Miljø

 

Støj

Lokalplanområdet ligger ikke i nærheden af større veje eller støjende virksomheder, som støjpåvirker området. Støjpåvirkningen kommer således ikke over Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi på 63 dB for hoteller og erhverv.

Jordforurening

Der er ikke registreret forurening på grunden. Der er oplysninger om at der er to nedgravede olietanke på ejendommen. Olietankene er lokaliseret og konstateret korrekt afblændede og sandfyldte.

Lokalplanområdet er områdeklassificeret som lettere forurenet. Den lettere forurening findes især i byerne og stammer typisk fra længere tids forureningspåvirkning fra flere kilder så som bilers udstødning og industriens emissioner. Som udgangspunkt skal alle arealer i byzone områdeklassificeres.

Der gælder anmeldepligt ved flytning af jord i områder, der er områdeklassificeret. Anmeldepligten betyder, at det skal anmeldes til kommunen, hvis man flytter jord fra en ejendom i et områdeklassificeret område. Formålet er at sikre, at forurenet jord ikke spredes til uforurenede arealer.

Hvis der efterfølgende ved grave- og anlægsarbejdet konstateres jordforurening, skal arbejdet indstilles og kan først genoptages, når dette godkendes af Holbæk Kommune, som kan kontaktes på jord@holb.dk

Lokalplanområdet er udpeget som område, hvortil der er krav til analyser.

Fund og fortidsminder

Der er ikke registreret fund eller fortidsminder i lokalplanområdet. Der kan dog sagtens fremkomme fund indenfor lokalplanområdet, f.eks. i forbindelse med byggemodning. Jf. museumslovens § 25 kan bygherren eller den, for hvis regning et jordarbejde skal udføres på landjorden, forud for igangsætning af arbejdet anmode Holbæk Museum om en udtalelse. Såfremt der i forbindelse med grave og anlægsarbejder konstateres fund af fortidsminder, skal den del af arbejdet, der berører fundet, straks indstilles, og fundet skal anmeldes til Holbæk Museum, jf. museumslovens § 27.

Miljøvurdering

Der er foretaget en screening af planforslagenes miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr. 448 af 10/05/2017). Miljøscreeningen er offentliggjort som bilag til planforslaget.

Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse

1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller

2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Efter § 8, stk. 2, nr. 1 skal planer, der fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan eller alene medfører mindre ændringer i forhold til den gældende planlægning dog kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet.

Planforslagene vurderes på baggrund af en screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:

  • ændringerne i anvendelsen af planområdet ikke medfører væsentlige ændringer i det bestående miljø,
  • hovedhuset udpeges som bevaringsværdigt og ombygning reguleres i lokalplanens bestemmelser
  • lokalplanen fastsætter bestemmelser for omfang og højde på bebyggelsesmuligheder, som sikrer at karakteristiske træk i det værdifulde kulturmiljø ved Skarresø bevares.

Afgørelsen om ikke at udarbejde miljørapport er offentliggjort sammen med planforslaget.

Bilag IV-arter

Der er ingen registrerede bilag IV-arter inden for lokalplanområdet. På den modsatte side af Slagelsevej er der dog registreret flagermus. Det kan derfor formodes, at ældre træer inden for lokalplanområdet kan udgøre fremtidige yngle- og rastesteder for flagermus. Lokalplanen udpeger nogle træer som bevaringsværdige bl.a. med henblik på ikke at forringe bilag IV-arternes yngle- og rastesteder.