Støj

Planområdet er beliggende i Holbæk by, og indplacerer ny boligbebyggelse i allerede fuldt udbygget byområde. Afledt trafikstøj fra projektet vurderes ikke at give anledning til særlige støjgener udover det almindeligt forekommende i boligområder i byzone.

OBS. Se evt. Miljøministeriets publikationer ”Støj fra Veje” - vejledning nr. 4, 2007, ”Ekstern støj fra virksomheder” - vejledning nr. 5, 1984, ”Støjkortlægning og støjhandlingsplaner” - vejledning nr. 4, 2006, samt vejledninger om flystøj (nr. 5/1994) og jernbanestøj (nr. 1/1997).

Jordforurening

Matrikel nr. 20ad, Holbæk Markjorder, Holbæk, er kortlagt efter lov om forurenet jord.
Planområdet har i en lang årrække været overvejende anvendt til erhvervsformål, og der er konstateret jordforurening på vidensniveau 1 på et areal på ca. 122 m2 mod nord i planområdet, umiddelbart syd for den eksisterende bygning. En større del af den sydlige del af arealet er også kortlagt.
Der er desuden konstateret forurening på de dele af de ikke kortlagte arealer, som gør at disse arealer også kan kortlægges. Der er konstateret forurening på arealet som gør, at hele arealet kan kortlægges på vidensniveau 2. Da bygherre har meddelt regionen, at de ønsker at håndtere de konstaterede forureninger, er dette dog ikke sket endnu. Projektudvikler har fået udarbejdet en geoteknisk rapport, samt supplerende undersøgelser af forureningen.

For at bygge på grunden eller ændre arealanvendelsen, skal Holbæk Kommune tage stilling til, om der skal gives tilladelse efter jordforureningslovens § 8. Kontakt jord@holb.dk for yderligere information.

Fund og fortidsminder

Der er ikke registreret fund eller fortidsminder i lokalplanområdet, og planområdet indeholder ikke udpegede arealer af arkæologisk interesse. Der kan dog sagtens fremkomme fund indenfor lokalplanområdet, f.eks. i forbindelse med byggemodning.
Jf. museumslovens § 25 vedrørende risiko for ødelæggelse af væsentlige fortidsminder forud for jordarbejder, kan bygherren eller den, for hvis regning et jordarbejde skal udføres på landjorden, forud for igangsætning af arbejdet anmode det arkæologisk ansvarlige museum, Museum Vestsjælland, om en udtalelse.
Museum Vestsjælland har udformet en udtalelse jf. museumslovens § 25, og af denne fremgår at museet ikke har kendskab til registrerede fortidsminder i byggeområdet. Sammenholdt med formodning om markante forstyrrelser i området generelt gennem tiden, har museet derfor ingen forventninger til, at byggeri på stedet vil komme i konflikt med væsentlige arkæologiske interesser.
Såfremt der i forbindelse med grave og anlægsarbejder konstateres fund af fortidsminder, skal den del af arbejdet, der berører fundet, straks indstilles, og fundet skal anmeldes til Museum Vestsjælland, jf. museumslovens § 27.
Udgiften til evt. nødvendig arkæologisk undersøgelse vil med baggrund i §25-udtalelsen fra Museum Vestsjælland skulle betales af Kulturministeren jf. museumslovens § 27 stk. 5.

 

Miljøvurdering

Der er foretaget en screening af planforslagets miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 1225 af 25-10-2018). Se screening for miljøvurdering her.

Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse
1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller
2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.
Efter § 8, stk. 2, nr. 1 skal planer, der fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan eller alene medfører mindre ændringer i forhold til den gældende planlægning dog kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet.

Planforslaget vurderes på baggrund af en screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:

  • Planområdet allerede er udlagt til boligformål og planforslaget ikke medfører væsentlige ændringer ift. bestående planmæssige forhold.
  • Planområdet ligger omkranset af eksisterende fuldt udbygget byområde, og projektforslaget muliggør en naturlig byfortætning af centralt beliggende byområde efter tidligere anvendelse af arealet er ophørt.
  • Projektets indplacering af den nye bebyggelse i op til 3 etager er belyst i form af skyggediagrammer.
  • Lokalplanforslaget ikke medfører væsentlige ændringer af trafikken i det omgivende område.
  • Der ikke er væsentlige bindinger eller naturinteresser indenfor eller i nærheden af lokalplanområdet.

Afgørelsen om ikke at udarbejde miljørapport er offentliggjort sammen med planen.

Miljøscreeningen kan downloades her

Bilag IV-arter

Der er ikke fundet bilag IV-arter indenfor området. Der forventes ingen påvirkning af beskyttede arter direkte eller indirekte.