Energi og forsyning

Lokalplanområdet udgøres af en eksisterende stationsbygning, der er tilsluttet offentlig forsyning i form af vand, spildevand og fjernvarme. Eksisterende forsyningsledninger ses på kortbilag 2. 

 

Energiforsyning

SEAS/NVE er netselskab og elleverandør i området, dvs. de har ansvaret for en sikker elforsyning i området. Der kan frit vælges elleverandør. Elleverandørselskabet er det selskab, der sælger el til slutbrugerne.

Varmeforsyning

Området ligger inden for et kollektivt varmeforsyningsområde til fjernvarme og der er tilslutningspligt er tinglyst på ejendommen. Ejendommen skal derfor tilsluttes denne varmeforsyning.

Note*: Jf. planlovens §19 stk. 4 skal byrådet dispensere fra en lokalplans bestemmelser om tilslutning til et kollektivt varmeforsyningsanlæg som betingelse for ibrugtagning af ny bebyggelse, når bebyggelsen opføres som lavenergibebyggelse. Ved lavenergibebyggelse forstås bebyggelse, der på tidspunktet for ansøgningen om byggetilladelsen opfylder de energirammer for energibygninger, der er fastsat i bygningsreglementet.

 

Vandforsyning

Området forsynes med vand fra Jyderup Stationsbys Vandværk

Regn- og spildevand

Området er separatkloakeret. Ved lokalplanområdet er der etableret flere kloakledninger som ses på kortbilag 2. Spildevand skal ledes til den offentlige spildevandsledning.

Ved ekstrem regnhændelser kan ledningssystemet og LAR-løsninger ikke bortlede alt vand, derfor er det vigtigt, at ejendomme og områder indrettes sådan, at vandet samler sig i lavninger, hvor der ikke er bygninger, infrastruktur og andre værdifulde anlæg, der kan tage skade. Lokalplanen muliggør enkelte tekniske installationer som sikrer bygning og kælder mod fugtpåvirkning. 

Grunden er i dag fuldstændig befæstet og eftersom anvendelsesændringen kun ændrer forhold indenfor de eksisterende bygninger vil vi ikke kræve opfyldelse af nye afløbskoefficienter.