Bestemmelser

§ 1.1 I henhold til lovbekendtgørelse Lovbekendtgørelse 2020-07-01 nr. 1157 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 3 nævnte område.

§ 2.1 At give mulighed for opførelse af boliger i form af åben-lav. 

§ 3.1 Lokalplanområdet omfatter, jf. kortbilag 3 til lokalplanen, matriklerne 20u, 20t, 20s, 20r, 20q, 20p samt del af 20a, alle Tuse By, Tuse.

§ 3.2 Lokalplanområdet er beliggende i byzone og forbliver i byzone.

§ 4.1 Lokalplanområdet må kun anvendes til boligformål og fælles vejadgang.

§ 5.1. Området må ikke udstykkes yderligere.

§ 6.1 Bebyggelsesprocenten fastlægges til maks. 30 for den enkelte matrikel.

§ 6.2 Der må maks. opføres et enfamilieshus i form af åben-lav pr. matrikel. Der kan herudover opføres bebyggelse til carport, garage, udhuse mm. i overensstemmelse med bygningsreglementets bestemmelser herfor.

§ 6.3 Bebyggelse skal etableres bag ved vejbyggelinjen, jf. kortbilag 3. Vejbyggelinjen er 20 meter fra vejmidte, Tuse Byvej. 

§ 6.4 Bebyggelse til boligformål skal være maks. 1 etage med udnyttelig tagetage.

§ 7.1 Facader på beboelsesbygninger skal udføres som blank mur i teglsten, der kan vandskures og males eller kalkes. Mindre bygningsdele (op til halvdelen af bygningens samlede facadeareal) kan udføres i andre materialer.

§ 7.2 Mindre bygninger som f.eks. garager, carporte og udhuse skal opføres i tegl, træ eller glas. Tage og mindre bygningsdele kan være i andre materialer.

§ 7.3 Tage på beboelsesbygninger skal udformes som tegltag med en taghældning på mellem 25 og 45 grader.

§ 7.4 Tage på mindre bygninger som f.eks. garager, carporte og udhuse kan opføres med en anden taghældning eller som fladt tag.

§ 7.5 Solceller og solfangere skal oplægges på eller integreres i tagflader i rektangulære felter i symmetri med taget. Ophængning eller integreringen af solceller og solfangere må ikke ske på facader.

 

§ 8.1 Vejadgang til området sker fra Tuse Byvej ad privat fællesvej som vist på kortbilag 3. Vejen skal udlægges i min. 6,5 m og anlægges med en kørebane på min. 5,5 m. Kørebanen skal etableres i asfalt. Fortove skal anlægges med en fast belægning som asfalt eller belægningssten.

§ 8.2 Der må kun etableres én overkørsel pr. ejendom. Overkørsler må anlægges i maksimalt 5 meters bredde.

§ 8.3 Der skal udlægges parkering svarende til 2 parkeringspladser pr. bolig, heraf skal 1 parkeringsplads anlægges. Parkeringsplads i carport og/eller garage kan indgå. 

 

§ 9.1  Hegn i skel må kun udføres som hække.

§ 9.2 Hække langs veje skal plantes minimum 30 cm inde på parcellen og efterfølgende holdes på egen grund.

 

§ 10.1  Vejbelysning skal placeres og udformes, så der skabes velbelyste overflader, så det føles trygt og sikkert at færdes for såvel gående som kørende. Vejbelysning skal placeres og udformes så der ikke opstår blændingsgener til naboer. Udendørs belysning på egen grund skal placeres og udformes, så der ikke opstår blændingsgener for naboer.

§ 11.1 Tekniske anlæg og installationer, herunder el og gasskabe samt ventilation* skal integreres i hovedbygningens arkitektur eller placeres i sammenhæng med andet byggeri på grunden og inddækkes så de integreres som en del af disse. f,eks, tilsvarende affaldssystemer. Installationer på tag skal afskærmes på en måde, så de fremstår som en integreret del af arkitekturen. Transformerstationer skal indpasses i området under hensyn til, at de bliver så lidt synlige som muligt og placeres under hensyntagen til nabobebyggelse.

§ 11.2 Ledninger skal føres i jorden.

§ 11.3 Affaldssystemer skal placeres i mindre bygninger, eller afskærmes, således at de ikke er synlige fra veje og stier, og fremstår tilpasset og underordnet områdets karakter i videst muligt omfang.

§ 11.4 Solfangere, solpaneler, solceller og lignende solenergianlæg skal opsættes som en integreret del af bebyggelsen, og skal placeres og være antirefleksbehandlede på en sådan måde at de ikke giver blændingsgener til naboer.

§ 11.5 Området kan forsynes med fælles antenneanlæg, kabelnet og lignende signalanlæg.

* Holbæk Kommune gør opmærksom på, at opsætning af evt. ventilation/varmepumper skal leve op til miljøstyrelsens støjgrænser og at de opsættes med størst mulig hensyntagen til naboer. Energistyrelsen har udarbejdet en vejledning hertil: https://ens.dk/ansvarsomraader/varme/stoejberegner-varmepumper

§ 12.1 Det er en forudsætning for anvendelse til boligformål, at bebyggelsen udformes, så de til enhver til gældende vejledende grænseværdier for trafikstøj og støj fra virksomheder kan overholdes.

§ 13.1 Ny bebyggelse må ikke tages i brug før bebyggelsen er tilsluttet kollektiv vandforsyning, samt de fælles private og offentlige anlæg for regn- og spildevand.

§ 14.1 Lokalplan 7.04 aflyses for så vidt angår den del af lokalplanen, der er sammenfaldende med denne lokalplan, som anført i § 3.

§ 15.1 Indtil forslaget er endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen, må området ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Det gælder efter planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsættes som hidtil.

§ 15.2 Når fristen for fremlæggelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet, kan Kommunalbestyrelsen give tilladelse til, at ejendommen ændres eller bebygges i overensstemmelse med forslaget. Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra datoen for forslagets offentliggørelse og indtil forslaget er endelig vedtaget, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen.

§ 16.1 Efter Holbæk Kommunalbestyrelses endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

§ 16.2 Den eksisterende lovlige anvendelse kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til plandata.dk

§ 16.3 Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

§ 17.1 Lokalplan 7.12 er vedtaget endeligt af administrationen den 14. december 2020.