Baggrund og formål

Bagrund

Holbæk kommune har en ambition om af udvikle sig til at være en bæredygtig kommune i overensstemmelse med FNs Verdensmål og den Strategiske Energiplan, som kommunen vedtog i 2020. Kommunen oplever samtidig en stor interesse for at bygge nyt og bosætte sig i Holbæk Kommune. Således er nærværende lokalplan er udtryk for dette. Kommunen forventer at bygherrerne og borgerne i denne og kommende lokalplaner vil implementere de nyeste forskrifter for energivenligt byggeri, når det kommer til materialevalg og opvarmning af huse og lejligheder. Kun på denne måde vil den fortsatte udbygning af Holbæk Kommune kunne bidrage til implementeringen af såvel den kommunale som den nationale klimastrategi.

Lokalplanen udarbejdes på baggrund af et ønske fra grundejerne om at kunne etablere virksomheder i miljøklasse 4-6 i henhold til mulighederne i Kommuneplan 2021 og i overensstemmelse med Holbæk Kommunes Erhvervspolitik 2020, visionerne i ’Helhedsplan for Jyderup’ samt regeringens aktuelle trafikaftale.

Den planlagte etablering af Kalundborgmotorvejens forlængelse (langs Rute 23), og en af de planlagte af- og tilkørselsanlæg ved Jyderup, betyder, at lokalplanområdet får en direkte adgang til det overordnede vejnet, hvilket gør området meget attraktivt for virksomheder med et stort transportbehov såsom et transportcenter eller logistik-, lager- og fragtvirksomhed mfl.

 


Rute 23 strækning. Kilde: Vejdirektoratet 2012, VVM-undersøgelse Rute 23 Regstrup-Kalundborg

 

Området er ikke tidligere lokalplanlagt, men Kommuneplan 2021 udlægger området til erhvervsområde i miljøklasse 4 til 6.

For at imødekomme de ønsker og krav, som f.eks. logistikvirksomheder og andre transporttunge erhverv har, udarbejdes der sideløbende et kommuneplantillæg for arealet, der fastsætter den maksimale bygningshøjde til 15 meter.

 

Formål

Formålet med lokalplanen er at give mulighed for en udvidelse af et eksisterende erhvervsområde med hovedsageligt logistik virksomheder. Planlægningen er i overensstemmelse med visionerne i Kommuneplan 2021 samt Helhedsplan for Jyderup.                         

Lokalplanen har desuden til formål at sikre, at området udvikles med fokus på klimatilpasning og begrønning samt hensyn til omgivelserne i form af afskærmning mod det åbne land og eksisterende naboer.