I henhold til Lov om planlægning (lovbekendtgørelse nr. 223 af 1. marts 2024 med senere ændringer) fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.
Det er lokalplanens formål:
1.1 at fastlægge områdets anvendelse til rekreative formål.
2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 4 Område- og matrikelkort.
2.2 Lokalplanområdet omfatter matrikel 1g, Nr. Jernløse By, Nr. Jernløse, samt alle parceller, der efter den 1. januar 2024 udstykkes herfra.
2.3 Området er beliggende i byzone og forbliver i byzone.
3.1 Lokalplanområdet må kun anvendes til rekreative formål i form af skov og åbent grønt område.
3.2 Der kan i området etableres vej og parkeringsplads til brug for skovens drift og gæster.
3.3 Der kan i skoven etableres skovkirkegård og mindre bygninger til fritids formål og til brug for skovens drift, som f.eks. bålhytte, shelter, skure eller lignende.
3.4 Lokalplanområdet kan desuden anvendes til græsning for at sikre en ekstensiv pleje af området.
4.1 Lokalplanområdet må kun udstykkes til rekreative formål.
4.2 Der kan uanset ovenstående tillades mindre udstykninger til tekniske anlæg.
5.1 Der må opføres bebyggelse til drift og rekreative formål, som f.eks. bålhytte, shelter, toilet, skure, læringsrum og lignende.
5.2 Den maksimale bebyggelsesprocent for området er 5.
6.1 Bebyggelse skal fremstå i biogene materialer som træ, halm, strå.
7.1 Der er eksisterende overkørsel til området fra syd via kirkens servicevej som fortsat kan benyttes. Der kan etableres en ekstra vejadgang og vej ind til skoven fra Idavang Allé, som angivet som princip på kortbilag 5.
7.2 Der kan etableres maksimalt 6 parkeringspladser i tilknytning til vejadgang fra Idavang Allé. En af de 6 p-pladser skal være handicap parkering. Der kan også etableres cykelparkering til almindelige cykler og ladcykler i tilknytning til vejadgang fra Idavang Allé. Parkering er indtegnet på kortbilag 5 som eksempel på placering.
7.3 Der skal inden for lokalplansområdet etableres et netværk af rekreative stier. Stier skal anlægges i forbindelse med skovplantning. Det skal sikres at stierne placeres så de kan forbindes til eksisterende stinetværk, via mulige stiadgange udenfor lokalplansområdet. Eksempler på placering af stier er angivet på kortbilag 5. F.eks. kan forbindelse sikres ved at der etableres sti langs skovbryn som mulige stiadgange kan kobles sig på.
7.4 Der kan etableres stiadgange til området fra omkringliggende stier. Mulige placering af stiadgange fremgår af kortbilag 5.
8.1 Skoven skal have karakter af en blandet skov med forskellige arter, som f.eks. eg, bøg og lærk, fuglekirsebær, spidsløn, rødel, avnbøg og hassel.
8.2 Der kan etableres lysåbne arealer i skoven, som benyttes til rekreative formål og aktiviteter. Der skal i de lysåbne arealer plantes arter som hvidtjørn, kvalkved, alm benved, hassel, tørst og mirabel.
8.3 Grønne områder uden skov skal have en åben karakter, som fremstår med en ekstensiv pleje. Der kan i området etableres grupper af småtræer eller buske som i sin helhed fremstår med en ekstensiv pleje. Træer og buske skal bestående af hjemmehørende arter, som f.eks. Hvidtjørn (Crataegus laevigata), Alm. Hæg (Prunus padus) Fuglekirsebær (Prunus avium), Rød Kornel (Cornus), Benved (Euonymus), Gedeblad (Lonicera) og Vildæble (Malus sylvestris).
9.1 Der kan inden for området placeres teknisk anlæg til kvarterets forsyning.
9.2 Tekniske anlæg skal indpasses i området, tage hensyn til nabobebyggelse og suppleres med beplantning der vil nedtone det tekniske anlæg og har karakter af skovbrynsbevoksning. Der må kun anvendes hjemmehørende arter, det kan f.eks. være Koralhvidtjørn (Crataegus rhipidophylla), Alm. hvidtjørn (Crataegus laevigata), Engriflet hvidtjørn (Crataegus monogyna), Hassel (Corylus avellana), Benved (Euonymus europaeus), Alm. hyld (Sambucus nigra), Skovabild (Malus sylvestris), Dunet gedeblad (Lonicera xylosteum) Æblerose (Rosa rubiginosa), Hunderose (Rosa canina), Slåen (Prunus spinosa), Kvalkved (Viburnum opulus), Rød kornel (Cornus sanguinea).
10.1 Den del af Lokalplan 14.04 Boligområde i Nr. Jernløse, der bliver omfattet af denne lokalplan aflyses.
11.1 Indtil planforslaget er endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen må området ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Det gælder efter planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsættes som hidtil.
Når fristen for fremlæggelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet kan Kommunalbestyrelsen give tilladelse til, at ejendommen ændres eller bebygges i overensstemmelse med planforslaget. Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra datoen for forslagets offentliggørelse og indtil forslaget er endelig vedtaget, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen.
12.1 Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen, må de ejendomme, der er omfattet af planen, efter planlovens § 18, kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.
Den eksisterende lovlige anvendelse kan ske som hidtil. Lokalplanen medfører i sig selv ikke krav om etablering af de anlæg mv. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til Plandata.
Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.
Forslag til lokalplan 14.17 Rekreativt område nord for Nr. Jernløse Kirke er vedtaget af kommunalbestyrelsen den XX. måned 2025. (Udfyldes efter vedtagelse)