Bæredygtighed

Arealanvendelse

Denne planlægning udnytter eksisterende arealanvendelse centralt i indre by. Byomdannelse og fortætning skal medvirke til at skabe en mere dynamisk og bæredygtig by. Samtidig giver fortætning af byen en større mulighed for at friholde det åbne land, og de bynære grønne områder får ny bymæssig bebyggelse. Fortætning giver endvidere mulighed for at understøtte den kollektive trafik og forsyningsstrukturerne generelt og dermed opnå et mere bæredygtigt bysamfund. 

Cirkulær materialeøkonomi 

Mursten, fra de nuværende bygninger, kan renses op og genbruges.

Lokalplanen foreslår, at murværket lægges og efterfølgende pudses i kalkmørtel. Derved muliggøres genanvendelse af stenen og bygningen kan ses som et materialelager for fremtiden. De traditionelle kalkbaserede puds- og mørteltyper som lokalplanen foreslår, er alle mindre co2 belastende end de cementholdige. Samtidig vil de traditionelle byggematerialers stoflighed relatere til det bevaringsværdige miljø de er placeret i og som giver det sin identitet.

Mikroklima 

Planforslaget medfører en sanering af bebyggelse i gårdrummet, hvilket nedsætter befæstelses-graden for planområdet. Dette muliggør etableringen af et grønt fællesareal, for bebyggelsens beboere, som belyses af sol det meste af dagen og som skærmes mod vejtrafikstøj. Lokalplanområdet ligger 200 meter fra havnepromenaden som forbinder området til en grøn sti langs fjorden. 

Transport

Bebyggelsen ligger stationsnært, 800 meter fra stationen og tæt på skoler (2 - 2,5 km) og institutioner (800 m)

Bjergmarkskolen ligger 2,5 km væk Absalonskolen ligger 2 km væk 

 

Ressourcer og miljø

Affaldshåndtering og affaldssortering skal ske som foreskrevet i Holbæk Kommunes affaldsregulativer.

Læs nærmere her:

Regulativ for husholdningsaffald  

Regulativ for erhvervsaffald