Bæredygtighed

Holbæk Kommunens strategi og handleplan for bæredygtig udvikling opstiller en række mål og indsatser for en bæredygtig udvikling, gennem nedsættelse af miljøbelastningen og bevarelse af biodiversiteten.

For at indfri disse mål er det bl.a. besluttet at regnvand skal anvendes som en gevinst for byens rum og i muligt omfang bortledes lokalt. Planen er desuden vurderet i forhold til en række bæredygtighedsparametre, som beskrevet nedenfor.

Byggeri og planlægning

Ny bebyggelse kan orienteres frit i forhold til verdenshjørnerne, hvilket giver mulighed for at udnytte fx sollyset aktivt i forbindelse med opvarmning og lysindfald.

Transport

Lokalplanen ligger i tilknytning til det sammenhængende stinet, med stiforbindelse til Tåstrup landsby for enden af Rebslagervej. Området betjenes i øst af bus linje 101A, som giver hyppig og hurtig forbindelse til Holbæk St.

Ressourcer og miljø

Affaldshåndtering skal ske som foreskrevet i Kommunens regulativer. Der stilles ikke særlige krav til affaldsindsamling.

Natur

Der findes en mindre sø og et moseområde i den nordvestlige del af lokalplanområdet på matrikel 5ds. Lokalplanen friholder dele af matriklen fra byggeri ved at udlægge den til et delområde med anvendelsen til grønt område.
I delområde 4 ud til Skagerakvej, op ad banen findes to mindre søer på matr. 5an og 6y, som er tilsvarende beskyttet.

Sundhed og trivsel

Lokalplanen indebærer, at der udlægges et mindre areal til regnvandsbassin og grønt område.

For at beskytte de eksisterende boliger for gener fra erhvervsvirksomhederne i lokalplanområdet, stiller lokalplanen krav til etablering af særlige foranstaltninger for at minimeres påvirkningen af naboer. Dette kunne f.eks. være i form af støjafskærmningsforanstaltninger som støjhegn eller støjvolde.