Støj
Erhvervsvirksomhederne skal overholde de vejledende grænseværdier for støj fra virksomheder jf. Miljøstyrelsens vejledning nr. 5 / 1984 ”Ekstern støj fra virksomheder”. For beskytte de omkringliggende boligområder, skal nedenstående krav overholdes for hhv. dag-, aften- og natperiode.
For boligområdet nord for lokalplanområdet, som er et rent boligområde, skal nedenstående grænseværdier for ”Boligområder for åben og lav boligbebyggelse” overholdes i skel.
Uddrag fra miljøstyrelsens vejl. om ekstern virksomhedsstøj |
Mandag - Fredag kl. 07 - 18, Lørdag Kl. 07 - 14 |
Mandag - Fredag Kl. 18 - 22, Lørdag Kl. 14 - 22, Søn- og helligdag Kl. 07 - 22 |
Alle dage Kl. 22 - 07 |
2. Erhvervs- og industriområder med forbud mod generende virksomheder | 60 db | 60 db | 60 db |
5. Boligområder for åben og lav boligbebyggelse | 45 db | 40 db | 35 db |
OBS. Se evt. Miljøministeriets publikationer ”Støj fra Veje” - vejledning nr. 4, 2007, ”Ekstern støj fra virksomheder” - vejledning nr. 5, 1984, ”Støjkortlægning og støjhandlingsplaner” - vejledning nr. 4, 2006, samt vejledninger om flystøj (nr. 5/1994) og jernbanestøj (nr. 1/1997).
Jordforurening
Indenfor lokalplanområdet er flere mindre arealer, primært i erhvervsområdet øst for banen forurenet med en V1 kortlægning. En V1 kortlægning betyder at der er mistanke om jordforurening, ofte på baggrund af historiske oplysninger. To steder er der jordforurening med kortlægning V2. Ved en V2 kortlægning betegnes jorden som lettere forurenet område i henhold til Jordforureningsloven.
Hvis der efterfølgende ved grave- og anlægsarbejdet konstateres jordforurening, skal arbejdet indstilles og kan først genoptages når dette meddeles. Fundet anmeldes til Vækst og Bæredygtighed, Holbæk Kommune jf. jordforureningslovens § 71. Send en mail til jord@holb.dk eller kontakt os på tlf. 72 36 36 36. Ændret anvendelse af kortlagt forurenet jord kan kræve tilladelse efter jordforureningslovens § 8.
Fund og fortidsminder
Der er ikke registreret fund eller fortidsminder i lokalplanområdet. Der kan dog sagtens fremkomme fund indenfor lokalplanområdet, f.eks. i forbindelse med byggeri. jf. museumslovens § 25 kan bygherren eller den, for hvis regning et jordarbejde skal udføres på landjorden, forud for igangsætning af arbejdet anmode Holbæk Museum om en udtalelse. Såfremt der i forbindelse med grave og anlægsarbejder konstateres fund af fortidsminder, skal den del af arbejdet, der berører fundet, straks indstilles, og fundet skal anmeldes til Holbæk Museum, jf. museumslovens § 27.
Natur
Der er tidligere fundet bilag IV-arter i området ved mosen. Delområde 4 er derfor udlagt til grønt område og må ikke bebygges. Dermed vurderes at lokalplanen fastlægger tilstrækkelig beskyttelse af de potentielle bilag IV-arter i lokalplanområdet, således at de ikke bliver negativt påvirket.
Miljøvurdering
Der er foretaget en screening af planforslagenes miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017). Miljøscreeningen er offentliggjort som bilag til planforslaget.
Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse
1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller
2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.
Efter § 8, stk. 2, nr. 1 skal planer, der fastlægger anvendelsen af et mindre område på lokalt plan eller alene medfører mindre ændringer i forhold til den gældende planlægning dog kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. Beskriv her i hvorfor der er tale om mindre ændringer ift gældende planlægning eller et mindre område på lokalt plan. Hvis det ikke er muligt, skal der udarbejdes miljøvurdering.
Planforslagene vurderes på baggrund af en screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:
- Planerne fastlægger anvendelsen af et afgrænset eksisterende byområde, og angiver kun mindre ændringer i forhold til gældende planlægning.
- Planerne sikrer via deres bestemmelser, at projektet ikke får en væsentlig indvirkning på miljøet.
Der er derfor ikke behov for en egentlig miljøvurdering.
Afgørelsen om ikke at udarbejde miljørapport er offentliggjort sammen med planforslaget.