Bestemmelser

I henhold til lovbekendtgørelse nr. 287 af 16. april 2018 om planlægning med senere lovændringer fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

2.1        at fastsætte områdets anvendelse til centerformål, herunder serviceerhverv, kontorerhverv og boligformål samt parkeringsformål.

2.2        at give mulighed for etablering af terrænparkering samt opførelse af et parkeringshus

2.3        at give mulighed for udvidelse af eksisterende bebyggelse ved opførelse af ny overbygning (1. sal)

2.4        at fastlægge retningslinjer for opførelse af ny bebyggelse

2.5        at fastlægge retningslinjer for facaderenovering af eksisterende bebyggelse

2.6        at fastlægge retningslinjer for udenomsarealer og adgangsveje samt sikre sammenhæng med omgivende byområde

3.1        Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 1

3.2        Lokalplanområdet omfatter del af matrikel nr. 356af,  af Holbæk Bygrunde

3.3        Området er beliggende i byzone og forbliver i byzone.

4.1        Lokalplanområdet må anvendes til centerformål, herunder publikumsorienterede serviceerhverv som eventhal, fitnesscenter, kontorerhverv, parkering, og for ny overbygning også til boligformål, samt for området tilhørende tekniske installationer og servicearealer.

4.2        Området opdeles i 3 områder som vist på kortbilag 4.

4.3        Delområde A omfatter eksisterende bebyggelse og må anvendes til centerformål, herunder publikumsorienterede serviceerhverv som eventhal, fitnesscenter o.lign.

4.4        Delområde B omfatter eksisterende parkeringsareal og må anvendes til parkeringsformål, herunder opførelse af parkeringshus.

4.5        Delområde C omfatter ny overbygning (1. sal) på eksisterende bebyggelse, og må anvendes til centerformål som kontor- og serviceerhverv samt boligformål med tilhørende udendørs opholdsarealer som taghaver, terrasser o. lign.

4.6        Øvrige arealer inden for lokalplanområdet må anvendes til udendørs ophold, torvearealer, parkering og øvrige færdselsarealer. Der kan indpasses aktivitets- og legeområder.

 

5.1        Området kan ikke udstykkes yderligere.

6.1  Ny bebyggelse skal placeres inden for byggefelterne i henhold til kortbilag 4.

6.2  Endvidere kan der inden for området, men uden for de angivne byggefelter, placeres nødvendige teknikhuse m.v. til områdets forsyning samt opsættes redskaber til udendørs fritidsaktiviteter som legeredskaber, cross-fit o.lign.

6.3  Bebyggelsesprocenten for området som helhed må ikke overstige 140. Bebyggelsesgraden inden for delområderne reguleres ved de udlagte byggefelter, der må bebygges inden for de angivne rammer omkring maksimale etageantal, bygningshøjder og etageareal, under iagttagelse af krav efter anden lovgivning til brand, tilgængelighed og bygningsindretninger i øvrigt.

6.4  Inden for delområde A må der udføres ny bebyggelse som mindre tilbygninger til eksisterende bebyggelse, som etablering af nye indgangspartier, forbindelsesgange og ramper til parkeringsdæk. Bygningshøjden må ikke overstige 8,5 m, ventilationshuse o.lign. på taget undtaget.

6.5 Inden for delområde B må der opføres ny bebyggelse til parkeringshus i 3 plan. Der kan opføres op til 7.140 m2 ny bebyggelse og facadehøjden må ikke overstige 8,5 m. der kan herudover opføres mindre bygninger på øverste etage til elevator og trappetårn.

6.6  Inden for delområde C må der opføres ny bebyggelse som overbygning (1. sal) på eksisterende bygning. Der kan opføres 800 m2 etageareal og bygningshøjden for den samlede bebyggelse må ikke overstige 13,5 m, ventilationshuse o.lign. på taget undtaget.

For delområde A:

7.1  Ved ombygning af eksisterende bygningsmasse skal denne fremstå som en samlet bebyggelse, beklædt med ensartet facadebeklædning udført som mørk pladebeklædning. Ved udskiftning af øvrige facadeelementer som vinduer, døre og porte skal disse udføres som facadepartier ensartet for den samlede bebyggelse.

For delområde B:

7.2  Ny bebyggelse skal opføres i konstruktion som søjlebårne dæk og udføres med en let og transparent facade.

7.3 Ny facadebeklædning skal i farveholdning afstemmes, så den harmonerer med omgivende nyopførte boligbebyggelser i røde og gule teglsten. facadebeklædning skal udføres, så det er muligt at begrønne facaderne med løvdække.

For delområde C:

7.4 Ny bebyggelse skal udføres med facader som mørk facadebeklædning, af samme type som anvendes ved evt. facaderenovering af eksisterende bebyggelse inden for delområde A, jf. 7.1

7.5  Facaderne kan suppleres med samme lette beklædning som ny bebyggelse inden for delområde B, så den samlede nye bebyggelse inden for lokalplanområdet fremstår som en helhed.

7.6  Tag skal udføres som flade tage eller tag med ensidigt fald i bygningens længderetning.

8.1  Vejadgang til parkering i delområde B skal ske fra Havnevej. Eksisterende adgang til parkeringsareal ved Østre Havnevej bibeholdes.

8.2 Der skal til parkeringsarealer etableres adgang for gående fra Skipperstræde som vist på kortbilag 4.

8.3  Der skal til eksisterende og ny bebyggelse inden for lokalplanområdet anlægges parkering svarende til 1 1/2 p-plads pr. bolig og 15 p-pladser pr. 1.000 m2 erhverv.

8.4 Parkerings- og færdselsarealer på terræn, øst for eksisterende bebyggelse, skal med belægning og beplantning anlægges, så arealet indgår i ny sammenhængende torvedannelse med tilstødende arealer ved Kulturbiografen og Østbryggen.

9.1  Der skal ved opførelse af ny bebyggelse inden for delområde C sikres minimum 10 % friareal til boligbebyggelse ved etablering af taghave, terrasse eller altan for den enkelte bolig.

9.2  Der kan i forbindelse med torveareal mod Østre Havnevej placeres redskaber til legeplads, udendørs fitness, crossfit o.lign.

9.3  Beplantning ved torveareal mod Østre Havnevej skal udføres, så større træer sammenstilles i grupperinger, så de giver et grønt og frodigt udtryk, og skaber en helhed med hele pladsområdet.

10.1  Armaturer skal placeres og udformes, så der skabes velbelyste overflader, så det føles trygt og sikkert at færdes for såvel gående som kørende. Valg af belysningsarmatur er gennemgående for hele havneområdet, relateret til henholdsvis pullertbelysning, standerbelysning og reflekslys fra plinte og facader samt indbygningsarmaturer i bænke o.lign. Armaturer placeres med en afstand, der sikrer overlapning mellem de belyste flader.

11.1 Tekniske anlæg og installationer, herunder el og gasskabe samt ventilation, skal integreres i bygningens arkitektur. Installationer på tag skal afskærmes på en måde, så de fremstår som en integreret del af arkitekturen. Transformerstationer skal indpasses i området under hensyn til, at de bliver så lidt synlige som muligt og placeres under hensyntagen til nabobebyggelse.

11.2 Ledninger skal føres i jorden.

11.3 Affaldssystemer skal placeres i mindre bygninger, eller afskærmes, således at de ikke er synlige fra veje, stier og fælles friarealer, og fremstår tilpasset og underordnet områdets karakter i videst muligt omfang.

11.4 Solfangere, solpaneler, solceller og lignende solenergianlæg skal opsættes som en integreret del af bebyggelsen og må ikke give blændingsgener til naboer.

11.5 Området kan forsynes med fælles antenneanlæg, kabelnet og lignende signalanlæg.

12.1 det er en forudsætning for anvendelse til boligformål, at bebyggelsen udformes, så de til enhver til gældende vejledende grænseværdier for trafikstøj og støj fra virksomheder kan overholdes.

12.2 Inden for lokalplanområdet er kortlagt jordforurening på vidensniveau V1 og V2. Der skal inden byggearbejde påbegyndes søges tilladelse efter Jordforureningsloven.

13.1 Ny bebyggelse inden for delområde A, B og C må ikke tages i brug før bebyggelsen er tilsluttet kollektiv vandforsyning, samt de fælles private og offentlige anlæg for regn- og spildevand.

14.1 Lokalplan 1.46 Plejeboliger ved Holbæk Havn, aflyses for så vidt angår den del af lokalplanen, der er sammenfaldende med denne lokalplan, som anført i § 3.

15.1 Der aflyses ikke servitutter med lokalplanen.

16.1       Indtil forslaget er endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen, må området ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Det gælder efter planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsættes som hidtil.

 

16.2       Når fristen for fremlæggelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet, kan Kommunalbestyrelsen give tilladelse til, at ejendommen ændres eller bebygges i overensstemmelse med forslaget. Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra datoen for forslagets offentliggørelse og indtil forslaget er endelig vedtaget, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen.

17.1       Efter Holbæk Kommunalbestyrelses endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

17.2       Den eksisterende lovlige anvendelse kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til plandata.dk

17.3       Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

18.1                Forslag til lokalplan 1.56 er vedtaget af Kommunalbestyrelsen den xxx