Støj
Vejtrafikken i og omkring Knabstrup er hovedsaligt af lokal karakter. Skolevej, hvorfra den nye private adgangsvej tilsluttes, vil forventeligt få en øget personbiltrafik. Planens gennemførelse vil dog ikke medføre væsentlige ændringer i områdets støjbelastning, da der kun vil være tale om kørsel til og fra 40 boliger via en privat adgangsvej.
Boligbebyggelsens parkeringsplads kommer til at ligge som en bufferzone mellem Skolevej og boligerne, og boligerne forventes derfor ikke at blive påvirket af støj indendøre.
OBS. Se evt. Miljøministeriets publikationer ”Støj fra Veje” - vejledning nr. 4, 2007, ”Ekstern støj fra virksomheder” - vejledning nr. 5, 1984, ”Støjkortlægning og støjhandlingsplaner” - vejledning nr. 4, 2006, samt vejledninger om flystøj (nr. 5/1994) og jernbanestøj (nr. 1/1997).
Jordforurening
Lokalplanområdet har været anvendt til landbrug, og der er ikke registreret affaldsdepoter eller kortlagte forureninger efter lov om forurenet jord. Holbæk Kommune forventer derfor, at området ikke er forurenet.
Hvis der i forbindelse ved grave- og anlægsarbejdet konstateres jordforurening, skal arbejdet indstilles og kan først genoptages, når dette godkendes af Holbæk Kommune, som kan kontaktes på jord@holb.dk.
Bilag IV-arter
Der er ikke viden eller formodning om forekomst af bilag-IV-arter indenfor lokalplanområdet. Denne vurdering er sket i forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanen. Der forventes derfor ingen påvirkning af beskyttede arter direkte eller indirekte.
Fund og fortidsminder
Der er ikke registreret fund eller fortidsminder i lokalplanområdet. Der kan dog sagtens fremkomme fund indenfor lokalplanområdet, f.eks. i forbindelse med byggemodning. Jf. museumslovens § 25 kan bygherren eller den, for hvis regning et jordarbejde skal udføres på landjorden, forud for igangsætning af arbejdet anmode Holbæk Museum om en udtalelse. Såfremt der i forbindelse med grave og anlægsarbejder konstateres fund af fortidsminder, skal den del af arbejdet, der berører fundet, straks indstilles, og fundet skal anmeldes til Holbæk Museum, jf. museumslovens § 27.
Miljøvurdering
Der er foretaget en screening af planforslagenes miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017). Se screening for miljøvurdering her.
Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse
1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller
2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.
Efter § 8, stk. 2, nr. 2 skal planer dog kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. Forslag til lokalplan nr. 13.02 og Forslag til kommuneplantillæg nr. 27 vurderes på baggrund af en screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:
- størstedelen af planområdet allerede er udlagt til byzone og boligformål, og planforslagene ikke medfører væsentlige ændringer ift. bestående planmæssige forhold.
- planområdet udelukkende vurderes at vedrøre et mindre område på lokalt plan, og ses som en naturlig udvidelse af byen mod nordvest.
- planforslagene muliggør opførelse af boligbebyggelse, som i højde og tæthed ligger tæt op ad det eksisterende i området.
- anvendelsen til boliger ikke er i strid med grundvandsinteresserne i området.
- der ikke er væsentlige bindinger eller naturinteresser indenfor eller i nærheden af lokalplanområdet.
- planforslagene ikke medfører væsentlige ændringer af trafikken i det omgivende område.