Borgerinddragelse

Fordebat

Der har i forfasen været afholdt borgermøde i Skarridssøsalen med et flot fremmøde af omkring 50 borgere. Niels Agerbo fra Jyderupfonden præsenterede forhistorien om Jyderup Handleplan og det lokale arbejde. Ole Rasmussen fra Naturpark Åmosen præsenterede skitser udarbejdet af Norrøn Arkitekter. Claudia Andersen fra dansk kyst- og naturturisme fortalte om tendenser indenfor naturturisme. Holbæk Kommune gennemgik planforholdende og processen omkring lokalplanarbejdet.

Den efterfølgende debat gik blandt andet på et ønske om, at naturrummets faciliterer skal kunne dimensioners stort nok til at rumme fremtidige faciliteter i området, især med henblik på flere overnatningsmuligheder. Der er taget højde for dette ved at muliggøre servicefaciliteter, der alene skal servicere campingarealet. Der blev også talt om adgangen til og på søen med et ønske fra borgerne om i højere grad at kunne bruge søen til fiskeri og sejlsport. Børnehuset Sølyst var repræsenteret og ytrede et ønske om samarbejde med naturrummet.

Der har været løbende kontakt med Jyderup Lokalforum, der bakker op om projektet.

Høring 

Planforslagene har været udsendt i 8 ugers offentlig høring. Høringsperioden løb fra den 11. maj - 6. juli 2020. Der blev afholdt borgermøde den 18. juni udendørs på gåben, hvor naturrummets byggefelt og udsigtszonen var markeret. Grundet formen foreligger der ikke et referat fra borgermødet. 

Administrationen har modtaget 15 høringssvar. 

Et gennemgående tema, i den offentlige høring, omhandlede, i hvilket omfang lokalplanen skal give mulighed for camping. Jyderup Lokalforum har tidligt i processen udtrykt ønske om at Holbæk Kommune, med lokalplanen, skal fastholde muligheden for i fremtiden at etablere en campingplads på arealet. I flere høringssvar tilkendegives imidlertid et ønske om, at camping holdes på et primitivt niveau, udelukkende med shelters og telte.

Et andet gennemgående tema var indplacering og tilpasning af shelters, således at shelters indpasses bedst muligt i naturen. Disse høringssvar har givet anledning til at tilrette placering af byggefelter, således at alle shelters rykkes ud af udsigtszonen. 

Samlet set har høringssvarene givet anledning til at foreslå følgende ændringer i lokalplanen:

  • Byggefelt A2 rykkes ud af udsigtszonen og fordeles i tre mindre byggefelter A3, A4 og A5.
  • Shelters beskrives i redegørelsen som mere primitive enheder, som bedst muligt skal falde ind i naturen
  • Der muliggøres solceller på bygninger såfremt disse kan indpasses i arkitekturen.  
  • Følgende frase tilføjes lokalplanens bestemmelser: ’Hvis broens nye udformning er i strid med planerne i beskyttelsesområderne, kan der ikke meddeles tilladelse til ændringen af broen.
  • Bygningsdybden af Naturrummet præciseres fra et spænd på 10-15 meter til et spænd på 10-12 meter for at sikre bygningens gennemsigtighed.