Bestemmelser

I henhold til lovbekendtgørelse nr. 1157 af 01/07/2020 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

1.1 Det er lokalplanens formål,

at fastlægge områdets anvendelse til boligformål i form af tæt-lav boligbebyggelse og dertilhørende servicefunktioner,
at fastsætte placering og antal af parkeringspladser,

2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 3 - Matrikelkort og omfatter følgende ejendomme:
Matr. nr. 14gm, Jyderup By, Jyderup.

2.2 Lokalplanområdet er beliggende i byzone og skal forblive i byzone.

3.1 Lokalplanområdet må kun anvendes til boligformål i form af tæt-lav boligbebyggelse og dertilhørende servicefunktioner.

3.2 Delområde 1 må kun benyttes til boligformål i form af tæt-lav boligbebyggelse.

3.3 Delområde 2 må kun benyttes til servicefunktioner i form af gymnastiklokale, fællesspisning o. lign.

4.1 Lokalplanområdet kan ikke udstykkes yderligere.

4.2 Veje kan udstykkes særskilt.

5.1 Placering af boligareal og serviceareal skal ske i overensstemmelse med kortbilag 4.

5.2 Boligareal skal placeres indenfor delområde 1, som vist på kortbilag 4.

5.3 Serviceareal skal placeres indenfor delområde 2, som vist på kortbilag 4.

5.4 Bebyggelse skal opføres i max. 1 etager, med en maksimal højde på 8,5 m.

5.5 Bebyggelsesprocenten må maksimalt udgøre 60 .

6.1 Facader på boligbebyggelse skal fremstå i tegl som blank, pudset, filtset eller vandskuret mur i røde, gule, brune eller grå nuancer. Facader på sekundær bebyggelse kan derudover også fremstå i træ i samme nuancer eller naturligt.

6.2 Tage skal beklædes med tagsten i tegl i røde, gule, brune eller sorte nuancer, eller med tagpap.

6.3 Tage skal udføres som enten symmetriske sadeltage, flade tage eller tage med ensidig taghældning.

6.5 Der må ikke anvendes reflekterende materialer på tage og facader med undtagelse af vinduer, glaspartier, transparente materialer og solceller. Refleksionsværdien for tag- og facadematerialer må maksimalt være 20. Reflekterende byggematerialer som eks. solceller, glas el.lign. skal være antirefleksbehandlede og opsættes på en måde, hvor de ikke giver blændingsgener for omkringliggende naboejendomme samt internt mellem boliger og deres opholdsarealer.

6.6 Nedløbsrør, tagrender og afdækninger skal udføres i metal som fx aluzink, zink, tombak, kobber eller lign. og skal fremstå ensartede for hele området.

6.7 Der må kun opsættes oversigts, informations- og vejskilte indenfor lokalplanområdet, og må maksimalt udføres i en størrelse af 1,5 x 1,5 m.

6.8 Der må ikke opsættes kommerciel skiltning i lokalplanområdet.

7.1 Vejadgang skal ske med tilkørsel fra Elmelunden som vist på Kortbilag 4.

7.2 Parkeringspladsernes placering skal ske som vist på kortbilag – 4.

8.1 Det indre fælles friareal og gårdhave må ikke overdækkes.

8.2 Det indre fælles friareal og gårdhave kan opføres som grønt areal eller med plantebede, med mulighed for forsinkelse af overfladevand.

8.3 Boligerne skal have tilknyttet en privat forhave, med mulighed for ophold o. lign.

8.4 Private forhaver kan udføres som grønne arealer eller med bede og mulighed for forsinkelse af overfladevand.

9.1 Der skal etableres belysning ved parkeringspladser samt ved hovedindgangen til servicearealerne, som er vist på kortbilag 4.
Der kan derudover etableres belysning ved øvrige veje, opholdsarealer og stier.

9.2 Belysningen skal være nedadrettet og afskærmet, således at det ikke blænder og oplyser bebyggelsen el. lign. til gene for beboere. Belysningen skal etableres med en maksimal højde på 3 meter.

9.3 Belysning af skilte må lyse ind mod skiltet og må ikke medføre blændingsgener i området.

10.1 Tekniske anlæg og installationer, herunder ventilation skal placeres således at de ikke er synlige fra vej og fællesarealer. De kan fx inddækkes i en trækonstruktion. Denne trækonstruktion skal fremstå i samme udtryk, som det eksisterende træværk i området, såsom stolper, hegn, gavle o. lign. Tekniske og anlæg skal til enhver tid overholde gældende støjkrav.

10.2 Ledningsanlæg skal føres under terræn.

10.3 Der må ikke opsættes tv- og radioantenner, herunder parabolantenner, på bygninger og eller på terræn.

10.4 Der må ikke opsættes minivindmøller og mobilantenner indenfor lokalplanområdet.

11.1 Ved endelig vedtagelse af lokalplan 11.27 - Boliger ved Elmelunden aflyses lokalplan nr. 50-43 for området omkring Dyreskuepladsen i Jyderup, for så vidt angår den del af lokalplanområdet, der er sammenfaldende med denne lokalplan, som anført i § 2.1. 

12.1 Indtil forslaget er endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen må området ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Det gælder efter planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsætte som hidtil.

12.2 Når fristen for fremlæggelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet, kan Kommunalbestyrelsen give tilladelse til, at ejendommen ændres eller bebygges i overensstemmelse med forslaget. Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra datoen for forslagets offentliggørelse og indtil planen er endelig vedtaget, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen.

13.1 Efter Kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

13.2 Den eksisterende lovlige anvendelse kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til Plandata.

13.3 Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

14.1 Lokalplan nr. 11.27 for boliger ved Elmelunden er endeligt vedtaget af Holbæk Kommune den 22.11.2022.