• Forside /
  • 12.09 - for et solcelleanlæg ved Mørkøv

Lokalplan 12.09 for et solcelleanlæg ved Mørkøv

Lokalplanen giver mulighed for etablering af et solcelleanlæg og udlægger byggefelter til opstilling af solcellepaneler og tekniske installationer, herunder teknikbygninger og transformere.

Solcellepanelerne opstilles i lige, parallelle rækker med samme indbyrdes afstand, så anlægget opnår et harmonisk udtryk. Solcellepaneler, teknikbygninger og transformere må opføres i en højde af maksimalt 3,5 meter over terræn. Herudover er der centralt i planområdet etableres en stepup transformer med tilhørende teknikbygning med en højde på maksimalt 6,5 meter over terræn. Lynafledere og øvrigt elektrisk udstyr i tilknytning hertil kan opføres med en større højde.

Solcellepanelerne skal anti-refleksbehandles, så der ikke opstår refleksgener. Solcelleanlægget skal afskærmes af beplantningsbælte. Beplantningsbælter skal have en højde på minimum 4 meter i udvokset stand og skal bestå af hjemmehørende buske og træer.

OBS: Læser du planen på internettet kan du i den blå bjælke med pilen ovenfor finde lokalplanens forskellige delafsnit. I højre side kan du downloade hele lokalplanen som pdf.

Lokalplanens status

Lokalplan 12.09 og kommuneplantillæg nr. 7 er endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune den 21. september 2022.

Offentliggørelsesdato for den endeligt vedtagne plan er den 17. oktober 2022

Se printvenlig version af Lokalplan 12.09

Se printvenlig version af kommuneplantillæg nr. 7

 

Geografisk afgrænsning

loading image
Henter kort...
static-map

Spørgsmål og kontakt

Spørgsmål til lokalplanen kan rettes til:

Holbæk Kommune
Kanalstræde 2, 4300 Holbæk

Tlf.: 72 36 36 36.
Mail: vaekstogbaeredygtighed@holb.dk

Se klagevejledning her.