Bæredygtighed

Holbæk Kommunes strategi og handleplan for bæredygtig udvikling opstiller en række mål og indsatser for en bæredygtig udvikling, gennem nedsættelse af miljøbelastningen og bevarelse af biodiversiteten. For at indfri disse mål er det bl.a. besluttet at regnvand skal anvendes som en gevinst for byens rum og i muligt omfang bortledes lokalt. Planen er desuden vurderet i forhold til en række bæredygtighedsparametre, som beskrevet nedenfor

Byggeri og planlægning

Ny bebyggelse kan orienteres frit i forhold til verdenshjørnerne, hvilket giver mulighed for at udnytte fx sollyset aktivt i forbindelse med opvarmning og lysindfald. I lokalplanen stilles krav om lavenergibyggeri.

Transport

Lokalplanområdet ligger centralt i byen, og der er kollektive trafikforbindelser og busstoppesteder på Havnevej.

Ressourcer og miljø

Affaldshåndtering og affaldssortering skal følge det til enhver tid gældende regulativ for husholdningsaffald ift. husholdningsaffald og erhvervsaffald skal følge det til enhver tid gældende regulativ for erhvervsaffald.

Regulativ for husholdningsaffald ( https://holbaek.dk/media/4578206/husholdningsaffaldsregulativ2014.pdf)

Tillæg til regulativ for husholdningsaffald (https://holbaek.dk/media/8995271/tillaeg-til-husholdningsaffaldsregulativ-juni-2015.pdf)

Regulativ for erhvervsaffald (https://holbaek.dk/media/12192053/erhvervsaffaldsregulativ-14012016.pdf )

Natur

Området rummer ikke udpegninger efter Naturbeskyttelsesloven eller anden natur i væsentligt omfang.

Sundhed og trivsel

Lokalplanen udlægger en stor del af arealet til et offentligt byrum, der i sammenhæng med Fjordstien, havnepromenaden og de rekreative arealer ved Finsings Plads vurderes at ville bidrage positivt til mulighederne for at benytte området aktivt til gåture, løbeture og cykelture