Holbæk Kommunens strategi og handleplan for bæredygtig udvikling opstiller en række mål og indsatser for en bæredygtig udvikling, gennem nedsættelse af miljøbelastningen og bevarelse af biodiversiteten. For at indfri disse mål er det bl.a. besluttet, at regnvand skal anvendes som en gevinst for byens rum og i muligt omfang bortledes lokalt. Denne lokalplanen er desuden vurderet i forhold til en række bæredygtighedsparametre, som beskrevet nedenfor.
Energi og forsyning
Området skal, så vidt det er muligt, forsynes med vedvarende energi som f.eks. jordvarmeanlæg og solceller som er integreret i arkitekturen.
Transport
Området ligger i tilknytning til Istidsruten, som er en cykelsti igennem Sorø, Holbæk, Kalundborg og Odsherred Kommune. Derved opfordres de besøgende til at cykle til destinationen da cykelturen derhen indgår som en del af attraktionen. Jyderup Station kobler området op på et større område rent geografisk.
Byggematerialer
Det tilstræbes at anvende lokale hjemmehørende materialer som træ og sten.
Regnvand
I forbindelse med etablering af Naturrum og shelters anbefales det, at man undersøger muligheder for LAR løsninger og genanvendelse af regnvand til Naturrummets funktioner.
Natur
Den nye bebyggelse placeres i tilknytning til bevaringsværdigt landskab. De naturmæssige værdier i området opretholdes. Tilladelse til etablering af naturrum, bro, bålhytte, servicefaciliteter og shelters sker under størst mulig hensyntagen til naturmæssige og landskabelige hensyn.
Sundhed og trivsel
Området udlægges som offentligt opholdsareal i forbindelse med naturområde (eng, sø og mose) og vil styrke muligheden for ophold i naturen. Istidsruten vil opfordre til motion.