Energi og forsyning
Planområdet er beliggende indenfor et naturgasforsynet og seperatkloakeret område.
Energiforsyning
SEAS/NVE er netselskab og elleverandør i området, dvs. de har ansvaret for en sikker elforsyning i området. Der kan frit vælges elleverandør. Elleverandørselskabet er det selskab, der sælger el til slutbrugerne.
Varmeforsyning
Området ligger indenfor kollektivt varmeforsyningsområde til naturgas. Varmeforsyningen kan endvidere udføres som fjernvarme. Der er dog ikke ved eksisterende forhold fjernvarme i nærområdet. Fjernvarmeforsyning i Tuse By vurderes potentielt at kunne være en bruger- og samfundsøkonomisk god og klimavenlig løsning.
Bygningsopvarmning og varmt brugsvand kan ligeledes ske som individuel opvarmning og i henhold til den enhver tid gældende strategisk varmeplan for Holbæk Kommune. Opvarmning skal i så fald baseres på vedvarende energi. Holbæk Kommune gør opmærksom på, at opsætning af evt. ventilation/varmepumper skal leve op til miljøstyrelsens støjgrænser og at de opsættes med størst mulig hensyntagen til naboer. Energistyrelsen har udarbejdet en vejledning hertil: https://ens.dk/ansvarsomraader/varme/stoejberegner-varmepumper
Vandforsyning
Området forsynes med vand fra Tuse Vandværk, og ny bebyggelse forudsætter tilslutning til ovennævnte vandværk.
Vandværket har tilladelse til at indvinde op til 110.000 m3 pr. år og har de seneste år indvundet godt 80.000 m3. Vi forventer at eventuelt ekstra vandforbrug således kan forsynes indenfor vandværkets eksisterende indvindingstilladelse.
Regn- og spildevand
Planområdet er beliggende indenfor separatkloakeret område. Tilladelse til kloaktilslutning skal søges hos Holbæk Kommune.
Affald og genbrug
Affald bortskaffes i henhold til ”Regulativ for bortskaffelse af husholdningsaffald” samt ”Erhvervsaffaldsregulativ” for Holbæk Kommune.
Telekommunikation
Ny bebyggelse kan tilsluttes kabelnet, fibernet eller lignende fælles signalanlæg.