Lokalplanens indhold

Anvendelse og struktur

Lokalplanen fastholder områdets anvendelse som boligområde og fastsætter bestemmelser om områdets anvendelse og indretning, herunder bygningernes placering, højde og ydre fremtoning med materialer på facader og tag, samt udearealer og parkeringsforhold.
Lokalplanen er udarbejdet i forlængelse af en midlertidig dispensation meddelt af Holbæk Kommune i september 2020 til anvendelse som boliger. Ombygningen af den eksisterende bebyggelse, tilsammen med det nye formål, vurderes at være en del af en bæredygtig transformation, som hverken har medført nedrivning eller ny- og tilbygning med de dertil knyttede miljøbelastninger, jf. miljøscreeningen.

Beplantning

Indenfor lokalplanområdet er der ingen væsentlig eller bevaringsværdig beplantning. De fælles friarealer fremstår som befæstet med fliser, og kan fremstå med plantekasser, små bede eller som grønne arealer o. lign. Der er til hver bolig indrettet en privat forhave, der kan afgrænses med et lille hegn.

Der kan med fordel i det indre gårdrum etableres 1-2 større bede, der skaber rum for ophold midt i gårdrummet. Bedet bør etableres i bløde organiske former, og placeres nord og nordøstligt i gårdrummet.

I bunden plantes lave bunddækkende buske eller hårdføre stauder, som giver en smuk og tæt bund i bedet. Midt i bedet plantes grupper af mindre og gerne flerstammede små træer. Dette bevirker, at man ikke kan se direkte gennem gårdrummet, men træerne er lette og gennemsigtige.

Herunder er en planteliste, hvorfra der kan udvælges 2-4 arter af hver der ville passer godt i bedene til det lille indre gårdmiljø.

Dansk navn

Latinsk navn

Højde

Træer:

 

 

Ildløn

Acer ginnala

5-6 m.

Papirbark løn

Acer griseum

8-10 m.

Stribebarket løn

Acer rufinerve

6-8 m.

Hjertetræ

Cercidiphyllum japonicum

8-10 m.

Alm. Benved

Euonymus europaea ’red cascade’

3-4 m.

Paradisæble

Malus floribunda

5-6 m.

Dronningebusk

Kolkwitzia amabilis

2½-3 m.

Kashmir røn

Sorbus cashmiriana

6-8 m.

Stauder/

bunddækkende buske:

 

 

Lyserød spiraea (bunddækkende busk)

Spiraea japonica ’little princess’

0,5 m.

Busk potentil

(bunddækkende busk)

Potentilla fructicosa ’abbotswood’

0,8 m.

Lyserød potentil

(bunddækkende busk)

Potentilla fructicosa ’pink paradise’

0,5 m.

Storkenæb

(staude)

Geranium endressii

30-50 cm.

Engelsk græs

(staude)

Armeria maritima

25 cm.

Astilbe

(staude)

Astilbe japonica

40 cm.

Funkia

(staude)

Hosta (diverse arter)

20-60 cm.

Virginsk Ærenpris

(staude)

Verronicastrum virginicum

100-120 cm.

Sølvlys

(staude)

Cimicifuga ramosa

60-70 cm.

Græs

(staude)

Pennisetum Alopecuroides

40-60 cm.

 

Bebyggelsens udformning

Lokalplanen indeholder bestemmelser for, hvordan bygningerne må se ud.

Materialet på bygningernes facader skal være teglsten, og må fremstå blanke, pudset eller i sin rå form. Bebyggelsens tage skal være udført i tegl eller tagpap og skal udformes som saddeltag eller fladt tag.Der lægges med lokalplanen vægt på, at områdets nuværende karakter bevares og fastholdes. Bebyggelse må maksimalt være 8,5 meter højt i maksimalt 1 etage. Bebyggelsesprocenten fastsættes til 60.

Veje og stier

Vejadgang til lokalplanområdet skal fortsat ske fra Holbækvej ad Elmelunden.