund af en screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet, og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:

  • Området er planlagt til at ligge i byzone, og ligger i naturlig forlængelse af Mårsø by
  • Planen fastsætter bestemmelse om maks. bygningshøjde på 8,5 m
  • Planen ikke indebærer ændringer i eksisterende trafikale forhold
  • planen tager hensyn til natur- og miljømæssige forhold
  • planen tager hensyn til et fredet sten- og jorddige indenfor lokalplanområdet

 

Bilag IV-arter

Der er foretaget en vurdering af Bilag 4 arter, og der er ikke registreret nogle Bilag 4 arter jf. EU-habitatdirektivet indenfor eller i nærheden af området.