I henhold til Lov om planlægning (lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020 med senere ændringer) fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.
Det er lokalplanens formål:
1.1 at sikre det planlægningsmæssige grundlag for lokalplanområdets anvendelse til offentligt formål med tekniske anlæg, som genbrugsplads, varmeværk, vandværk samt tilhørende administrations- og undervisningsformål og aktiviteter knyttet til områdets primære anvendelse.
1.2 at sikre mulighed for etablering af forsinkelsesbassiner til opsamling af overfladevand/regnvand
1.3 at sikre at området kan vejbetjenes fra Omfartsvejen.
2.1 Afgrænsning
Lokalplanens område afgrænses som vist på kortbilag A og omfatter dele af matriklerne 1a, 6a, 6c og 6d, Langerød, Holbæk Jorder samt alle parceller, der efter lokalplanens endelige vedtagelse udstykkes fra de nævnte ejendomme.
2.2 Zonestatus
Lokalplanområdet overføres til byzone.
2.3 Delområder
Lokalplanområdet inddeles i delområderne, som vist på kortbilag 5.
3.1 Anvendelse
Delområde 1 må kun anvendes til tekniske anlæg i form af genbrugsstation, vandværk, varmeværk samt de til anlæggene tilhørende tekniske anlæg. Delområde 1 kan herudover anvendes til kontor- og administrationsformål, og udstillings- og undervisningsformål, som knytter sig til områdets anvendelse og drift samt aktiviteter/anvendelser knyttet til områdets primære anvendelse, som f.eks. salg i forbindelse med genbrugsmarkeder med tilbagevendende kortvarige åbningstider, eller hvor benyttelsen ikke sker regelmæssigt hen over året med faste daglige åbningstider.
Delområde 2 må kun anvendes til forsinkelsesbassiner, som vist på kortbilag 5.
Delområde 3 må kun anvendes til grønt område med beplantning som vist på kortbilag 7.
Delområde 4 må kun anvendes til vej-, sti og parkeringsanlæg som vist på bilag 5.
3.2
I alle delområderne kan der etableres faciliteter der understøtter områdets anvendelse som f.eks. lærings- og informationspunkter og lignende.
3.3
Delområde 1b, vist på kortbilag 5, er omfattet af både delområde 1 og 2 og udlægges til hybridzone. Dette område kan således både anvendes til skybrudsformål og til energioptagere. Energioptagere opføres på pæle, hvilket gør at området kan oversvømmes ved skybrud.
4.1 Udstykning
Der kan ske sammenlægninger og udstykninger der ikke er i strid med lokalplanens opdeling i delområder og anvendelser, som vist på kortbilag 5.
5.1 Vejadgang
Vejadgang til lokalplanområdet skal ske fra Omfartsvejen i princippet som vist på kortbilag 6.
5.2 Brandvej
Der sikres mulighed for brandvej i form af adgang fra Langerød, som vist på kortbilag 6.
5.2 Veje
Der udlægges areal til veje og stier i princippet som vist på kortbilag 6.
Primær vej, (A-B) som vist på kortbilag 6) skal udlægges i en bredde af 20 meter og anlægges med en kørebanebredde på min. 8 meter. Fælles cykel- og gangsti skal anlægges i min. 3,5 meter.
5.3 Parkering
Der udlægges parkeringsarealer som vist på kortbilag 6. Det skal sikres, at der etableres parkering for områdets drift, administration og besøgende. Herunder gælder også etablering af handicapparkering og cykelparkering.
Der skal udlægges og anlægges følgende p-pladser til biler:
1 p-plads pr. 50 m2 etageareal publikumsorienterede funktioner
1 p-plads pr. 50 m2 etageareal kontor m.v.
Der skal udlægges og anlægges følgende cykelparkeringspladser:
1 p-plads pr. 50 m2 etageareal publikumsorienterede funktioner
1 p-plads pr. 50 m2 etageareal kontor m.v.
5.5 Befæstelse af veje
Veje og befæstede opholdsarealer skal hver for sig udføres med ensartet materialevalg, der afspejler og afgrænser de respektive arealers funktion.
Færdsels- og oplagsarealer skal etableres med fast uigennemtrængelig belægning med mulighed for opsamling af overfladevand, der ledes til regnvandsbassiner/forsinkelsesbassiner, der etableres med tæt bund.
5.6 Befæstelse af parkeringsarealer mv.
Områder, hvor der oplagres eller håndteres olie eller kemikalier, skal være befæstet med en tæt belægning, der er indrettet med fald mod afløb.
5.7 Stier
Stier skal udlægges i princippet som vist på kortbilag 6. Hvor stier og veje krydser hinanden skal der sikres oversigtsarealer af hensyn til trafiksikkerheden.
5.8 Stibredder
Delte fællesstier (cykel- og gangstier) skal udlægges og anlægges i min. 3,5 meter.
Gangstier skal udlægges og anlægges i min. 1,5 meter.
5.9 Befæstelse af stier
Delte fællesstier skal befæstes med asfalt. Gangstier skal befæstes med slotsgrus.
6.1 Ledninger
Alle ledninger, herunder ledninger til gadebelysning og fremføring af telefon, IT eller anden kommunikation, skal fremføres som jordkabler.
6.2 Tekniske anlæg til områdets forsyning
Der må opføres de tekniske anlæg, f.eks. transformatorstationer, der er nødvendige for områdets forsyning.
7.1 Afledning af regnvand
Regnvand fra befæstede arealer, som veje, manøvrearealer, tage og parkeringsarealer, skal afledes på overfladen eller i rør og ledes til forsinkelsesbassiner.
Færdsels- og oplagsarealer skal etableres med fast uigennemtrængelig belægning med mulighed for opsamling af overfladevand, der ledes til regnvandsbassiner/forsinkelsesbassiner, der etableres med tæt bund.
7.2 Håndtering af regnvand
Anlæg til håndtering af regnvand (forsinkelsesbassiner) skal placeres i princippet som vist på kortbilag 5.
Regnvandsbassiner/forsinkelsesbassiner skal etableres med tæt bund mhp. rensning inden udledning til Kalvemose Å.
7.3 Sikring af regnvandsanlæg
Det skal sikres, at regnvandsanlæg altid er tilgængelige for vedligeholdelse.
8.1 Eksisterende stendige
Vejadgang til området forudsætter gennembrud af stendige som vist på kortbilag 6, og forudsætter Holbæk Kommunes nærmere tilladelse.
Stendiget, vist på kortbilag 2, må ikke i øvrigt gennembrydes, nedrives, ombygges eller på anden måde ændres uden Holbæk Kommunes forudgående tilladelse.
8.2 Eksisterende beplantning
Eksisterende beplantning som vist på kortbilag 7 skal bevares i det omfang det ikke hindrer etablering af bygninger, tekniske anlæg, og anlæg til håndtering af regnvand.
9.1 Placering af ny bebyggelse
Ny bebyggelse skal placeres inden for de viste anlægszoner med en principiel afgrænsning som vist på kortbilag 6.
9.2 Ny bebyggelses omfang og placering
Der kan indenfor lokalplanens område opføres bygninger og anlæg på samlet maks. 31.200 m2.
I delområde 1 må der som vist på kortbilag 6 opføres:
Anlægszone 1
Anlægszone 2
Anlægszone 3
Anlægszone 4
Anlægszone 4a
Indenfor anlægszone 4a kan varmeværkets hovedbygning og tilhørende tekniske anlæg opføres, herunder naturgasvarmeanlæg til spids- og reservelast. Bygningerne/anlæggene må maks. udgøre 4.000 m2. Der fastlægges en maks. bygningshøjde på 10 meter. Der fastlægges en maks. højde på skorstene til naturgasvarmeanlægget på 30 meter.
Anlægszone 4b
Indenfor anlægszone 4b kan der opføres 3 varmeakkumuleringstanke. Hver akkumuleringstank må maksimalt udgøre 500 m2. Svarende til til et samlet bygningsareal på 1.500 m2.
Der fastlægges en maks. bygningshøjde på 30 meter.
Anlægszone 4c
Indenfor anlægszone 4c kan der opføres energioptagere. Anlægget må maks. udgøre 5.600 m2.
Der fastlægges en maks. bygningshøjde på 8 meter.
I delområde 2 må der som vist på kortbilag 5 opføres forsinkelsesbassiner.
I alle delområderne kan der herudover etableres faciliteter og mindre bygninger, der understøtter områdets anvendelse som f.eks. lærings- og informationspunkter og lignende. Der kan opføres mindre bygninger på samlet maks. 300 m2.
9.3 Bygningshøjde og niveauplan
Maksimal bygningshøjde og niveauplan skal udføres i overensstemmelse med kortbilag 6 og 8.
9.4 Koncentrering af bygninger og anlæg
Bygninger, tekniske anlæg, skorstene, skure, miljøstationer og andre mindre sekundære bygninger skal, indenfor den enkelte anlægszone, søges koncentreret til én samlet bygningsmasse. Sikkerhedsmæssige, driftsmæssige og tekniske hensyn går dog forud for princippet om én samlet bygningsmasse.
9.5 Integrering af bygninger og landskab
Bygninger og tekniske anlæg skal koncentreres som sammenbyggede størrelser, så det klart kan aflæses hvordan bygningen / anlægget møder og integreres i det omkringliggende landskab.
9.6 Tekniske anlæg til områdets forsyning
Skabe fra forsyningsvirksomheder (kabel- og rørskabe, transformatorstationer m.v.) skal søges integreres i bebyggelsens arkitektur.
9.7 Solcelleanlæg
Der er mulighed for at etablere solcelleanlæg på tagflader. Solcelleanlæg skal placeres og udformes, så de ikke udgør blændingsgener.
9.10 Skorstene.
I forbindelse med et varmeanlæg i anlægszone 4 kan der opføres en skorsten på maks. 30 meters højde fra niveauplan, se kortbilag 6 for placering af skorsten.
10.1 Facader
Facadernes udtryk skal fremstå som: teglfacader, pudsede facader, stråtækte facader, stampet jordfacader, glaspartier, træbeklædte facader, natursten-facader, metalfacader, betonfacader.
Det skal tilstræbes at facader udføres i genbrugsmaterialer. Facader kan udformes som begrønnede facader med beplantning.
Der må ikke anvendes reflekterende facade-materialer med et glanstal højere end 20. Undtaget herfra er vinduespartier og lignende.
10.2 Varmeakkumuleringstanke
Varmeakkumuleringstankene skal inddækkes i en let konstruktion, der visuelt skærmer de bagvedliggende tanke. Inddækningen skal således udføres med udsmykning i princippet som vist i lokalplanens kortbilag 9.
10.3 Facader mod den cirkelformede have og administrationsbygningen
De fire bygninger der har facader mod den cirkelformede have, kan have sit eget udtryk, men det skal ses, at de er i samme familie. Sammenhængen mellem bygningerne skabes gennem brug af materialer, nedtonede naturlige farver og slægtskab i arkitektoniske detaljer. Det skal tilstræbes at anvende genbrugsmaterialer som en del af facaden.
10.4 Sekundære facader på tekniske anlæg og mindre bygninger
Materialer til de sekundære facader på de tekniske anlæg og på de mindre bygninger kan afvige fra materialelisten angivet i § 10.1. Materialer til facader på tekniske anlæg og mindre bygninger skal primært være funktionelle. De skal svare til anlæggets tekniske behov og muliggøre fremtidig udvikling. Facaderne kan integreres i landskabet ved at blive beklædt med beplantning eller tilbyde andre habitater for dyr, insekter og fugle.
10.5 Mindre bygningsdele
Mindre bygningsdele som vinduer, døre, porte, karnapper, tilbagetrækninger og fremspring i facaden og lignende kan udføres i andre materialer og farver end facadematerialerne.
10.6 Tagmaterialer
Tage skal fremstå som grønne tage, tegl, metal, tagpap, stenmaterialer (fx skifer) eller stråmaterialer.
Der må ikke anvendes reflekterende tagmaterialer med et glanstal højere end 20. Undtaget herfra er solceller og lignende.
10.7 Ventilationsafkast og teknik
Nødvendige tekniske installationer og teknisk udstyr samt trapper og elevatortårne på tage skal integreres i bygningers udformning, så bygning og tekniske installationer fremstår som en helhed. De tekniske
installationer kan enten integreres i bygningen, eller afskærmes med trælameller eller lign. omkring installationerne i sammenhæng med bygningens arkitektur. Undtaget herfra er solceller og lignende miljøtekniske anlæg.
10.8 Sokler
Sokler må udføres i en maksimal højde på 0,3 meter. Således skal eventuelle kældre og sokler, der på grund af terrænet har en hel eller delvis fri facade, udføres som ydervægge / facade eller aftrappes til en maksimal højde på 0,3 meter.
10.9 Belysning af bygninger
Spot og effektbelysning for fremhævelse bygningers placering, funktioneller sammenhæng med landskabet, skal integreres som en del af bygningerne / bygningsdelene. Spot og effektbelysning må ikke være til gene for omgivelser og trafik.
10.10 Virksomheds- og logoskilte
Der må kun opsættes skiltning (navn, logo, adresse, åbningstider) for de virksomheder, der har adresse inden for lokalplanområdet. Der må skiltes for virksomheder, men ikke reklameres for produkter. Al skiltning skal tilpasses bygningernes arkitektur og næromgivelser med hensyn til dimensionering, materialer, farver og design. Der må ikke skiltes på tage.
10.11 Henvisningsskilte
Der kan placeres 1 pylon til samlet skiltning med en maksimal højde på 2,5 meter og en maksimal bredde på 1 meter ved vejadgangen fra Omfartsvejen
Ud over firma- og logoskilte må der inden for området kun opstilles fælles henvisningsskilte efter et samlet koncept, efter indkørslen fra Omfartsvejen, samt ved indkørslen til den enkelte anlægszone.
Ved indkørslen til den enkelte anlægszone og indenfor anlægszonerne må der desuden placeres de skilte, der er nødvendige for områdets funktion. Skiltefladen til den enkelte anlægszone må ikke overstige 1,0 m².
Henvisningsskilte må ikke indeholde reklame. Henvisning til virksomheder på andre ejendomme må ikke finde sted.
10.12 Reklamering
Reklamering ved reklametavler eller lignende større skiltning må ikke finde sted.
10.13 Flagning
Ved Administrations- kontorfaciliteterne kan der opsættes en flagstang til flagning, og endvidere er der mulighed for at opsætte yderligere en flagstag til virksomhedsbanner i form af et flag.
10.14 Lyskilder
Lyskilder med samme belysningsfunktion skal være ens inden for hver enkel anlægszone. Lyskilder skal udføres som LED belysning eller anden lavenergibelysning.
11.1 Opholdsarealer
Det skal sikres, at der etableres udendørs opholdsareal for områdets ansatte. Opholdsarealer kan placeres på terræn, på dæk, som grønne områder med terrasser.
11.2 Terrænregulering
Terrænregulering i anlægszonerne må kun ske i overensstemmelse med kortbilag 8.
Herudover må der i forbindelse med byggemodningen af de enkelte delområder foretages nødvendige terrænreguleringer for at bringe terrænet omkring anlægszoner, færdselsarealer, belagte opholdsarealer, anlæg til håndtering af regnvand og stiforløb i overensstemmelse med de tekniske krav fra det enkelte anlæg eller vej- og stiforløb.
11.3 Etablering af jorddiger
Der kan etableres jorddiger af overskudsjord fra lokalplanområdet som vist på kortbilag 8. Jordvoldene må have en maksimale højde er angivet på kortbilag 8.
Der skal etableres en min. 1,5 m. og maks. 2 m. høj jordvold langs afgrænsningen mod vest, for at sikre at lyskegler fra parkerende biler ikke kommer til at genere nabobebyggelse i landsbyen Langerød. Diget skal integreres i en læhegnsbevoksning, der også har en afskærmende effekt, som beskrevet i § 11.7.
11.4 Etablering af beplantning
De i lokalplanen udlagte grønne arealer i delområde 3 skal etableres i overensstemmelse med den på kortbilag 7 viste beplantningsplan, og efter bestemmelser i § 11.5 til § 11.9.
11.5 Beplantning ved beskyttede diger
Der må ikke plantes i et afgrænset område nedenfor det nordlige dige, da dette vil sløre digets visuelle betydning i området, jf. bilag 7.
11.6 Gårdrum/opholdsarealer
Der skal etableres rumskabende beplantning med stor variation i artssammensætning og udtryk som sikrer gode forhold for biodiversitet og som beriger pausen og udsigten for ansatte og besøgende, efter principperne på kortbilag 7.
Der skal anvendes hjemmehørende arter og/eller frugttræer og frugtbuske, af hensyn til biodiversiteten og nytteværdien for områdets brugere. Af egnede hjemmehørende arter kan nævnes Alm. hvidtjørn, Engriflet hvidtjørn, Koralhvidtjørn, Alm. røn, Alm. hæg, Seljepil, Alm. hyld, Benved, Skovabild (Vild æble), Hassel og vilde roser (Æblerose, Hunderose og Blågrøn rose.).
Opholdsarealer skal indrettes med både opholdsinventar og naturlige elementer, såsom store sten, træstammer og træstubbe, samt rumskabende elementer som f.eks. kvashegn, pilebevoksninger o.lign. De naturlige elementer skal give området et naturligt udtryk og understøtte både leg, ophold og biodiversitet.
11.7 Beplantning ved jordvolde
Jordvoldene skal have karakter af et sammenhængende landskab med en veksling mellem mindre skovbevoksninger og åbne områder med fritvoksende græs og urter, og med overgangszoner hvor spredte grupper af mindre træer og buske giver variation og et naturligt udtryk. Der skal anvendes hjemmehørende arter der kan trives på tørre og udsatte lokaliteter, såsom Havtorn, Slåen, Æblerose, Blågrøn rose, Benved, Rød kornel, Skovabild, Alm. hyld, Koralhvidtjørn, Engriflet hvidtjørn, Alm. hæg, Navr, Stilkeg, Vintereg, Skovfyr og Vortebirk.
De åbne græssletter skal have karakter af høsletsarealer, hvor der gives gode betingelser for at en bred sammensætning af vilde urter kan sprede sig. Der kan slås trampestier igennem vegetationen, alt efter brug og behov.
11.8 Afskærmende læhegn mod vest
Der skal etableres et min. 5 meter bredt beplantningsbælte mod vest, som sikrer at det tekniske anlæg og parkerede biler afskærmes mest muligt mod nabobebyggelsen i landsbyen Langerød. Der skal anvendes hjemmehørende træer og buske, som sikrer et tæt læhegn. Af egnede arter kan nævnes; Fuglekirsebær, Vintereg, Stilkeg, Alm. hvidtjørn, Koralhvidtjørn, Hassel, Alm. hæg, Benved, Hunderose, Blågrøn rose, Rød kornel og Alm hyld.
11.9 Beplantning omkring forsinkelsesbassiner
Områderne der omgiver regnvandsbassinerne, skal have karakter af et sammenhængende landskab med en veksling mellem mindre skovbevoksninger og åbne områder med fritvoksende græs og urter, og med overgangszoner hvor spredte grupper af fritvoksende træer og buske giver variation og et naturligt udtryk. Der skal anvendes hjemmehørende arter, som er tilpasset jordbunden og kan tåle skiftende hydrologiske forhold (oversvømmelse). Området skal gives et ’vådt udtryk’ nærmest regnvandsbassinerne, af egnede arter med ’vådt udtryk’ kan nævnes; Rødel, Ask, Gråpil, Femhannet pil, Øret pil, Tørst og Mosepors. Desuden kan arter som Småbladet lind, Stilkeg, Avnbøg, Alm. røn, Alm. hæg, Benved og Rød kornel også klare sig i den periodevise våde jord, samt den mere tørre på skrænterne.
De åbne græssletter skal have karakter af høsletsarealer, hvor der gives gode betingelser for at en bred sammensætning af vilde urter kan sprede sig. Der kan slås trampestier igennem vegetationen, alt efter brug og behov.
11.10 Beplantning ved ankomstvejen
Der skal etableres en trærække langs ankomstvejen i det nordøstlige hjørne, som vist på kortbilag 7. Trærækken skal give en karakterfuld velkomst til Energibyen, og et rumligt modspil til parkeringspladsen lige syd for. Der skal anvendes hjemmehørende arter der er egnede som store karakterfulde træer tæt ved veje. Af egnede arter kan nævnes; Småbladet lind, Spidsløn, Avnbøg, Fuglekirsebær, Vintereg, Stilkeg, Storbladet lind.
11.10 Vej- og stibelysning
Primærvejen vist på kortbilag 5 må belyses med en maksimal lyspunktshøjde på 6 meter og skal være i form af en nedadrettet belysning. Stier kan belyses ved parkbelysning med en nedadrettet lyspunktshøjde på maksimal 4 meter.
I delområde 1 og 4 må manøvrearealer, inden for anlægszonerne, belyses med en maksimal lyspunkthøjde på 6 meter. Uden for anlægszonerne må belyses med en lyspunktshøjde på maks. 4 meter.
For hele området gælder, at arealer ved porte og døre kan belyses med belysningsarmaturer på væg.
11.11 Etablering af forsinkelsesbassiner
I delområde 2 kan der etableres forsinkelsesbassiner til opsamling af regnvand. Området udformes i princippet med en beliggenhed som vist på kortbilag 5.
Området skal dimensioneres, så det kan rumme den samlede afvanding fra lokalplanområdet.
11.12 Udendørs oplag
Oplagring af materialer og lign. må kun finde sted i anlægszone 2 indenfor bygninger eller særligt afskærmede arealer.
12.1 Byggemodning
I forbindelse med byggemodningen af de enkelte anlægszoner skal udarbejdes en plan for de områder, der berøres, til godkendelse af byggemyndigheden. Planen skal redegøre for og vise, hvordan adgangsforhold, befæstelser, parkerings-, opholds- og friarealer, beplantning, belysning, stiforbindelser, og terrænreguleringer og anlæg til håndtering af regnvand udføres.
12.2 Miljøregler
For at forebygge lugt- og støjgener, er det en forudsætning for byggetilladelse til etablering af de erhvervsmæssige aktiviteter i lokalplanområdet, at det sikres at gældende miljøregler kan overholdes.
12.3 Spildevand
Ny bebyggelse må ikke tages i brug før anlæg til håndtering af vand fra tage og befæstede arealer er etableret og bebyggelsen er tilsluttet et spildevandsanlæg efter myndighedens anvisninger.
12.4 Opholdsarealer
Ny bebyggelse til kontor- og administrationsformål må ikke tages i brug før udendørs opholdsarealer er etableret i overensstemmelse med bestemmelserne i lokalplanens § 11.2.
12.5 Parkering
Ny bebyggelse til kontor- og administrationsformål må ikke tages i brug, før de i § 5.4 nævnte parkeringspladser er anlagt.
13.1 Museumsloven
Hvis der inden for lokalplanområdet er, eller afdækkes jordfaste fortidsminder, vil disse være omfattet af Museumsloven. Ved fund af spor af fortidsminder skal museet straks tilkaldes.
13.2 Vejadgang forudsætter tilladelse til gennembrud af stendiget, jf. kortbilag 2.
§14.1 Deklarationer
Ingen deklarationer bortfalder med lokalplanens vedtagelse.
Midlertidige retsvirkninger
15.1 Indtil planforslaget er endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen må området ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Det gælder efter planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsættes som hidtil.
15.2 Når fristen for fremlæggelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet kan Kommunalbestyrelsen give tilladelse til, at ejendommen ændres eller bebygges i overensstemmelse med planforslaget. Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra datoen for forslagets offentliggørelse og indtil forslaget er endelig vedtaget, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen.
Permanente retsvirkninger
15.3 Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen, må de ejendomme, der er omfattet af planen, efter planlovens § 18, kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.
15.4 Den eksisterende lovlige anvendelse kan ske som hidtil. Lokalplanen medfører i sig selv ikke krav om etablering af de anlæg mv. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til Plandata.
15.5 Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.
Forslag til lokalplan 2.105 er vedtaget af kommunalbestyrelsen den XX. måned 2024. (Udfyldes efter vedtagelse)