Energi og forsyning

Energiforsyning

SEAS/NVE er netselskab og elleverandør i området, dvs. de har ansvaret for en sikker elforsyning i området. Der kan frit vælges elleverandør. Elleverandørselskabet er det selskab, der sælger el til slutbrugerne.

Varmeforsyning

Lokalplanområdet er beliggende i et forsyningsområde med individuel naturgasforsyning.

Ny bebyggelse er pålagt tilslutningspligt gennem Varmeplan for Tornved Kommune.

Vandforsyning

Området forsynes med vand fra Jyderup Stationsby Vandværk, og ny bebyggelse forudsætter tilslutning fra ovennævnte vandværk.

Regn- og spildevand

Området er separatkloakeret. Spildevandsledninger er etableret som vist på kortbilag 2. Der udstykkes ikke fra grunden hvilket betyder at matriklen allerede er forsynet, så yderligere bebyggelse vil skulle kobles på eksisterende stik.

Spildevand skal ledes til den offentlige spildevandsledning, imens regnvand kan ledes til den offentlige regnvandsledning.

Jf. Spildevandsplanen for Holbæk Kommune fastsættes afløbskoefficienten for området til 0,25. Afløbskoefficienten angiver, hvor stor en del af ejendommen, der maksimalt må lede regnvand til kloakken uden forsinkelse. Ud fra afløbskoefficienten og lokalplansområdets areal udregnes mængden af vand, som må afledes til regnvandsledningen uden forsinkelse. Hvis forventede afledning er større end dette vil der skulle foretages en forsinkelse af regnvand på grunden. Forsinkelsen kan ske f.eks. ske med et regnvandsbassin, med grøfter, i et underjordisk system eller nedsives ­i faskiner.

Det anbefales at, regnvand nedsives på egen grund, hvis jordbundsforholdene og grundvandsspejlet tillader det. Nedsivningsanlægget skal udformes og placeres således, at det tilledte vand kan ledes væk uden ulempe for terræn, installationer, bygninger og naboer. Området er i Holbæk Kommunens Spildevandsplan udpeget som ”måske egnet til nedsivning” og eventuelle LAR-løsninger skal godkendes af Holbæk Kommune.

Der skal søges om nedsivningstilladelse hos Holbæk Kommune.

Info:

Spildevandsanlægget skal etableres på privat anledning, og det kræver forsyningsselskabets godkendelse. Det forventes, at det udførte kloakanlæg kan overtages af forsyningsselskabet på visse vilkår og vederlagsfrit. Tilslutning og overtagelse skal betragtes som et hele i forbindelse med tilladelsen til udførelsen. Inden kloakanlægget udføres, skal der være truffet en aftale mellem forsyningsselskabet og den, der lader anlægget udføre, om den økonomiske afregning i forbindelse med forsyningsselskabets overtagelse af anlægget. Herunder skal der træffes aftale om kloaktilslutningsbidrag og eventuel godtgørelse for anlæggets værdi. Der skal yderligere træffes aftale om dimensioneringen af anlægget, før det eventuelt kan overtages af forsyningsselskabet. Der er forsyningsselskabet, der afgør, om det ønsker at overtage et privat fælles spildevandsanlæg.

 Note:

Holbæk Kommune opfordrer bygherre og projekterende til at kontakte de respektive forsyningsvirksomheder og myndigheder tidligt i projekteringsfasen med henblik på koordinering, råd og vejledning. Holbæk Kommunes myndighedsopgaver på spildevandsområdet, f.eks. spildevandstilladelser, varetages af Natur, Miljø og Vand. Tilslutning til den offentlige kloak skal færdigmeldes af autoriseret kloakmester til Holbæk Kommune. Tilladelse til etableringer af LAR-løsninger skal søges hos Natur, Miljø og Vand i Holbæk Kommune.

Eksempler på LAR: Se flere eksempler på løsninger til lokal håndtering af regnvand på www.laridanmark.dk