Statslig og regional planlægning

Lokalplanområdet er omfattet af "Område med Særlige Drikkevandsinteresser" (OSD). Derfor stiller lokalplanen bl.a. krav om indretning af oplagsarealer, nedsivningsforhold og fast belægning i overensstemmelse med Holbæk Kommunes OSD redegørelse.

Lokalplanen er i god overensstemmelse med Vejdirektoratets fremtidige planer for Kalundborgmotorvejens forlængelse ved Skovvejen med af- og tilkørselsanlægget ved Jyderup samt forlængelsen af Bødkervej.

Kommuneplan 2021

Kommuneplanens retningslinjer redegør for kommunens arealudlæg af erhvervsområder, og det fremgår af rammerne, hvilke miljøklasser der kan placeres indenfor de enkelte områder. I dette tilfælde er det miljøklasse 4 til 6, og der er ikke fastsat en zoning inden for rammerne.

Lokalplanområdet er delvist omfattet af et konsekvensområde, som knytter sig til virksomheden Frode Laursen, der ligger nord for lokalplanområdet. Inden for konsekvensområdet må der ikke etableres ny miljøfølsom anvendelse, hvilket lokalplanen heller ikke giver mulighed for.

Lokalplan er overordnet i overensstemmelse med Kommuneplan 2021 for Holbæk Kommune, dog planlægges der for logistikvirksomheder og andre transporttunge erhverv, hvorfor der planlægges for en forhøjelse af den maksimale bygningshøjde i kommuneplanrammerne.

Tillæg 5 til Kommuneplan 2021

Der planlægges for en maks. bygningshøjde på 15 meter. Dette er begrundet i de ønsker og krav, som logistikvirksomheder og andre transporttunge erhverv har. Logistikvirksomheder, eller f.eks. et transportcenter, er i målgruppen for dette erhvervsområde. Den planlægningsmæssige begrundelse er erhvervsområdets gunstige placering i forhold til den overordnede infrastruktur, som befordrer, at de planlægningsmæssige rammer bør kunne rumme transporttunge erhverv.

Kommuneplantillægget omfatter Rammeområde 11.E02 Bødkervej og Rammeområde 11.E03 Bødkervej Syd, som er udlagt til erhvervsområde.

Kommuneplantillægget muliggør en maks. bygningshøjde på 15 meter i begge rammeområder, hvor der i dag gælder følgende:

  • Rammeområde 11.E02 Bødkervej (10 meter)
  • Rammeområde 11.E03 Bødkervej Syd (9 meter)

Rammeområde 11.E02 Bødkervej                     

Rammeområde 11.E03 Bødkervej Syd

Kystnærhedszone

Lokalplanområdet ligger ikke inden for kystnærhedszonen.

Eksisterende lokalplaner

Der er ingen gældende byplanvedtægter eller lokalplaner inden for lokalplanområdet.

Planlægning i forhold til nabokommuner

Den planlagte udvikling vurderes ikke at ville påvirke nabokommunerne i nævneværdigt omfang. Dette begrundes med, at der er tale om en udvidelse af et eksisterende erhvervsområde med direkte adgang til den kommende motervejs til- og afkørsel. Den afledte forventede trafikforøgelse vurderes ikke at have betydning for nabokommunerne.

Drikkevandsinteresse

Planområdet er beliggende inden for et område med særlige drikkevandsinteresser. I overensstemmelse med retningslinjerne i Kommuneplan 2021 stiller lokalplanen derfor krav til foranstaltninger, der skal mindske sandsynligheden for forureningulykker. Lokalplanen stiller bl.a. krav til indretning af oplagspladser, belægningsforhold, sikringsforanstaltning mod overløb ved skybrud samt aflednings- og nedsivningsforhold.

Trafikforhold

Erhvervsområdet er placeret ved det overordnede vejnet, og trafik til og fra erhvervsområdet sker via rundkørslen ved Skovvejen. I forbindelse med Vejdirektoratets planlagte forlængelse af Kalundborgmotorvejen ved Skovvejen, etableres der afkørselsramper ved erhvervsområdet. På matr.nr. 6d Tornved By, Jyderup, er der tinglyst en planlægningsbyggelinjer med en bredde på 40 meter. Vejdirektoratet er påtaleberettiget i forhold til den tinglyste planlægningslinje. Der kan ikke etableres blivende anlæg såsom bebyggelse og befæstede arealer herunder vejanlæg indenfor den tinglyste planlægningsbyggelinje uden forudgående tilladelse fra Vejdirektoratet. Planlægningsbyggelinjen fremgår af kortbilag 5.

De omkringliggende områder vil derfor kun i begrænset omfang blive belastet med yderligere trafik, da trafikken til og fra erhvervsområdet primært vil ske via motorvejs til- og frakørsel.

Lokalplanen planlægger for en vejforbindelse mellem Cementvejen og den planlagte forlængelse af Bødkervej. Denne vejforbindelse vil fungere som primær ankomst til området.

Cementvejen 11 har i øjeblikket en lovlig vejadgang fra Cementvejen og denne kan forsætte som hidtil. Det er dog hensigten med denne lokalplan, at al erhvervstrafik til og fra ejendommen på sigt skal komme igennem planområdet. Dette er for at reducere generne for naboerne på Cementvejen 24.

Se Kortbilag 5.