Energiforsyning

Cerius er netselskab i området, dvs. de har ansvaret for en sikker elforsyning i området. Der kan frit vælges el­leverandør. El-leverandøren er det selskab, der sælger el til slutbrugerne.

Varmeforsyning

Området ligger inden for et forsyningsområde med tilslutningspligt til fjernvarmeforsyning fra Jyderup Varme A/S. Tilslutningspligt til fjernvarme er tinglyst på ejendommen (se afsnit ”servitutter”). Ønsker man en fritagelse fra tilslutningspligt til fjernvarme kan der søges om dispensation hos kommunen.
Bygningsopvarmning skal ske i henhold til den til enhver tid gældende varmeplan for Holbæk Kommune.

Vandforsyning

Området forsynes med vand fra Jyderup Stationsby Vandværk, Søbæksparken 12A, 4450 Jyderup. Evt. Ny bebyggelse indenfor lokalplanområdet forudsætter tilslutning fra ovennævnte vandværk.

Ventilations- og varmepumper

Som beskrevet under ”varmeforsyning” er der tilslutningspligt til fjernvarme. Det er dog kun en økonomisk forpligtigelse. Bygningsopvarmning kan ske som individuel opvarmning og skal ske i henhold til den enhver tid gældende strategiske varmeplan for Holbæk Kommune.

Opvarmning skal så vidt muligt baseres på vedvarende energi. Holbæk Kommune gør opmærksom på at ventilations- og varmepumper skal indkapsles, leve op til miljøstyrelsens støjgrænser og opsættes med størst mulig hensyntagen til naboer.
Energistyrelsen har udarbejdet en vejledning hertil:

https://ens.dk/ansvarsomraader/varme/stoejberegner-varmepumper

Forbud

Opvarmning må ikke ske ved etablering af oliefyr (supplerende opvarmning skal opfylde kravene for dispensation til fritagelse for tilslutning til kollektiv varmeforsyning jf. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg, BEK nr. 690 af 21. juni 2011, § 15 stk. 2.).  Ej heller må der jf. varmeforsyningsloven etableres elopvarmning i ny bebyggelse i områder, der er eller bliver udlagt til kollektiv varmeforsyning.

Regn- og spildevand

Området er separatkloakeret. Ved lokalplanområdet er der etableret flere kloakledninger. Spildevand skal ledes til den offentlige spildevandsledning.

Jf. Spildevandsplanen for Holbæk Kommune fastsættes befæstelsesgraden for et område til boligformål til 0,5. Befæstelsesgraden angiver, hvor meget areal der må befæstes. Da området i dag har en højere befæstelse end de 0,5, skal der så vidt muligt forsinkes på egen grund og ledes til kloak. Forsinkelsen kan ske i de små haver, indergården, tage o.lign. med bede, beplantning, bassiner og eksempelvis som faskiner.
Det anbefales at regnvand nedsives på egen grund, hvor det er muligt, hvis jordbundsforholdene og grundvandsspejlet tillader det. Nedsivningsanlægget skal udformes og placeres således, at det tilledte vand kan ledes væk uden ulempe for terræn, installationer, bygninger og naboer.
Der skal søges om nedsivningstilladelse hos Holbæk Kommune for der etableres anlæg til nedsivning.


Note:

Holbæk Kommune opfordrer bygherre og projekterende til at kontakte de respektive forsyningsvirksomheder og myndigheder tidligt i projekteringsfasen med henblik på koordinering, råd og vejledning.

Holbæk Kommunes myndighedsopgaver på spildevandsområdet, f.eks. spildevandstilladelser, varetages af Natur & Miljø.

Tilladelse til tilslutning til den offentlige kloak skal søges hos Holbæk Kommune.
Spildevandsanlægget skal etableres på privat anledning, og det kræver forsyningsselskabets godkendelse. Det forventes, at det udførte kloakanlæg kan overtages af forsyningsselskabet på visse vilkår. Tilslutning og overtagelse skal betragtes som et hele i forbindelse med tilladelsen til udførelsen.
Inden kloakanlægget udføres, skal der være truffet en aftale mellem forsyningsselskabet og den, der lader anlægget udføre, om den økonomiske afregning i forbindelse med forsyningsselskabets overtagelse af anlægget. Herunder skal der træffes aftale om kloaktilslutningsbidrag og eventuel godtgørelse for anlæggets værdi. Der skal yderligere træffes aftale om dimensioneringen af anlægget, før det eventuelt kan overtages af forsyningsselskabet. Der er forsyningsselskabet, der afgør, om det ønsker at overtage et privat fælles spildevandsanlæg.

 

Affald og genbrug

Affald bortskaffes i henhold til ’regulativ for bortskaffelse af husholdningsaffald’ samt ’erhvervsaffaldsregulativ’, begge for Holbæk Kommune.