Miljø

Støj

Lokalplanområdet ligger ud til Tjebberupvej, og det skal sikres, at der ved etablering af boliger kan tilvejebringes opholdsareal, der overholder vejledende grænseværdier, ligesom vejledende grænseværdier for indendørs støj skal overholdes. Derudover forefindes ikke jernbane eller anden infrastruktur, der giver anledning til væsentlige støjpåvirkninger.

Jordforurening

Der er registreret potentielt jordforurening (V1) på ejendommen, eftersom der har tidligere været smedje på grunden. I den forbindelse skal det dokumenteres ved prøver, at den øverste halve meter jord er ren, jf. jordforureningslovens § 72 b og §8. Hvis der efterfølgende ved grave- og anlægsarbejdet konstateres jordforurening, skal arbejdet indstilles og kan først genoptages, når dette godkendes af Holbæk Kommune, som kan kontaktes på jord@holb.dk.

Fund og fortidsminder

Planarealet er terrænreguleret og bebygget.

Før jordarbejder har bygherre/entreprenør altid mulighed for at indhente det arkæologisk ansvarlige museums udtalelse om arkæologiske interesser, jf. museumslovens § 25. Herved har bygherre og entreprenør de bedste muligheder for at undgå uplanlagt standsning af anlægsarbejdet og undgå udgifter til arkæologisk undersøgelse jf. museumslovens § 27. Hvis museet i sin udtalelse vurderer, at der ikke findes væsentlige arkæologiske bevaringsinteresser på arealet, så skal evt. udgifter til nødvendig arkæologisk undersøgelse betales af Kulturministeren jf. museumslovens § 27 stk. 5. En udtalelse fritager ikke bygherre/entreprenør fra forpligtelsen til at standse anlægsarbejdet og underrette museet, hvis arkæologiske levn påtræffes, men den fritager bygherre for udgifterne til en arkæologisk undersøgelse.

Miljøvurdering

Der er foretaget en screening af planforslagets miljømæssige påvirkninger i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 4 af 03/01/2023). Miljøscreeningen er offentliggjort som bilag til planforslaget.

Ifølge lovens § 8, stk. 2 skal der gennemføres en vurdering af, om planer og programmer kan få en væsentlig indvirkning på miljøet, når disse

1) er omfattet af stk. 1, nr. 1, og kun fastlægger anvendelsen af mindre områder på lokalt plan eller angiver mindre ændringer i sådanne planer eller programmer eller

2) i øvrigt fastlægger rammerne for fremtidige anlægstilladelser og kan forventes at få væsentlig indvirkning på miljøet.

Efter § 8, stk. 2, nr. 2 skal planer dog kun miljøvurderes, hvis de må antages at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet. 

Planforslaget vurderes på baggrund af en screening ikke at kunne få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:

  • Planforslaget medfører ikke væsentlige ændringer ift. bestående planmæssige forhold, da planområdet allerede er udlagt til byzone og boligområde.
  • Da planområdet er omkranset af eksisterende fuldt udbygget byområde, og projektforslaget muliggør en naturlig omdannelse af landsbyområde efter tidligere anvendelse af arealet er ophørt.
  • Lokalplanforslaget medfører ikke væsentlige ændringer af trafikken i det omgivende område.
  • Lokalplanområdet rummer ikke væsentlige bindinger eller naturinteresser indenfor eller i nærheden af lokalplanområdet.

Afgørelsen om ikke at udarbejde miljørapport er offentliggjort sammen med planforslaget.

Bilag IV-arter

Der er formodning om bilag-IV-arter indenfor planområdet.

Det bevaringsværdige træ markeret med bevaringshensyn for flagermus på kortbilag 7, har revner og sprækker, og som vurderes potentielt at havde betydning for flagermus. Træet bevares og der fastsættes bestemmelser for træet i planforslaget og det vurderes derfor, at flagermus ikke påvirkes af planen.