Miljø

 

Støj

Lokalplanområdet ligger umiddelbart syd for Østrupvej, der er indfaldsvej til Ugerløse. Der er lavet støjberegninger, som viser at vejstøj fra Østrupvej belaster den øverste del af lokalplanområdet med støjværdier over Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj. På baggrund af støjberegninger er boligerne trukket mod syd væk fra vejen, så de ikke ligger i område over grænseværdierne.

Kort over støjudbredelse ved 60 km/t. Boligerne er trukket tilbage fra vejen, så de ikke påvirkes af støj over de vejledende grænseværdier. 

 

Jordforurening

Der er ikke registreret forurening på grunden. Hvis der efterfølgende ved grave- og anlægsarbejdet konstateres jordforurening, skal arbejdet indstilles og kan først genoptages, når dette godkendes af Holbæk Kommune, som kan kontaktes på jord@holb.dk.

 

Fund og fortidsminder

Der er på arealet tidligere gjort fund fra oldtiden. Det drejer sig om stenalderfund (SB41) på selve arealet samt en boplads (SB86) og en stendyssetomt (SB37) fra yngre stenalder umiddelbart vest for arealet, se nedenstående kort. Der er således meget der tyder på at der vil blive fundet nedgravninger af kulturhistorisk interesse ved en byggemodning. Det anbefales at bygherre indhenter udtalelse jf. museumslovens §25 i god tid før jordarbejder og byggeri for at undgå uplanlagte udgifter og forsinkelser ved standsninger på grund af arkæologiske fund. Såfremt der i forbindelse med grave- og anlægsarbejder konstateres fund af fortidsminder, skal den del af arbejdet, der berører fundet, straks indstilles, og fundet skal anmeldes til Museum Vestsjælland, jf. museumslovens § 27.

Kort over oldtidsfund i og i nærheden af lokalplanområdet, kilde: Museum Vestsjælland.

 

Miljøvurdering

Der er foretaget en screening af planforslagenes miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr. 4 af 3. januar 2023). Miljøscreeningen er offentliggjort som bilag til planforslaget.

Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse

1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller

2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Efter § 8, stk. 2, nr. 2 skal planer dog kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet.

Planforslagene vurderes på baggrund af en screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:

  • Planforslagene vedrører et mindre område på lokalt plan.
  • Planforslagene udlægger ikke nye områder til byudvikling.
  • Planforslagene ændrer ikke anvendelsesmuligheden for området væsentligt. Området kan forsat anvendes til boligformål.
  • Der er ikke nogen miljøparametre, der vurderes at påvirke miljøet væsentligt.

Afgørelsen om ikke at udarbejde miljørapport er offentliggjort sammen med planforslaget. Miljøscreeningen kan ses her.

 

Bilag IV-arter

Der er ikke fundet bilag IV-arter indenfor området. Der forventes ingen påvirkning af beskyttede arter direkte eller indirekte.