Bestemmelser

I henhold til Lov om planlægning (lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020 med senere ændringer) fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

Det er lokalplanens formål:

1.1 At sikre, at nye bygninger understøtter sig landskabets naturlige terræn med det formål, at bevare landskabets kuperede karaktertræk. 

1.2 At sikre et åbent og luftigt boligområde med tydelige kik og nærhed til landskabet. 

1.3 At sikre, at den grønne kile holdes fri for bebyggelse, og indgår som et sammenhængende rekreativt grønt område i samspil med regnvandshåndtering.

1.4 At sikre, at det beskyttede sten- og jorddige bliver bevaret og fremstår som et historisk element.

2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 1 og 2.

2.2 Lokalplanområdet omfatter følgende matrikel: 10o.

2.3 Området er beliggende i byzone og forbliver i byzone.

2.4 Lokalplanområdet er inddelt i tre delområder, som angivet på kortbilag 5. 

3.1 Lokalplanområdet må kun anvendes til boligformål i form af tæt-lav boliger (rækkehuse). Derudover kan der etableres tilhørende fællesfaciliteter såsom legepladser, regnvandshåndtering, affaldshåndtering, stier og parkering.

3.2 Der kan opføres tekniske anlæg/bassin til områdets forsyning, som skal indgå som et rekreativt element. 

3.2.1 Der anlægges et regnvandsbassin som skitseret på kortbilag 3, kortbilag 5 og kortbilag 5a.

4.1 Udstykning skal ske efter principperne som vist på kortbilag 5a. Mindre justeringer til endelig udstykning kan forekomme, men principperne kan ikke fraviges. Parkering og opholdsarealer ligger som udgangspunkt placeret langs adgangsvejen udenfor de enkelte grunde. 

4.2 Udstykninger kan ikke ske i delområde 3.

4.3 Mindre udstykninger kan finde sted til tekniske anlæg og infrastruktur.

5.1 Alt bebyggelse skal placeres inden for byggefelterne som vist på kortbilag 5a.

5.1.1 Byggefelt ud mod diget skal placeres i afstand af min. 10 meter. 

5.1.2 Byggefelt ud mod Have Borupvej skal placeres i afstand af min 20 meter.

5.2 Boligerne indenfor område 1 skal placeres i rækker parallelt mod sten- og jorddiget i grupper af 3-6 boliger, som vist på kortbilag 5.

5.2.1 Rækkerne af boliger skal brydes med grønne mellemrum på minimum 5 meter, som vist på kortbilag 5a.

5.2.2 Rækkerne af boliger skal forskydes ved hver tredje bolig og med en afstand på minimum 1.5 meter, som vist på kortbilag 5a. 

5.2.3 Boligerne skal orientere sig mod nord og syd.

5.3 Alt bebyggelse indenfor delområde 2 skal placeres i rækker i grupper af 3-5 boliger, som vist på kortbilag 5a.

5.3.1 Boligerne skal orientere sig mod øst og vest.

5.4 Boliger skal placeres i en afstand af fra Have Borupvej, som vist på kortbilag 5.

5.5 Adgang til boliger skal ske via ankomststierne a-a og b-b, som vist på kortbilag 5.

5.6 Bebyggelsesprocenten på hver enkelt ejendom må ikke overstige 40. Fælles friarealer medregnes.

5.7 Bebyggelse indenfor delområde 1 må maksimalt opføres i 2 etager med lodret skel. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tag må være højere end 8.5 meter over terrænkoten. Tekniske anlæg placeret på tag medregnes i den maksimale bygningshøjde. Skorstene medregnes ikke.

5.8 Bebyggelse indenfor delområde 2 må maksimalt opføres i 1 etage med lodret skel. Intet punkt af en bygnings ydervæg eller tag må være højere end 5 meter over terrænkoten. Tekniske anlæg placeret på tag medregnes i den maksimale bygningshøjde. Skorstene medregnes ikke.

5.9 For at sikre boliger mod støj fra Have Borupvej skal boligerne placeres i en minimumsafstand, som udgør at Miljøstyrelsens grænseværdier på 58db bliver overholdt. jf. §5.4.

5.10 Redskabsskure og cykelskure skal placeres indenfor byggefelterne med tilknytning til hver bolig og må maks. være 20m2. Der må maks. opføres 1 skur pr. ejendom.

5.10.1 Legepladser, drivhuse og andre mindre sekundære bygninger, må opføres uden for byggefelterne.

6.1 Boligbebyggelsens facader skal udføres i træ eller teglmursten. Facaderne skal være i mørke farvenuancer, som fremgår på bilag XX.

6.2 Boligbebyggelsernes tagkonstruktion skal være ensartet, hvor der er forskellige muligheder for typer af tag og materiale. Boligbebyggelsernes tagkonstruktion skal være enten/eller:

  1. Symmetriske sadeltage med en hældning mellem 25-35 grader i sorte tegl (betontagsten, lertagsten eller metaltegl.) eller tagpap med en glansværdi på maks. 30.
  2. "Flade" eller vinklede natur/sedumtage mellem 25-35 grader. 

6.2.1 Ved begge typer tagkonstruktion er der mulighed for at anvende solceller, som kan monteres eller integreres i tagkonstruktionen. Tagets farve skal stemme overens med solcelleinstallations farve, så solcellerne fremstår som en del af taget. 

6.3 Døre, vinduesrammer og karme skal udføres af variation i træ, metal eller som en kombination af disse, og fremstå i mørke farvernuancer. 

6.3.1 Farver på vinduer og døre skal være ensartet for de enkelte byggefelter.

6.4 Mindre bygninger såsom skure og udhuse skal opføres i træ i mørke farvenuancer. *Mangler bilag XX farver. Jordfarveskala.

6.5 Tage på mindre bygninger såsom skure og udhuse skal være ensartet og med en glansværdi på maks. 30.

6.6 Der må ikke opstilles rest-og madaffaldsbeholdere ved boligerne, da der skal være fælles affaldsløsninger ved affaldsstationerne langs adgangsvejen A-A.

7.1 Vejadgang A-A til lokalplanområdet skal ske fra Have Borupvej, som vist på kortbilag 5.

7.1.1 For at sikre oversigtsforhold ved adgangsvejen, kan markerede træer på kortbilag 5. fjernes indtil Vejdirektoratets regler for oversigtforhold overholdes.

7.2 Veje, fortov, stier og vendeplads skal anlægges i princip som vist på kortbilag 5.

7.3 Adgangsvejen anlægges i minimum 7 meters bredde og med en hævet flade ca. på midten, hvor vejen slår et knæk, i princip som vist på kortbilag 3 og kortbilag 5.

7.4 Fortov anlægges langs den nordlige og sydlige parkering i minimum 2 meters bredde og udføres i fast belægning, i princip som vist på kortbilag 5.

7.5 Der skal anlægges enten dobbeltrettede fællestier (c-c) på minimum 4,0 meter eller dobbeltrettede delte stier på minimum 4,5 meter (2,5meter cykelsti og 2 meter fortov), som skal forbinde Have Borupvej, det nye lokalplansområde og boligområdet syd for lokalplansområdet.

7.6 Der skal anlægges parkeringspladser svarende til 1.5 parkeringspladser pr. bolig. Jf. kortbilag 3.

7.7 Alle parkeringspladser klargøres til at imødekomme en fremtidig efterspørgsel for elladestandere. 

7.8 Der skal etableres mindst 1 handicapparkeringsplads, som skal placeres som vist på kortbilag 5.

7.9 Vendepladsen skal anlægges som angivet på kortbilag 5.

7.10 Der skal plantes mindst 1 træ pr. 6 parkeringsplads, som vist på kortbilag 3.

8.1 Veje og fortov skal terrænreguleres i forhold til tilgængelighedskravene til den bolig, vej eller fortov, der gives adgang til. Der kan i disse sammenhænge terrænreguleres +/- 0,5 m.

8.2 Der skal terrænreguleres til etablering af regnvandsbassiner og grøfter som vist på kortbilag 5 og bilag XX, således at regnvand fra hverdagsregn og et skybrud svarende til en 100 årshændelse kan håndteres indenfor planområdet.

9.1 Det udpegede sten-og jorddige på kortbilag 2 skal bevares. 

9.1.1 Der må ikke fjernes beplantning eller sten i diget, og der må ikke plantes i og/eller indenfor 3 meters afstand fra træstamme til diget.

9.2 Der skal plantes spredte grupper af mindre træer og buske, som vist på kortbilag 3 og kortbilag 5.

9.2.1 Beplantning i grupper på de grønne friarealer skal bestå af hjemmehørende arter af træer og buske.

9.2.2 Der kan plantes bærbuske og frugttræer i grupper på friarealerne, også selvom de ikke er hjemmehørende.

9.3 Omkring private haver mod stier, fortove og grønne områder skal der plantes hække mindst 30 cm. fra skel, så hækkene kan holdes indenfor skel.

9.3.1 Plantede hække må maks. være 1,5 meter i højden. 

9.4 For at sikre fremtidige oversigtsforhold for trafikanter, må der ikke plantes hække eller yderligere træer ud mod Have Borupvej.

9.5 Der plantes grupper af større træer, bestående af hver 3 eller 5 træer, mellem diget og rækkehusene nordligt i området, som vist på bilag 3 samt jf. § 9.1. Træerne skal være så store, at de kan opstammes ex. Eg, Lind, Røn eller Løn.

9.6 Der skal etableres legepladser og nyttehaver, med placering vist på kortbilag 3.

9.7 Ubebyggede arealer må ikke benyttes til nogen form for oplag og parkering, udover hvad der normalt hører til i et boligområde. Eksempelvis må henstilling og parkering af køretøjer over 3.500 kg, opstilling af fritidsbåde, uindregistrerede køretøjer, campingvogne og lign. må ikke finde sted inden for lokalplanområdet.

10.1 Der skal etableres belysning langs veje og ved parkeringspladser. 

10.2 Belysningen skal være nedadrettet og afskærmet således at den ikke virker blændende i forhold til omgivelserne. Belysning kan udformes som master med en nedadrettet lyskilde som sidder maksimalt 4.2 meter over terræn eller som lav belysning i form af f.eks. pullerter, men lyskilder med samme belysningsfunktion skal være ens inden for hele lokalplanens område.

11.1 Tekniske anlæg og installationer, herunder el- og varmepumper samt ventilation skal placeres i haver, så de ikke er synlige fra vej og fællesarealer. Disse anlæg skal inddækkes i materiale i mørke nuancer, som vist på bilag XX.

11.2 Større tekniske anlæg som f.eks. transformerstationer og pumpestationer skal indpasses i området og så vidt muligt skjules ved beplantning.

11.3 Fælles affaldsstationer skal placeres i tilknytning til adgangsvejen, som vist på kortbilag 5.

11.4 Der skal etableres et regnvandsbassin til håndtering af regnvand.

11.4.1 Regnvandsbassinet skal kunne håndtere en 5-års hændelse og en 100-års hændelse.

11.4.2 Regnvandsbassinet skal kunne håndtere overfladevand.

11.4.3 Der skal søges om udledningstilladelse til Tåstrup Å, såfremt der udledes regnvand fra regnvandsbassinet til Tåstrup Å.

11.4.4 Der må ikke anvendes zink og/eller kobber tagrender i ny bebyggelse.

11.5 Såfremt beregninger eller målinger af støj fra varmepumper viser en overskridelse af Miljøstyrelsens grænseværdier, skal der etableres yderligere støjdæmpende foranstaltninger i form af f.eks. yderligere inddækning af støjkilderne.

11.6 Vejvand må ikke punktnedsives. 

12.1 Bebyggelse og ubebyggede arealer, herunder primære opholdsarealer, skal placeres således, at beboere i lokalplanområdet skærmes mod støj fra Have Borupvej, således at Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for trafikstøj i boligområder overholdes. Bebyggelse og udendørs opholdsarealer må ikke udsættes for trafikstøj, der overstiger 58dB 

 

*Skal omformuleres, så det fremgår at der er tegnet en byggelinje med afstand til Have Borupvej, så alt bebyggelse er placeres vest for vejen.* Dette gøres når opdaterede kortbilag er blevet leveret fra udvikler. 

13.1 Bebyggelse skal tilsluttes kollektiv vandforsyning, samt de offentlige anlæg for spildevand.

13.2 Bygningsopvarmning skal ske som individuel opvarmning og i henhold til den enhver tid gældende strategiske varmeplan for Holbæk Kommune. Opvarmning skal baseres på vedvarende energi.

14.1 Der skal oprettes en grundejerforening med medlemspligt for samtlige grundejere inden for lokalplanens område. Grundejerforeningen skal oprettes senest når halvdelen af ejendommene er taget i brug.

14.2 Grundejerforeningen er pligtig at forestå drift og vedligeholdelse af private fælles veje, stier, LAR-løsninger og friarealer herunder også beplantning.

14.3 Det påhviler grundejerforeningen selv at udarbejde foreningens vedtægter, som skal godkendes af kommunalbestyrelsen.

14.4 Grundejerforeningen er pligtig til at tage skøde på de anlagte veje, herunder parkeringspladser langs vej samt stier, LAR-løsninger og grønne fællesarealer.

15.1 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før bebyggelsen er tilsluttet spildevandskloaknettet og LAR-løsningen i området.

15.2 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før befæstet vejadgang og stier er etableret.

15.3 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før bebyggelsen er tilsluttet varme- og vandforsyning.

15.4 Ny bebyggelse må ikke tages i brug, før regnvandsbassin, grøfter og regnvandsledninger, stisystemer, fællesarealer og legepladsen er anlagt. Mindre arealer, som er nødvendige til brug for byggeplads og kørsel i forbindelse med færdiggørelse af den resterende del af bebyggelsen i området kan dog undlades. Sådanne arealer skal være anlagt senest ½ år efter ibrugtagning af den sidste del af bebyggelsen inden for delområdet.

16.1 Lokalplan 17.01 aflyses delvist, for så vidt angår denne lokalplans område, som anført i § 2.

§17.1 Ingen servitutter aflyses.

18.1 Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen, må de ejendomme, der er omfattet af planen, efter planlovens § 18, kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

18.2 Den eksisterende lovlige anvendelse kan ske som hidtil. Lokalplanen medfører i sig selv ikke krav om etablering af de anlæg mv. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til Plandata.

18.3 Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

19.1 Forslag til lokalplan 17.05 - Tæt-lav boliger ved Have Borupvej er vedtaget af kommunalbestyrelsen den XX. måned 2024. (Udfyldes efter vedtagelse)