Bestemmelser

I henhold til Lov om planlægning (lovbekendtgørelse nr. 223 af 1. marts 2024 med senere ændringer) fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

Lokalplanens formål er at sikre at:

1.1 udformningen af området minimerer risikoen for oversvømmelser, både indenfor og udenfor området.

1.2 områder til håndtering af regnvand skal placeres, så terrænet udnyttes bedst muligt og formgives med et naturligt præg.

1.3 området fremstår som en naturlig forlængelse af Gislinge by gennem veje og stiforbindelser.

1.4 området skal fremstå som et grønt boligområde, med plads til rekreative forhold (f.eks. leg og ophold) 

2.1 Lokalplanområdet afgrænses som vist på kortbilag 1 og omfatter matrikel: 24f Gislinge By, Gislinge, samt alle parceller, der efter den 1. september 2024 udstykkes herfra.

2.2 Lokalplanområdet er beliggende i landzone og skal med vedtagelsen af denne lokalplan overføres til byzone.

3.1 Lokalplanområdet må kun anvendendes til boligformål, i form af tæt-lav bebyggelse (rækkehuse og/eller dobbelthuse) samt anlæg til håndtering af regnvand og anlæg til håndtering af støj.

3.2 Derudover må der placeres tekniske anlæg til områdets forsyning, herunder varmeanlæg, pumpe- og transformerstation, teknikskab og støjdæmpende foranstaltninger.

3.3 Lokalplanområdet inddeles i 4 delområder, som vist på kortbilag 2:

delområde 1, må kun anvendes til rækkehuse
delområde 2, må kun anvendes til rækkehuse og dobbelthuse
delområde 3, må kun anvendes skybrudsareal med tilhørende bassiner og beplantning
delområde 4, må kun anvendes til støjafskærmning og beplantning

4.1 Indenfor lokalplanområdet må der kun fortages udstykning i overensstemmelse med principperne som vist på kortbilag 6.

4.2 Ved udstykning til selvstændige matrikler, skal de enkelte grunde/matrikler have en grundstørrelse mellem 200 m2 og 440 m2 pr. bolig, som vist på bilag 6.2 vedrørende bebyggelsesprocenter.

Generelt
5.1 Indenfor lokalplanområdet skal boligområderne (delområde 1 og 2) placeres mod syd og vest mens arealet mod nord og øst (delområde 3) skal friholdes for byggeri, som vist på kortbilag 2.

5.2 Indenfor lokalplanområdet må der maksimalt opføres 68 boliger.
Boligerne fordeles med ca. 44 boliger i boligområde 1, og ca. 24 boliger i boligområde 2.

5.3 Bebyggelsesprocent for området under ét må ikke overstige 9 %. Hvis boligerne udstykkes, må bebyggelsesprocenten for den enkelte grund/matrikel ikke overstige 40 %, som angivet på bilag 6.2.
(andel af fælles friareal og skybrudsområde medregnes ikke)

5.4 Indenfor lokalplanområdet må boligerne maksimalt opføres i 1 etager. Den samlede bygningshøjde må ikke overstige 5 meter målt fra reguleret terræn, som fremgår af kortbilag 5.

5.5 Alle boliger med tilhørende opholdsarealer/forarealer skal placeres nord for byggelinjen, der vist på kortbilag 2. Byggelinjen er placeret 25 meter fra jernbanesporets midte.

5.6 Bebyggelse til fælles tekniske anlæg skal indpasses i området under hensyntagen til naboomgivelserne og de grønne fællesområder.

5.7 Boligerne skal placeres og opføres med en gulvkote på minimum 5,2.

Delområde 1
5.8 Boligerne skal placeres i rækker á 3 - 5 boliger og rækkerne skal placeres parallelt med boligvejene B-B og C-C og D-D, så boligens ankomstfacade/ankomstareal fremstår vinkelret på boligvejene, og som vist på kortbilag 6.

5.9 Ved stiforbindelser mellem rækkehusene skal afstanden mellem boligernes gavle være mindst 7 meter.

5.10 Mindre bebyggelse som skure skal placeres ved ankomstarealet.

5.11 Ved etablering af carporte skal de opføres efter et fælles princip med hensyn til type, materiale – og farvevalg. Der må kun opføres en carport pr. matrikel/bolig.

Delområde 2
5.12 Boligerne skal placeres i rækker á 2 - 4 boliger og rækkerne skal placeres vinkelret på boligvej B-B, så boligens ankomstfacade/ankomstareal fremstår vinkelret på adgangsstierne a-a, som vist på kortbilag 6.

5.13 Mindre bebyggelse som skure skal placeres ved ankomstarealet.

5.14 Der må ikke opføres carporte indenfor delområdet.

Boliger (facader og gavl)
6.1 Indenfor lokalplanområdet skal facader og gavle på boligerne fremstå ens i farve- og materialevalg.

6.2 Bebyggelsens facader og gavle skal opføres i teglsten, enten som blank mur eller overfladebehandlet (f.eks. pudset, vandskuret) eller i træ. Der tillades mindre partier af andet materiale, f.eks. træ, glas og/eller plademateriale

6.3 Gavle og gavltrekanter på boligbebyggelse skal fremstå i samme materiale.

6.4 Indenfor lokalplanområdet må der ikke anvendes zink, kobber og bly. Der tillades overfladebehandlet stålmateriale f.eks. til tagrender.

6.5 Opsætning af individuelle varmeanlæg på boligerne skal indarbejdes/integreres i boligernes facade eller gavle på en måde, så anlægget ikke fremtræder markant i facaden eller gavlen.

Mindre bygninger
6.6 Carporte (delområde 1) skal opføres i træ, metal eller samme materialer som beboelsen og skal være åben på mindst 2 af siderne. Opføres carporte i træ skal de males sorte, mørkegrå eller samme farve som beboelsen.

6.7 Mindre bebyggelse som f.eks. skure skal opføres i træ og males sorte, mørkegrå eller samme farve som beboelsen

Boliger (tage)
6.8 Indenfor lokalplanområdet skal tage på boligerne fremstå ens, både i tagform, farve- og materialevalg.

6.9 Tage skal opføres som saddeltag med en hældning mellem 5 og 35 grader.

6.10 Tage skal fremstå grå eller sorte i enten teglsten, betontagsten eller tagpap eller som vegetationstage (grønne tage).

Mindre bygninger (tage)
6.11 Tage på carport skal være i sort tagpap, plast eller som vegetationstage (grønne tage).

6.12 Tage på skure skal opføres som saddeltag eller som tage med ensidig taghældning mellem 5 og 35 grader.

Farver
6.13 På al bebyggelse (boliger, skure, evt. carporte) må der kun anvendes sort, hvid og jordfarver, som angivet på illustration 1, samt disse farvers blanding med sort og hvid farve.

6.14 Anvendelse af blanke eller reflekterende tagmaterialer må ikke overstige et glanstal på 30. Ved solcelleanlæg skal disse placeres på en måde, hvor de ikke kaster lysrefleksioner tilbage i retning af fællesarealer og nabobebyggelse

Farveskala Ny

Veje
7.1 Vejadgang til lokalplanområdet skal ske fra den eksisterende vej Tranekær.

7.2 Alle veje indenfor lokalplanområdet, undtaget vej ”S” skal have status af privat fælles veje og skal udlægges i princippet som vist på kortbilag 3.

7.3 Adgangsvejen A-A (fordelingsvej) skal anlægges med lige forløb, som vist på kortbilag 3.

Vej A-A anlægges med en samlet bredde på 9 meter, fordelt med kørebaner på 2 x 3 meter i bredden og fortov på 2 meter i bredden på nordlige side af vejen samt 0,5 meter rabat på begge sider af vejen.
Der må ikke anlægges overkørsler/adgangsarealer til boligerne fra vej A-A.

7.4 Boligvej B-B giver direkte adgangsvej til boligerne og skal anlægges med et slynget forløb, som vist på kortbilag 3.

Vej B-B anlægges med en samlet bredde på mellem 9 meter og 11 meter, fordelt med kørebaner på 2 x 3 meter i bredden og fortov på 2 meter i bredden på syd-vest side af vejen, samt fortov på 2 meter i tilknytning til arealer til fællesparkering og arealer til renovation på nord-øst side af vejen. Derudover skal der være 0,5 meter rabat på begge sider af vejen.

Der må maksimale anlægges to overkørsler pr. bolig og den samlede længde af overkørslen må ikke overstige 5 meter.

7.5 Krydset mellem vej A-A og vej B-B skal markeres med en hævet flade, som vist på kortbilag 3.

7.6 Boligvejen C-C giver direkte adgangsvej til boligerne og skal anlægges med lige forløb, som vist på kortbilag 3.
Vej C-C anlægges med en samlet bredde på 8,5 meter, fordelt med kørebaner på 2 x 3 meter i bredden og fortov på 2 meter i bredden på nordlige side af vejen samt 0,5 meter rabat på sydlige side af vejen.

Der må maksimale anlægges to overkørsler pr. bolig og den samlede længde af overkørslen må ikke overstige 5 meter.

7.7 Boligvejen D-D giver direkte adgangsvej til boligerne og skal anlægges med lige forløb, som vist på kortbilag 3.
Vej D-D anlægges med en samlet bredde på 11 meter, fordelt med kørebaner på 2 x 3 meter i bredden og fortov på 2 meter + rabat på 0,5 meter i bredden på begge sider af vejen.

Der må maksimale anlægges to overkørsler pr. bolig og den samlede længde af overkørslen må ikke overstige 5 meter.

7.8 Boligveje B-B og D-D skal indrettes med vendemuligheder for f.eks. renovationsbiler.

7.9 Vej S har funktion af servicevej til drift og vedligeholdelse af forsinkelses- og nedsivningsbasser. Vejen skal anlægges i en bredde på 3 meter med græsarmering.

Stier
7.10 Der skal anlægges stier i princippet som vist på kortbilag 3.

7.11 Stier markeret med a-a har funktion af adgangsstier til boligerne i delområde 2. Stierne a-a skal anlægges med en bredde på 2 meter og med fast belægning, som f.eks. fliser eller asfalt.

7.12 Stier markeret med b-b har funktion af rekreative stier. Stierne skal forbinde området internt og tilsluttes Lundemarken og vejstrækning A-A, C-C og D-D, som vist på kortbilag 3. Stierne b-b skal anlægges med en bredde på 2 meter i grus, stenmel, asfalt eller fliser.

7.13 Sti markeret med c-c (skybrudssti) har funktion af grøn rekreativ sti. Stien skal forbinde Kundbystien med Tranekær som vist på kortbilag 3. Stien c-c skal opbygges og anlægges med et forløb der minimum ligger 10 cm højere end omgivelserne langs med stien. Stien skal have en bredde på 2,5 meter og anlægges i grus/stenmel eller fast belægning.

7.14 Hvis der opsættes belysning langs med stierne, skal det være et lavt lysarmatur med nedadrette lyskegle (som pullertbelysning)

7.15 Fortove langs med fordelingsvej og boligveje skal anlægges i fast belægning som f.eks. fliser eller asfalt.

Parkering
7.16 Indenfor lokalplanområdet skal parkeringspladser og fællesparkering anlægges efter principperne som vist på kortbilag 3.

7.17 I delområde 1 skal der i tilknytning til boligvejene anlægges 2 parkeringspladser på egen grund.

7.18 I delområde 2 skal der anlægges områder til fælles parkeringsområder svarende til 1½ p-plads pr bolig. Fælles parkeringsområder skal anlægges i forlængelse af boligerne, som vist på kortbilag 3 og skal anlægges i asfalt eller anden fast belægning.
Parkeringsområderne skal placeres i tilknytning til boligvej B-B, og skal forsynes med et betjeningsareal på 2 meter i bredden mellem vejen og parkeringen.

Terrænforhold
8.1 Generelt skal terrænreguleringen minimeres og ved etablering af skybrudsareal i delområde 3. Der skal tages udgangspunkt i det eksisterende terræn, som forstærkes og kapaciteten udvides, efter principperne, som angivet på kortbilag 5. Skybrudsarealet skal gives en naturlig karakter med organiske kurver og skråninger med en maksimal hældning på 1:3.
Langs med østskel (nabobebyggelsen) skal der udlægges et areal på minimum 2 meter i bredden, hvor der ikke må terrænreguleres.

8.2 Ved terrænreguleringer på arealet der støder op til skybrudsarealet (delområde 2), skal der ske jordpåfyld, så terrænkoten ikke bliver mindre ende 5.2, som vist på kortbilag 5.

8.3 Indenfor delområde 1 må der ikke foretages terrænreguleringer på mere end +/- 0,5 meter i forhold til principperne som vist på kortbilag 5.

8.4 Indenfor delområde 4 må der foretages terrænreguleringer i det omfang det kræver, for at kunne anlægge en støjvold på maksimal 1,5 meter i højden.

Grønne områder – delområde 3
8.5 Der skal plantes træer og buske i overensstemmelser med principperne som vist på kortbilag 4. Der skal anvendes hjemmehørende arter som egner sig til jordbundsforholdene og som kan tåle periodevise oversvømmelser og et fugtigt miljø.

8.6 Området til skybrud skal have karakter af et sammenhængende lavtliggende delvist tilgroet englandskab med en veksling mellem mindre (skov)bevoksninger og åbne sletter/arealer med græs og urter. Derudover skal der i overgangszoner være spredte grupper af mindre træer og buske som giver variation og et naturligt udtryk.
Bevoksninger skal give det lavtliggende område karakter af at være et vådt område. Af egnede arter med ’vådt udtryk’ kan nævnes Rødel, Ask, Gråpil, Femhannet pil, Øret pil, Tørst og Mosepors. Desuden kan arter som Småbladet lind, Stilkeg, Avnbøg, Alm. røn, Alm. hæg, Benved og Rød kornel.

8.7 Al bevoksning og vegetationen skal have et fritvoksende og naturligt udtryk.

8.8 De åbne græssletter/arealer skal have karakter af høsletsarealer, hvor der gives gode betingelser for at en bred sammensætning af vilde urter kan etablere og sprede sig.
Der skal udsås vilde frø-blandinger, som primært består af hjemmehørende arter, der er tilpasset de våde forhold, f.eks. LAR- blandinger. Hjemmehørende urter er f.eks. Gul iris, Alm. fredløs, Lysesiv, Hjortetrøst, Alm. mjødurt, Eng-Nellikerod, Hyldebladet Baldrian, Sø-kogleaks, Lægebaldrian, Engkarse og Dagpragtstjerne der bl.a. vil trives i det våde miljø og give området et vådt udtryk, der samtidig giver plads til en stor diversitet i arter.

Grønne fælles opholdsområder – delområde 1 og 2
8.9 Fælles grønne opholdsarealer skal placeres som vist på kortbilag 4 og skal indrettes med rumskabende beplantning. Der skal anvendes hjemmehørende arter og/eller frugttræer og frugtbuske, som kunne være Alm. hvidtjørn, Engriflet hvidtjørn, Koralhvidtjørn, Alm. røn, Alm. hæg, Seljepil, Hyld, Benved, Skovabild (Vild æble), Hassel og vilde roser (Æblerose, Hunderose og Blågrøn rose)
Beplantning skal understøtte opholds- og legeområder med en lægivende karakter.

8.10 For at give området karakter i det omkringliggende landskab, skal der suppleres med minimum med et stort solitært/fritstående træ. Træet skal placeres i det store lege- og opholdsareal i den sydlige del af området og der skal anvendes en hjemmehørende art, som f.eks. Stilkeg, Ask, Småbladet lind eller Bøg.

8.11 Områdets bund skal have karakter af vildtvoksende græseng hvori stier er anlagt og områder med plænegræs der indbyder til ophold og leg.

8.12 Der skal anlægges to legeområder med en placering i princippet som vist på kortbilag 4. Legeområderne skal indrettes til leg, bevægelse og ophold for alle aldre.

8.13 Fælles opholdsområder skal indrettes med både legeredskaber og naturlige elementer, såsom store sten, træstammer og træstubbe, samt rumskabende elementer som f.eks. kvashegn, pilebevoksninger o. lign. De naturlige elementer må højest være 60 cm høje, og skal give området et naturligt udtryk og understøtte både leg, ophold og biodiversitet.

Grøn ankomst
8.14 Langs med boligvej B-B skal der minimum plantes 6 enkeltstående træer med en placering i princippet, som vist på kortbilag 4. Der skal anvendes en blanding af hjemmehørende arter som egner sig som vejtræer som f.eks. kan være Spidsløn, Småbladet lind, Storbladet lind, Stilkeg, Fuglekirsebær, Alm. røn og Navr.

8.15 Langs med og på begge sider af adgangsstierne a-a, skal der anlægge 2 meter bredde plantebede. Heri skal der plantes enkeltstående træer, svarende til det antal boliger stien give adgang til.
Træerne skal plantes på begge sider af stien som vist på kortbilag 4 og i tilknytning til den enkelte grund. Træerne skal være forskellige frugttræer, eller hjemmehørende arter såsom; Alm. Hvidtjørn, Engriflet hvidtjørn, Koralhvidtjørn, Skovabild, Benved eller Hyld

8.16 Udover træer skal plantebedene indeholde en bundbeplantning med en blanding af løgplanter og flerårige urter og græsser.

Læhegn - delområde 4
8.17 Der skal etableres et 8-10 meter bredt læhegn langs jernbanen, med samme karakter som den eksisterende læhegnsbeplantning ved Tranekær. Der skal anvendes hjemmehørende arter og derfor ikke Fjeldribs eller Snebær, som findes i det eksisterende læhegn. Velegnede hjemmehørende arter til læhegn og skovbryn skal anvendes, såsom Fuglekirsebær, Stilkeg, Engriflet hvidtjørn, Alm. hvidtjørn, Hassel, Alm. hæg og Benved, Vilde roser og Hyld.

Hække og hegn
8.18 Indenfor delområde 1 og 2 skal der etableres hække mellem haverne, og som afgrænsning af haver mod vej, sti og fællesarealer. Der skal anvendes hjemmehørende arter, der er velegnede til hæk, såsom Bøg, Avnbøg, Navr og Alm. eller Engriflet hvidtjørn. Hække kan suppleres med et let trådhegn der opsættes på egen grund. Der må ikke opsætte fast afskærmning f.eks. stakit, plankeværk ol.
Ønskes en supplerende hæk, skal den placeres på egen grund og mindst 30 cm fra skel mod nabo.

8.19 Der må ikke opsættes hegn elle plantes hække i områdets overgang/skel mod nord (Kundbystien)

8.20 Der må ikke opsættes hegn elle plantes hække ved de fælles friarealer i områdets overgang/skel mod vest (Lundemarken)

8.21 Der må ikke opsættes hegn elle plantes hække ved skybrudsarealet i områdets overgang/skel mod øst (Tranekær)

8.22 I delområde 2 skal arealer til fælles parkering omkranses af hække der adskiller parkeringen fra grønne områder og private haver. Hækken skal have en minimumsbredde på 0,5 meter og højden må ikke overstige 1,20 meter. Der skal anvendes hjemmehørende arter der er velegnede til hæk, såsom Bøg, Avnbøg, Navr og Alm. eller Engriflet hvidtjørn.

9.1 Lokalplanområdet skal indrettes så en 5-årsregnhændelse kan håndteres indenfor afgrænsede LAR-løsninger. Derudover skal lokalplanområdet indrettes så en 100-årsregnhændelse kan håndteres indenfor lokalplanområdet.

9.2 I lokalplanområdets nord-østlige del (delområde 3) skal det anlægges og udformes et skybrudsareal med et opmagasineringsvolumen på ca. 30.000 m3, som vist på kortbilag 4. Skybrudsarealet skal udformes med et organiske og naturligt præg med let skrående kanter med en hældning på minimum 1:3.

9.3 I tilknytning til skybrudsarealet skal der anlægges 2 bassiner med placering som vist på kortbilag 4. Det ene bassin skal udformes som et forsinkelsesbassin med et volumen på ca. 1650 m3 og det andet skal udformes som et nedsivningsbassin med et volumen på ca. 1800 m3. Bassinerne skal udformes med et organiske og naturligt udseende/ præg.

9.4 Anlæg til regnvandshåndteringen må ikke give anledning til gener for beboere eller naboer.

10.1 Lokalplanområdet skal overholde gældende grænseværdier i Miljøstyrelsens vejledning nr. 1/1997 for "Støj og vibrationer fra jernbaner” og ”tillæg fra juli 2007”.

10.2 Parallelt med jernbanesporet er der fastlagt en byggelinje med en minimumafstand på 25 meter fra sporets midte, som vist på kortbilag 2. Boliger og private ophold- og ankomstarealer skal placeres nord for denne byggelinje.

10.3 Hvis der anlægges støjafskærmning som jordvold skal denne anlægges med en højde op til 1,5 meter og med skråninger på maksimal på 1:2.

11.1 I miljøscreening af 30. april 2024 har Holbæk Kommune vurderet at forslag til lokalplan 8.03 ikke vil få en væsentlig indvirkning på miljøet og vurderes derfor ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering af planer, da:

- Den ønskede byudviklingen er i overensstemmelse med Kommuneplanens rammebestemmelse og området ligger som en naturlig forlængelse af byen mod vest.
- Håndteringen af regnvandet medfører at, ca. 3 hektar af området (svarende til 40 % af området) skal udlægges som skybrudsareal med forsinkelses- og nedsivningsbassiner for at kunne håndtere ekstreme regn-hændelser dvs. en 100 årshændelser.
- Forud for udarbejdelsen af miljøscreeningen er der fortage beregninger på støj fra jernbanen og fra nærmeste landbrugsejendomme. Støjberegningerne skal sikre at de fremtidige boliger placeres hensigtsmæssigt og i overensstemmelse med gældende vejledning.

Beregningerne viser at boligerne mod syd, skal opføres min. 25 meter fra jernbanesporets midte og at nærmeste landmand vil ikke blive forhindret i fremtidige udvidelser, som følge af det nye boligområde.

 

12.1 Der skal oprettes en grundejerforening med medlemspligt for samtlige grundejere inden for lokalplanområdet. Grundejerforeningen skal oprettes senest når halvdelen af boligenhederne er taget i brug.

12.2 Grundejerforeningen er forpligtig til at sørge for drift og vedligeholdelse af private fælles veje, fælles parkeringspladser, stier og grønne fælles arealer, herunder beplantning og belysning og skybrudsareal. Drift og vedligeholdelse omfatter tillige oprensning af forsinkelses- og nedsivningsbassiner, dog ikke eventuelle anlæg som ejes og driftes af FORS, Holbæk Kommune eller anden aktør.

12.3 Grundejerforeningen kan først overtage ansvar for fælleområderne når disse er etableret og godkendt af Holbæk Kommune jf. §13 Forudsætning for ibrugtagen.

12.4 Det påhviler grundejerforeningen selv at udarbejde foreningens vedtægter. Grundejerforeningens vedtægter og vedtægtsændringer skal godkendes af kommunalbestyrelsen.

12.5 Grundejerforeningen er pligtig til at tage skøde på de anlagte veje, herunder parkeringspladser langs vej samt stier, LAR-løsninger og grønne fælles arealer, hvis ejer eller Holbæk Kommune kræver det.

13.1 Inden ibrugtagning af ny bebyggelse indenfor lokalplanområdet skal skybrudsareal og regnvandsbassiner være anlagt.

13.2 Ny bebyggelse til boliger må ikke tages i brug, før fælles parkeringsarealer, vejadgang, vendepladser, og overordnede grønne fællesarealer er anlagt og beplantet i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser.

13.3 Senest ved ibrugtagning af 50 % af den samlede byggeret skal stisystemer, lege- og opholdsområder og beplantning i tilknytning til ovenstående være anlagt for hele lokalplanområdet.

14.1 Servitut 16.08.1963-6114-21 21_D_508 vedrørende rørlagt skelgrøft vedr. matr.nr. 24f. Opmærksomheden bør henledes på placering af rørlagt skelgrøft. Intet rids i servitutten. Kortlagt ud fra beskrivelse og gamle matrikelkort. Servitutten, kan ikke stedfæstes 100%.
Påtaleberettiget: De til enhver tid værende ejere af matr.nr. 24e, 24f, 24l, 54a og 56

Servitutten skal respekteres i forbindelse med projektet.

15.1 Indtil planforslaget er endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen må området ikke udnyttes på en måde, der kan foregribe indholdet af den endelige plan. Det gælder efter planlovens § 17 et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelse. Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommen kan fortsættes som hidtil.

15.2 Når fristen for fremlæggelse af indsigelser og ændringsforslag er udløbet, kan Kommunalbestyrelsen give tilladelse til, at ejendommen ændres eller bebygges i overensstemmelse med planforslaget. Disse midlertidige retsvirkninger gælder fra datoen for forslagets offentliggørelse og indtil forslaget er endelig vedtaget, dog højst indtil et år efter offentliggørelsen.

16.1 Efter Kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må de ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

16.2 Den eksisterende lovlige anvendelse kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v. der er indeholdt i planen. Lokalplanen tinglyses ikke på de ejendomme, der er omfattet af planen, men indberettes til Plandata.

16.3 Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser på betingelse af, at det ikke ændrer den særlige karakter af det område, der søges skabt ved lokalplanen. Mere væsentlige afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved tilvejebringelse af en ny lokalplan.

17.1 Forslag til lokalplan 8.03 for boliger ved Maglemose, Gislinge er vedtaget til offentlig fremlægge i perioden xx. xxx 2024 til xx. xxxxx 2024 af Holbæk Kommunalbestyrelse den xx. xxxx 2024.

17.2 Forslag til lokalplan 8.03 for boliger ved Maglemose, Gislinge er endelige vedtaget af Holbæk Kommunalbestyrelse den xx. xx. 2025.