I henhold til Lov om planlægning (lovbekendtgørelse nr. 223 af 1. marts 2024 med senere ændringer) fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.
Det er lokalplanens formål:
1.1
at fastlægge områdets anvendelse til sports- og idrætsaktiviteter, herunder støjende fritidsaktiviteter,
1.2
at fastlægge principper for områdets disponering, herunder placering og udformning af bebyggelse og faste installationer til udøvelse af diverse sportsgrene og støjende fritidsaktiviteter,
1.3
at sikre mulighed for støjafskærmning for støjende aktiviteter,
1.4
at sikre mulighed for lokal afledning af regnvand.
2.1
Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 4 og omfatter matriklerne 4b, 4e, 4f, alle Vented By, Mørkøv.
2.2
Området er beliggende i landzone og forbliver i landzone.
2.3
Lokalplanområdet er inddelt i 2 delområder, som vist på kortbilag 5.
3.1
I henhold til Planlovens § 15, stk. 4 tillægges lokalplanbestemmelser og tilhørende kortbilag bonusvirkning, for så vidt angår etablering af anlæg og bebyggelser inden for delområde B. Bonusvirkningen erstatter tilladelser efter planlovens §35, stk. 1 (landzonetilladelse).
3.2
Bonusvirkningen omfatter ny hal bebyggelse, ny bane til modelbiler, pithuse, sekundære bebyggelser og anlæg til støjforanstaltninger og pilefang jævnfør §6 og §7.
3.3
Bonusvirkningen omfatter ny parkering jævnfør §8.
3.4
Bonusvirkningen omfatter anlæg og terrænregulering til håndering af regnvand jf. §9 og §10.
3.5
Bonusvirkningen omfatter, at der i forbindelse med arrangementer og stævner i området må ske udendørs overnatning af kortere varighed i f.eks. telte og campingvogne. Udendørs overnatning må kun foretages af de personer som deltager i arrangementet jf. campingreglementet.
4.1
Lokalplanområdet skal anvendes til boligformål og offentlige formål med fritidsfunktioner, herunder støjende fritidsaktiviteter som f.eks. udendørs modelbilbaner til fjernstyrede biler.
4.2
Delområde A, angivet på kortbilag 5, må kun anvendes til boligformål og dertil hørende aktiviteter eller til samme anvendelse som delområde B jævnfør §4.3.
4.3
Delområde B, angivet på kortbilag 5, må kun anvendes idræts- og fritidsformål, herunder støjende fritidsaktiviteter, samt til parkering og bebyggelse tilknyttet områdets aktiviteter samt til håndtering af regnvand fra området.
5.1
Der må ikke ske udstykning. Undtaget herfor er mindre udstykninger til tekniske anlæg til områdets forsyning eller offentlig forsyning i øvrigt.
For delområde A gælder:
6.1
En bebyggelsesprocent på maksimum 20.
For delområde B gælder:
6.2
Ny halbebyggelse skal placeres inden for det angivne byggefelt til ny hal på kortbilag 5. Halbebyggelsen må opføres med en maksimal højde på 15 meter, maksimal bredde på 35 meter og maksimal længde på 125 meter. Byggefeltet placeres med en afstand til skel, som angivet på kortbilag 5.
6.3
Udvidelse af eksisterende halbebyggelse kan ske i begrænset omfang med tilladelse fra Kommunalbestyrelsen.
6.4
Udendørs bilbaner til fjernstyrede modelbiler (RC-biler) inkl. pithuse skal placeres inden for området angivet på kortbilag 5. Pithusene må opføres med en maksimal højde på 7 meter.
6.5
Jordvold til pilefang skal placeres inden for området angivet på kortbilag 5. Jordvolden må opføres i en højde på maksimalt 4 meter og med en maksimal hældning på 1:2.
6.6
Støjskærmende foranstaltning i form af f.eks. jordvold eller skærm omkring udendørs modelbilbaner skal placeres inden for området angivet på kortbilag 5. Støjforanstaltningen må have en maksimal højde på 4,5 meter. Hvis støjforanstaltningen udføres som jordvolde må disse maksimal have en hældning på 1:2, se også §13 om støjskærm.
6.7
Der må opføres op til 10 mindre fritstående bygninger til udhusformål, leg, fritids- og idrætsformål. De mindre bebyggelser skal placeres indenfor byggefelter til sekundære bebyggelser angivet på kortbilag 5. Disse bygninger må hver især maksimalt have en størrelse på 18 m² og en maksimal højde på 3 meter.
For delområde A gælder:
7.1
Facader på boligbebyggelse skal fremstå farverne hvid, grå eller gul.
7.2
Tage på boligbebyggelse skal fremstå i sort eller som vegetationstag med bevoksning af græsser eller stenurt (Sedum).
7.3
Der kan etableres solceller og solfangere med samme hældning som tagfladen på bygningstagene.
7.4
Tage må ikke have et glanstal på over 30 og solceller og solfangere på tage må ikke være reflekterende.
For delområde B gælder:
7.5
Facader på bebyggelser skal holdes i gule murede tegl, eller træ i farverne grøn, grå, antracit, sort eller i træets naturlige farve. Op til 20% af facadelængderne kan opføres i kontrastfarver.
7.6
Tage på bebyggelse skal fremstå sorte eller som grønne vegetationstage med bevoksning af græsser eller stenurt (Sedum).
7.7
Der kan etableres solceller og solfangere med samme hældning som tagfladen på bygningstagene.
7.8
Tage må ikke have et glanstal på over 30 og solceller og solfangere på tage må ikke være reflekterende.
Ny halbebyggelse:
7.9
Facader på ny halbebyggelse angivet på kortbilag 5 skal have større sammenhængende vinduesarealer til visuel kontakt mellem ude og inde. Der skal være vinduesarealer på minimum 15 % af den samlede facade.
7.10
Ny halbebyggelse, angivet på kortbilag 5, skal udføres med sadeltage 10-30 grader eller som rundbue med referencer til landbrugsbygninger.
8.1
Adgang til området skal ske fra Ventedgårdsvej.
8.2
Adgang til matrikel 4f kan ske fra matrikel 4b.
8.3
Interne stier skal etableres i en bredde af minimum 1,8 meter.
8.4
Der kan etableres parkeringspladser til biler, handicappladser og afsætnings- og vendeplads for busser i området angivet som ny parkering på kortbilag 5.
9.1
Terræn må maksimalt reguleres med op til +/- 0,5 meter. Der må ikke reguleres tættere på skel end 1 meter.
9.2
Undtaget for §8.1 er områder til støjreducerende foranstaltninger i form af f.eks. støjvolde, støjskærme eller lignende omkring støjende funktioner og jordvold til pilefang ved bueskydningsbanen.
9.3
I områder til håndtering af regnvand (LAR) må der ske terrænregulering på op til +/- 1 meter.
9.4
Terrænregulering må ikke uden vandløbsmyndighedens tilladelse medfører, at overfladevands naturlige strømningsveje og afstrømningsmængder til naboer ændres.
10.1
Regnvand skal håndteres på egen grund i området angivet til lokal håndtering af regnvand angivet på kortbilag 5.
10.2
Regnvandsløsningen må maksimalt have en hældning på 1:5.
10.3
Overfladevand fra parkeringspladsen og modelbilbaner skal etableres med sandfang inden udløb til LAR-løsning.
10.4
LAR-løsning herunder nedsivningsanlæg skal udformes og placeres, så vand kan ledes og opstuves lokalt uden gene for tilgrænsende naboer, installationer og bygninger.
11.1
Der kan i området til idræts- og fritidsformål angivet på kortbilag 5 etableres lege- og fitnessområde. Eksempel på placering af lege- og fitnessområde er angivet på kortbilag 5.
11.2
Beplantning skal bestå af hjemmehørende arter herunder en blanding af arter, som fremmer biodiversitet, som f.eks.:
Eg, Quercus robur / petrea,
Avnbøg, Carpinus betulus
Fuglekirsebær, Prunus avium
Tørst, Frangula alnus,
Kvalkved, Viburnum opulus
Vrietorn, Rhamnus cathartica,
Seljepil, Salix caprea,
Almindelig Røn, Sorbus aucuparia,
Kristtorn, Ilex aquifolium,
Almindelig hvidtjørn, Crataegus laevigata.
11.3
Beplantningsbæltet markeret på kortbilag 5 skal bevares og vedligeholdes. Hvis træer eller dele af beplantningsbæltet går ud skal det gentilplantes.
11.4
Opstilling af fritidsbåde, campingvogne, uindregistrerede køretøjer, containere og opmagasinering af jord må ikke finde sted inden for lokalplanområdet.
12.1
Belysning på udearealer og bygninger skal være afskærmet til omgivelserne og lyse nedad og mod gangarealer og aktivitet. Belysningen må ikke blænde, pulsere eller blinke og skal begrænses af hensyn til ikke at skabe unødig lysforurening.
12.2
Ved idrætsfaciliteter, som f.eks. boldbaner og bilbaner må der på master og bygninger i en højde på op til 20 meter opsættes den belysning som er nødvendig for aktiviteterne.
12.3
Belysning må ikke give væsentlig blænding eller gene til omgivelser; herunder vej og nabobeboelse. Vurderingen heraf tilkommer kommunalbestyrelsen.
12.4
Pointtavler og scoringspaneler kan opstilles med en maksimal højde på 6,5 m.
12.5
Der kan opsættes lokale skilte til orientering i en maksimal højde på 3 m. Lys i forbindelse med skiltning må ikke blænde, pulsere eller blinke og må ikke afgive lys opad.
12.6
Der kan i området opstilles reklameskilte. Reklameskiltene skal vende indad mod området. Der må ikke sættes belysning på reklameskilte. Der må ikke opsættes lysende, dynamiske og digitale reklameskilte.
13.1
Hvis den eksisterende antennemast nedtages, kan denne erstattes med en ny mast på 42 meter.
13.2
Der må inden for lokalplanområdet ikke opsættes tv- og radioantenner på bygninger.
13.3
Hvis der opsættes tekniske anlæg som ventilation og varmepumper på bygninger, skal disse integreres i bygningens arkitektur og udseende eller indkapslet i konstruktioner, der bemales som øvrige sekundære bygningsdele.
13.4
Ledninger skal føres som jordkabler.
13.5
Støjskærm skal skjules med beplantning i form af f.eks. klatreplanter, som vedbend, efeu eller andet, så skærmen fremstår grøn.
14.1
Ny bebyggelse skal være tilsluttet kloak-, vand- og elnet før ibrugtagning.
15.1
Indtil planforslaget er endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen må området ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Det gælder efter planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsættes som hidtil.
15.2
Når fristen for fremlæggelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet kan Kommunalbestyrelsen give tilladelse til, at ejendommen ændres eller bebygges i overensstemmelse med planforslaget. Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra datoen for forslagets offentliggørelse og indtil forslaget er endelig vedtaget, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen.
Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen, må de ejendomme, der er omfattet af planen, efter planlovens § 18, kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.
Den eksisterende lovlige anvendelse kan ske som hidtil. Lokalplanen medfører i sig selv ikke krav om etablering af de anlæg mv. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til Plandata.
Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.
Forslag til lokalplan 13.03 Knabstrup Hallen er vedtaget af kommunalbestyrelsen den xx. måned 2025. (udfyldes efter eventuel vedtagelse).