I henhold til Lov om planlægning (lovbekendtgørelse nr. 223 af 1. marts 2024 med senere ændringer) fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.
Det er lokalplanens formål:
1.1 at sikre mulighed for etablering af vindmøller med tilhørende fundamenter og arbejdsarealer, samt teknikbygninger/koblingsstation,vejanlæg og vejadgang.
1.2 at fastsætte bestemmelser der sikrer, at vindmøllerne fremstår ensartede i form af type, totalhøjde og farve.
2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter dele af følgende matrikelnumre:
3a, 3b, 18, 19a, 27, Lammefjorden, Kundby.
Lokalplanen omfatter nuværende og fremtidige ejendomme, dele af ejendomme, ejerlejligheder, umatrikulerede arealer og vejarealer inden for lokalplanens afgrænsning, som vist på kortbilag 1.
2.2 Lokalplanområdet ligger i landzone og skal forblive i landzone ved den endelige vedtagelse af denne lokalplan.
3.1 Lokalplanen erstatter de landzonetilladelser til anvendelse, bebyggelse og anlæg i landzone jf. Planlovens § 15 stk. 1, som er nødvendig for lokalplanens virkeliggørelse på betingelse af, at arealet retableres til markdrift, hvis det ikke længere er i brug til vindmøller. Lokalplanen indeholder således bonusvirkning.
Der skal derfor ikke efter lokalplanens vedtagelse meddeles landzonetilladelse til bebyggelse og anlæg, som er nødvendige for lokalplanens virkeliggørelse, herunder:
Betingelser for bonusvirkning
Når brugen af vindmøllerne ophører, skal vindmøllerne, inkl. fundamenter, stepup-transformer, tekniske anlæg, og installationer (alle til minimum 1 meter under terræn) fjernes af anlægsejer i henhold til indgåede lejebrugsaftaler inden ét år efter driften er ophørt. Arealerne skal af anlægsejer retableres til landbrugsmæssig drift. Dette skal ske uden udgift for det offentlige. Hvis fjernelse og retablering ikke er sket inden ét år efter brugen af vindmøllerne, er ophørt, kan kommunen lade arbejdet udføre for anlægsejers regning.
4.1 Lokalplanområdet må anvendes til vindmølleanlæg samt landbrugsdrift.
4.2 Indenfor lokalplanområdet kan der etableres vindmøller med dertilhørende vejanlæg, arbejds- og vendearealer, teknikbygninger, tekniske installationer, samt øvrige nettilslutningsanlæg, herunder kabler mellem vindmøller og tekniske installationer, der er nødvendige for driften af vindmøllerne.
5.1 Der kan ske udstykning af og inden for lokalplanområdet. Vindmøllerne kan udstykkes i selvstændige parceller. Hver vindmølleejendom skal have et grundareal svarende til minimum møllens fundament og maksimum af samme størrelse som møllens rotorareal.
6.1 Lokalplanområdet skal vejbetjenes fra offentlig vej via Kanalvej i princippet som vist på kortbilag 2.
6.2 Der udlægges areal til adgangsvej som skitseret på kortbilag 2. Der må kun etableres veje, som er nødvendige for anlæg og/eller drift af vindmøllerne eller for jordbrugsdriften.
6.3 Adgangsveje må kun anlægges med en bredde på op til 6 meter. Bredden kan dog udvides punktvis i forbindelse med kurver og vigepladser for at sikre tilstrækkeligt manøvreareal til kørsel med tunge køretøjer. Vejene må kun udføres med en kørefast belægning i form af stabilgrus.
6.4 I tilknytning til den enkelte vindmølle må der anlægges et arbejdsareal i hele vindmøllens levetid på maksimalt 2.000 m2, som vist på kortbilag 2. Arbejdsarealerne må kun udføres med en kørefast belægning af grus. I anlægsperioden må der anlægges de nødvendige midlertidige arbejdsarealer. De midlertidige arealer skal reetableres til eksisterende anvendelse, når anlægsarbejdet er færdiggjort.
7.1 Elkabler og kommunikationskabler mellem de enkelte vindmøller, teknikbygninger, stepup-transformer og el-nettet må alene udføres som jordkabler. Ledninger skal fremføres som jordkabler.
7.2 Vindmøllerne kan afmærkes af hensyn til lufttrafikken efter krav fra Trafikstyrelsen i henhold til de til enhver tid gældende regler. Anden permanent belysning af møllerne med tilhørende anlæg er ikke tilladt.
8.1 I byggefelt 1 må der maksimalt placeres tre vindmøller der skal placeres i en ubrudt linje med tilnærmelsesvis samme indbyrdes afstand, som vist på kortbilag 2. Vindmøllerne skal visuelt fremstå med lige indbyrdes afstand. Vindmøllerne må ikke have vingeoverslag uden for lokalplanområdet
I byggefelt 2 kan der desuden opføres 3 teknikbygninger inklusiv koblingsudstyr med placering ved hver mølle, som vist på kortbilag 2.
8.2 Vindmøllernes totale højde over eventuelt reguleret terræn til vingespids i højeste position må maksimalt være 150 meter. Højden måles fra terræn til vingespids, når spidsen er højst over terræn.
8.3 Vindmøllerne i området skal være ensartede med samme rotordiameter og navhøjde og totalhøjde.
8.4 Vindmøllernes fundamenter skal stå med øverste kant under terræn, så de ikke kan ses.
8.5 Teknikbygninger må maksimalt have en højde på 3 m over terræn og teknikbygningerne må maksimalt have et samlet areal på 15 m2.
8.6 Der kan i anlægsfasen anlægges midlertidige arbejdsarealer, herunder arealer til vindmølledele mv.
9.1 Der må kun opføres vindmøller med en ensartet ydre fremtræden, så vindmølleparken fremtræder som en helhed. Rotorerne skal have tre vinger, og omdrejningen skal være med uret set med ryggen mod vinden.
9.2 Vindmøllernes tårne skal opføres som lukkede, koniske rørtårne.
9.3 Vindmøllernes tårne, nacelle (generatorhus) og vinger skal fremtræde i samme lysegrå farve. Af hensyn til flysikkerheden skal farven være lysegrå og ikke mørkere end RAL 7035.
Vindmøllevingerne skal være antirefleksbehandlede svarende til et maksimalt glanstal på 30 efter NCS-systemet for at undgå reflekser.
Teknikbygninger skal udføres i afdæmpede jordfarver som olivengrøn, NCS: S 8010-G70Y, brændt umbra, NCS: S8005-Y50R, rå umbra, NCS: S7020-Y70R og grøn umbra (NCS: G18Y), der i videst muligt falder ind i omgivelserne.
10.1 Der må ikke opsættes reklameskilte inden for lokalplanområdet. Der må opsættes firmanavn og logoer med en størrelse på maksimalt 7 x 3 meter på den enkelte vindmølles nacelle (generatorhus).
11.1 Terrænregulering må kun udføres inden for og i en afstand op til 5 meter fra det med gult og blåt markerede område på kortbilag 2. Terrænreguleringer må kun udføres med hældninger, som ikke er stejlere end 1:10.
Indtil planforslaget er endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen må området ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Det gælder efter planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsættes som hidtil.
Når fristen for fremlæggelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet kan Kommunalbestyrelsen give tilladelse til, at ejendommen ændres eller bebygges i overensstemmelse med planforslaget. Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra datoen for forslagets offentliggørelse og indtil forslaget er endelig vedtaget, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen.
Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen, må de ejendomme, der er omfattet af planen, efter planlovens § 18, kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.
Den eksisterende lovlige anvendelse kan ske som hidtil. Lokalplanen medfører i sig selv ikke krav om etablering af de anlæg mv. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til Plandata.
Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.
Forslag til lokalplan 8.02 er vedtaget af kommunalbestyrelsen den 20. november 2024.