Miljøvurdering

Støj

Der er udarbejdet en støjredegørelse for vejtrafik.  Støjredegørelsen viser at grænseværdien for støj fra vejtrafik omkring boliger på 58 dB overskrides, men at de væsentligste opholdsarealer opfylder støjkravene.

I forbindelse med realisering af projektet vil man skulle tage de nødvendige forholdsregler med anvendelse af støjreducerende tiltag som f.eks. støjreducerende vinduer i facaden ud mod Havnevej. Udformningen af boligerne skal ske således at støjniveau for åbne vinduer indendørs i sove- og opholdsrum holdes under 46 db samt at boligerne orienteres  så boligernes sove og opholdsrum, så vidt muligt, placeres mod boligens stille facade.

Link til redegørelsen her

OBS. Se evt. Miljøministeriets publikationer ”Støj fra Veje” - vejledning nr. 4, 2007, ”Ekstern støj fra virksomheder” - vejledning nr. 5, 1984, ”Støjkortlægning og støjhandlingsplaner” - vejledning nr. 4, 2006, samt vejledninger om flystøj (nr. 5/1994) og jernbanestøj (nr. 1/1997).

Jordforurening

Matrikel 203a og 203d er ikke kortlagt efter lov om forurenet jord. Indenfor matr. 203d er der et V2-kortlagt areal. For at bygge på det kortlagte areal eller ændre arealanvendelsen indenfor det kortlagte areal, skal Holbæk Kommune tage stilling til, om der skal gives tilladelse efter jordforureningslovens § 8. Kontakt jord@holb.dk for yderligere information. 

Det kortlagte areal er på nuværende tidspunkt kørevej og parkeringsplads. Efter den nye plan skal det have samme formål. Hvis der i forbindelse med byggeprocessen skal graves i området, f.eks. i forbindelse med kloakarbejde, så skal der søges om tilladelse efter jordforureningslovens § 8, for at sikre, at det ikke medfører en spredning af forureningen til de områder, som har følsom arealanvendelse. Hvis ikke der graves i eller bygges på det kortlagte areal, kræves ikke nogen tilladelse i forhold til jordforureningen.

 

Fund og fortidsminder

Der er ikke registreret fund eller fortidsminder i lokalplanområdet. Lokalplanområdet ligger i udpeget kulturarvsareal, indenfor den formodede afgrænsning af middelalderens Holbæk. bygningernes er opført slut 1800-tal  uden dybtgående fundamenter. Bygningernes tidlige opførelsesår og i særdeleshed for fraværet af dybe kældre, kan gøre, at der fortsat under bygningerne vil kunne påvises spor efter det ældre Holbæk. 

Jf. museumslovens § 25 kan bygherren eller den, for hvis regning et jordarbejde skal udføres på landjorden, forud for igangsætning af arbejdet anmode Museum Vestsjælland om en udtalelse. Såfremt der i forbindelse med grave- og anlægsarbejder konstateres fund af fortidsminder, skal den del af arbejdet, der berører fundet, straks indstilles, og fundet skal anmeldes til Museum Vestsjælland, jf. museumslovens § 27.

Screening for miljøvurdering

Der er foretaget en screening af planforslagenes miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 1225 af 25-10-2018). Miljøscreeningen er offentliggjort som bilag til planforslaget.

Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse

1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller

2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Efter § 8, stk. 2, nr. 2 skal planer dog kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. 

Planforslagene vurderes på baggrund af en screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:

  • Realisering af boligbebyggelse indplaceres i et centralt byområde, med omkringliggende fuldt bebygget nabobebyggelse. Der er udarbejdet facadeopstalter og visualiseringer med de omkringliggende bygninger på, der viser bygningens tilpasning til de omkringliggende bygninger og til det bevaringsværdige gademiljø.
  • Der udlægges ikke nye veje eller trafikanlæg, da bebyggelsen betjenes af eksisterende vejadgange. Der er udarbejdet et trafiknotat, der vurderer at projektet ikke indebærer væsentlige negative påvirkninger, ved gennemførelse af de beskrevne tiltag.
  • Området vurderes ikke at indebære særlige naturværdier, herunder såvel dyre- som planteliv.

Området vurderes ikke at indebære særlige naturværdier, herunder såvel dyre- som planteliv.

Afgørelsen om ikke at udarbejde miljørapport er offentliggjort sammen med planforslaget.

 

Bilag IV-arter

Der er ikke fundet bilag IV-arter indenfor området. Området indeholder ingen vådområder eller gamle træer som kan udgøre levesteder for bilag 4 arter. Det vurderes derfor at planen ikke kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder for bilag IV-arter.